GezenGen
Zirve
Ynt: Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)
Güzel bir paylaşım olmuş, zevkle okudum
enverdede' Alıntı:Ada'da mahsur kalmak! Yıl 1974 -20 aylık askerliğimin ilk 12 ayını denizli piyade çvş.talimgahında yaptıktan sonra o tarihte ege ordusu kurulması sebebi ile jandarma komando olarak (statü gereği ada da asker olarak sadece jandarma konuşlanabiliyordu) 8 ay daha yaptıktan sonra teskere aldık ve 3 gün boyunca cemseler ile kuzulimanına gidip o tarihte Takunya olarak isimlendirdiğimiz gökçeada feribotunun kalkmadığını görüp geri dönerdik.20 ayda 10 gün izin yapmış asker için sivil elbise ile garnizonda dolaşmanın nasıl bir duygu olduğunu düşünebiliyormusunuz.O tarihte bizi sivil ağırlayabilecek yatak sayısı bile yoktu ada merkezde.Daha sonra ise kader beni Takunya dediğimiz feribotun bağlı olduğu denizyolları işletmesi personeli yaptı,80 li yıllarda bu feribottada görev almıştım o zaman ise adada mahsur kalmak hoşumuza gidiyordu zira o dediğin balıkları limanın içinde bile yakalayabiliyorduk yusuf kardeş.Küllenmiş ada anılarını seyyah 34 ün tavsiyesi ile canlandırınca mazi gözümün önüne geldi.Ne çabuk geçiyor yıllar ,Bizim için zaman azalıyorken vakit kaybetmeden yerinde yaşayalım anıları koyalım bu yıl programa adalar'la Asos kargı koyunu..
Güzel bir paylaşım olmuş, zevkle okudum