Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,263

Etiketler
Ynt: Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

ya yusuf kardeşim inan resimlerin ve çaban çok hoşuma gıttı ..ben daha yeni yeni sıtedeki arkadaşların mesajlarını okuyorum.bılıyorsun 2 aydır dısardaydım ..yani gezide şimdi okumaa başladım butun değerli dostların gidip gördükleri yerleri..sened maşallah.çok dolaşıp güzel resimler ve güzel anılarını.çok güzel bir aile potresiyle karşılaştım..inan çok ama çok mutlu oldum ..inş allah dahaki günlerde senle çok karşılaşıp..bilgi alış verişinde bulunuruz ..benmd yakında albüm yapıp gezı anlarımı vede resimlerimi sizlerle paylaşacam..güzel ülkemizin güz manzarlarını sizlerle paylaşam saygılar sunuyorum

IMGP2465.jpg

Ayhan abi ilginiz için teşekkürler forumdan bir süreliğine ayrı kaldım yazınızı şimdi okudum,bir gün bir yerlerde karşılaşıp dalga sesinde güneşin batışıyla bir çay içmek nasip olur İnşallah,şunun şurasında yaz'a ne kaldıki geçen sene bu zamanlar karavan sevdası içimize düştüğünde sadece karavanın adını biliyordum geçen zaman içerisinde onca badireler atlattık sıkıntılar yaşadık ve sonunda kendi karavanımızı yaptık ve tatilimizide bu karavanla yaptık çok şükür,şimdi yaza daha donanımlı hazırlanıyoruz kısmet belki güzergahımız aynı olur kalın sağlıcakla.

yusuf kardeşim gönüller bir olsun.tabiki muakak bu yaz karşılaşacağız sen yola yani seyhat başlangıcını erdekten yaparsın burdan devam edersın belkıde güzel bır pogramla bazı yerlerde beraberde oluruz bızım erdekte konaklamak çok kolay ben burda olduktan sonra .cocuklarla güzel bır kac gün keçirirsin.saygılar sunuyorum allaha emanet olun erdekten selamlar tabiki gün batımı çok güzeldir

IMGP2495.jpg

IMGP2508.jpg

Gerçi en son mesaj yazılalı bayağı olmuş ama yazılarınızı okumuşken eklemek istedim. Öncelikle fotoğraflar ve paylaşımlar için teşekkür ederim. Gökçeada'nın çok önemli birkaç özelliği var, eğer atlamamışsam bunlardan kimse bahsetmemiş. Normalde adaların ortasında dağ olur, kenarları düzlük, ancak Gökçeadanın ortası düz (burada havaalanı da vardır), kenarları orta kısmına göre daha yüksektir. Bu nedenle adanın su tutabilme oranı oldukça yüksektir ve su sıkıntısı olmamaktadır, zaten fotoğraflarda da mevcut çeşmeler ve suyun çokluğu. Adada barajda bulunmaktadır. Bir diğer özelliği ise Türkiye'nin tek sualtı milli parkının bulunmasıdır (dalgıç olarak benim de yaptığım dalışların neticesinde, biraz da kendimi öveyim ;D ). Feribottan inilince tabelası görünmektedir (bayağı yııpranmıştı son gördüğümde).

Ada çok farklı bir yaşam ve değişik ülkelerde gittiğim tüm adalardakilerin söylediği gibi "Adayı anlamak için adalı olmak gerekir"

önümüzdeki günlerde gökçeadaya bir gezi dşünülürmü acaba böyle bir gezi olsa ne güzel olurdu .
baharda gökçeada super olurdu :smiley:

Serden bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için yazdıklarınızın hepsini görüyorduk fakat bu anlamda hiç düşünmemiştik yani adanın kenarlarının ortasına göre daha yüksek olması suyu tutması ve su bolluğunun sebebinin bu olması gibi,ne demişler bakmakla görmek ayrı şeyler ;)

Sayın Alpino (Alp) Gökçeada'ya hep yazın gittik bu havalarda nasıldır bilmiyorum ama biraz soğuk olduğunu söylüyorlar hatta adaya giden bazen mahsur kalıyormuş rüzgar ve dalgadan feribotlar işlemiyormuş bir keresinde bir hafta mahsur kalana rastlamıştım neme lazım ;) ;D

Rica ederim, paylaşım için buradayız ne de olsa ;) Bir de çamurları çok meşhur, yabancı turistler çamur banyosu yaptıklarında şaşırmıştım, meğerse şifalı ve bedava olduğu için gelip kendilerini çamurlara atıyorlarmış sahildeki.

hiç gitmedim burda verilen faydalı bilgiler dogrultusunda yabancılık çekmeden gidebilecegimi düşünüyorum :smiley:

gökçeada ya bir zamanlar istanbulda yapılmış olan nato toplantısı sırasında istanbuldan kacmak için gitmiştim gerçektende görülesi bir yer özellikle zeytin yağı almıştım çok çok güzeldi.

Evet, Gökçeada'nın zeytinyağı Ayvalık'takilerden de güzel.

hımm anlaşılan gökçeada ya bir tur yapmak lazım

katılım olursa bende gelmeye çalışırım :smiley:

not: haftasonu tabiki

Yusuf Bey fotoğraf ve anlatımlar için çok teşekkürler.
Üç yıl Çanakkale'de yaşayıp Gökçeada'ya yolu düşmemiş birisiyim, çok şey kaçırmışız. Terkedilmiş taş evler ve çamaşırhane hüzün vericiydi. Kiliseye yapılan saygısızlık konusunda size katılıyorum. Size Bozcaada'yı da tavsiye ederim. Orası da Recep İvedik suretlerinin rağbet etmediği bir yer :D :D. Selamlar

yaybek' Alıntı:
Serden bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için yazdıklarınızın hepsini görüyorduk fakat bu anlamda hiç düşünmemiştik yani adanın kenarlarının ortasına göre daha yüksek olması suyu tutması ve su bolluğunun sebebinin bu olması gibi,ne demişler bakmakla görmek ayrı şeyler ;)

Sayın Alpino (Alp) Gökçeada'ya hep yazın gittik bu havalarda nasıldır bilmiyorum ama biraz soğuk olduğunu söylüyorlar hatta adaya giden bazen mahsur kalıyormuş rüzgar ve dalgadan feribotlar işlemiyormuş bir keresinde bir hafta mahsur kalana rastlamıştım neme lazım ;) ;D
Ada'da mahsur kalmak! Yıl 1974 -20 aylık askerliğimin ilk 12 ayını denizli piyade çvş.talimgahında yaptıktan sonra o tarihte ege ordusu kurulması sebebi ile jandarma komando olarak (statü gereği ada da asker olarak sadece jandarma konuşlanabiliyordu) 8 ay daha yaptıktan sonra teskere aldık ve 3 gün boyunca cemseler ile kuzulimanına gidip o tarihte Takunya olarak isimlendirdiğimiz gökçeada feribotunun kalkmadığını görüp geri dönerdik.20 ayda 10 gün izin yapmış asker için sivil elbise ile garnizonda dolaşmanın nasıl bir duygu olduğunu düşünebiliyormusunuz.O tarihte bizi sivil ağırlayabilecek yatak sayısı bile yoktu ada merkezde.Daha sonra ise kader beni Takunya dediğimiz feribotun bağlı olduğu denizyolları işletmesi personeli yaptı,80 li yıllarda bu feribottada görev almıştım o zaman ise adada mahsur kalmak hoşumuza gidiyordu zira o dediğin balıkları limanın içinde bile yakalayabiliyorduk yusuf kardeş.Küllenmiş ada anılarını seyyah 34 ün tavsiyesi ile canlandırınca mazi gözümün önüne geldi.Ne çabuk geçiyor yıllar ,Bizim için zaman azalıyorken vakit kaybetmeden yerinde yaşayalım anıları koyalım bu yıl programa adalar'la Asos kargı koyunu..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR