Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,108
Ynt: Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

enverdede' Alıntı:
Ada'da mahsur kalmak! Yıl 1974 -20 aylık askerliğimin ilk 12 ayını denizli piyade çvş.talimgahında yaptıktan sonra o tarihte ege ordusu kurulması sebebi ile jandarma komando olarak (statü gereği ada da asker olarak sadece jandarma konuşlanabiliyordu) 8 ay daha yaptıktan sonra teskere aldık ve 3 gün boyunca cemseler ile kuzulimanına gidip o tarihte Takunya olarak isimlendirdiğimiz gökçeada feribotunun kalkmadığını görüp geri dönerdik.20 ayda 10 gün izin yapmış asker için sivil elbise ile garnizonda dolaşmanın nasıl bir duygu olduğunu düşünebiliyormusunuz.O tarihte bizi sivil ağırlayabilecek yatak sayısı bile yoktu ada merkezde.Daha sonra ise kader beni Takunya dediğimiz feribotun bağlı olduğu denizyolları işletmesi personeli yaptı,80 li yıllarda bu feribottada görev almıştım o zaman ise adada mahsur kalmak hoşumuza gidiyordu zira o dediğin balıkları limanın içinde bile yakalayabiliyorduk yusuf kardeş.Küllenmiş ada anılarını seyyah 34 ün tavsiyesi ile canlandırınca mazi gözümün önüne geldi.Ne çabuk geçiyor yıllar ,Bizim için zaman azalıyorken vakit kaybetmeden yerinde yaşayalım anıları koyalım bu yıl programa adalar'la Asos kargı koyunu..

Güzel bir paylaşım olmuş, zevkle okudum :smiley:

Etiketler

GezenGen' Alıntı:
Güzel bir paylaşım olmuş, zevkle okudum :smiley:
Beğenine teşekkürler arkadaşım, Ada'ya sık gidenlerdensin herhalde. Bakalım güneyde duran karavanımı almaya giderken çadırla bir ön yoklama çekip,daha sonra önceki yılda yaptığım gibi Temmuz sıcağında beldibinden kaçarak ege ve gökçeada 'ya uzanan karavanlı gezi planım var.en geç 10 Mayısta yola düşerim çoğunlukla.

Enver abi sanırım senin kafana bu motokaravan iyice yattı ;D yani bana ters geliyor çekme karavanınız var ama ulaşım sorunlarından dolayı biryerlerde bırakıyorsunuz ve sonra çadırla gezmek zorunda kalıyorsunuz,sanırım size bir karavan alacağız ;D

enverdede' Alıntı:
Beğenine teşekkürler arkadaşım, Ada'ya sık gidenlerdensin herhalde. Bakalım güneyde duran karavanımı almaya giderken çadırla bir ön yoklama çekip,daha sonra önceki yılda yaptığım gibi Temmuz sıcağında beldibinden kaçarak ege ve gökçeada 'ya uzanan karavanlı gezi planım var.en geç 10 Mayısta yola düşerim çoğunlukla.

Evet, ama ne yazıkki son bir iki senedir gidemiyorum.

Sn. Enverdede,
Temmuz sıcağında Gökçeada harika bir kaçış yeridir. Bir aksilik çıkmazsa, biz de bu yaz haziran ve temmuzu Gökçeada'da geçirmeyi planlıyoruz.

Bu arada adanın ünlü domates reçelini tatmayı da sakın ihmal etmeyin, diyoruz.
Saygılarımızla..

Ülker&Yavuz

yaybek' Alıntı:
Enver abi sanırım senin kafana bu motokaravan iyice yattı ;D yani bana ters geliyor çekme karavanınız var ama ulaşım sorunlarından dolayı biryerlerde bırakıyorsunuz ve sonra çadırla gezmek zorunda kalıyorsunuz,sanırım size bir karavan alacağız ;D
Haklısın yusuf kardeş,ulaşım dan ziyade istanbulda park sorun,o yüzden ağırlıklı mayıs haziran -eylül ekim aylarını güneyde temmuz ağustosu ise ege de geçirmeyi yeğliyorum,bu yüzden karavanı güneyde bir portakal bahçesine bırakıp almaya giderken rotayı değişik tutup kısa duruşlarla yaşayarak kamp alanlarını test ediyorum,sıcaktan bunalıp kaçtığımda bu yerlerden bir kaçında bu kez karavanımla daha çok takılıyorum.Ancak üç gündür 12m3 panelvanlar üzerinde yoğun bir araştırmam var,olası ihtimalleri oturtabilirsem önümüzdeki yaz mobil olabilirim en azından pembe kayalar gibi aktiviteleri kaçırmamak için.

egeli' Alıntı:
Sn. Enverdede,
Temmuz sıcağında Gökçeada harika bir kaçış yeridir. Bir aksilik çıkmazsa, biz de bu yaz haziran ve temmuzu Gökçeada'da geçirmeyi planlıyoruz.

Bu arada adanın ünlü domates reçelini tatmayı da sakın ihmal etmeyin, diyoruz.
Saygılarımızla..

Ülker&Yavuz
Sayın egeli sizin görüşünüze katılıyor,Haziran değil ancak kısmet se temmuz'da inşallah sizleri tanıma şansı yakalarız diye umuyorum.

yusufcum resımler harıkaydı vde yotumlar bende bozca adadan bazı resımler koymak istedim.tabiki bozca ada çok güzel bir yer gezmeey doyamadık.her hazıranın son haftası 3 gun festival varmış o festıvalde bulunmak lazım dıye dusundum saygılar

karavanla gezilerimiz 027.jpg

Ayhan bey Bozcaada'ya yaptığınız geziyi bizimle paylaşsanız, biz de sebeplensek güzel olmaz mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri