Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,067
Ynt: Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

teos' Alıntı:
Bir dönemi sorgulamaktan çok durum tesbiti olarak algılanması rica.

Oğuz abi (Takdir sizin derken) Kilisenin duvarına asılan yünleri kasdetmişdim orası turistlik bir mekan çokca insan gelip gidiyor yerlisi yabancısı,ve orası bir mabet her dinin değerleri kendine kutsaldır ve kıymetlidir biz onlara saygı göstermezsek onlarda bizim değerlerimize saygı göstermez burada durum karmaşası yapmak değil niyetim,bunu yapanları afişe etmek yanlış anlaşılmasından dolayı özür diliyorum kalın sağlıcakla.

Etiketler

Yusuf ben de yorumumu yaparken yünleri dikkate alarak yapmadım zaten :smiley: Terkedilmiş taş binalar, çamaşırhane ve diğerleri bana üsttekileri anımsattı. Kutsal binada yün kurutmak
ayrı bir saygısızlık tabii ki.
Sağlıcakla
Oğuz

teos' Alıntı:
Mübadele sonucu ortaya çıkan durumu çok güzel fotoğraflamışsın Yusuf. Terkedilmiş taş binalar, nesiller boyu oturmaya müsait, doğa bile yok edemiyor. Tahta kısımları hariç.
Bir dönemi sorgulamaktan çok durum tesbiti olarak algılanması rica. Gönül isterdi ki, insanlar insan olduğu için sevilsin,sayılsın, şu, bu, o olduğu için değil.
Oğuz

Ünlü bir işadamımız, "Türkiye'nin kreması gitti" demişti gidenler için. Aslında adadan ayrılış, 1924 Mübadelesi ile olmadı bildiğimce. 70'lerde gerçekleşti. Bozcaada'da benzer bir durum var.

Cavid Sezen

Doya doya tatil yaptığınız anlaşılıyor. Bu güzel coğrafyaya ait anı ve fotoğraflarınızı bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler. Hiç mi vicdanın sızlamadı o cız-bızları yaparken, üstüne isli çaydanlıktan çayları hüpletirken hiç mi düşünmedin kardeşlerim ne yer ne içer diye? :D Gözümüz yok hepsi helaldir sana. Bizler de o keyifi yaşamış kadar oluyoruz seni ve aileni mutlu görünce.
Gökçeada buram buram tarih, yalnızlık, yaşanmışlık, ihmal edilmişlik ve unutulmuşluk kokuyor.
Fotoğraflardaki gibi yoğun yaşanmışlığı olan mekanlar, adını koyamadığım garip duygular uyandırır bende. Gezip görmeyi çok isterdim. Belki kısmetse sonbahara doğru...
Sorularıma gelince;
Gökçeada'da gerçek hizmet anlamıyla hiç ''kamping'' yok mu?
Konaklamak için kampçıların ve karavancıların grup olarak tercih ettiği belirli mekanlar var mı?
Genel görünüm olarak oldukça kurak ve sıcak bir bölge izlenimi edindim. (uygun ve yeterli havalandırması olmayan kendi aracım için soruyorum) geceleri de çok sıcak oluyor mu?(kamping ortamı olmazsa yalnızca arka kelebek camlar 5cm. açılıyor) sıcaktan bayılmadan ya da erimeden sabaha çıkabilir miyiz?
Çok sıkışırsak gittiğimiz her yerde pansiyon bulma şansımız var mı?....gibi...
Bozcaada'yı daha kalabalık ve altyapısı daha iyi olarak anlatıyorlar. Daha yeşil ve daha canlı olsa bile şahsi tercihim gökçeada yönünde olurdu. Ama malum bizim aracın sınırları.. Bizim imkanlarımızı gözönüne alarak kıyaslamak gerekirse hangisini tavsiye edersin?

ımroz u bu halde gorebılecegımı hıc tahmın etmezdım. en azından sıt bolge yutturmacası vasfı ıle daha bır korunup kollanacagını tahmın edıyordum. yusuf kardesım yuksek tepeler uzerlerınde adanın muhtelıf yerlerınde bır odacık seklını andıran kucuk kucuk manastırlar vardı . foto larında goremedım. bır tanesıde curuf sıyah bır tepenın uzerındekı en yuksek noktada ıdı her yerden gorunebılır dı. kılıse sehır merkezınde kı kılıse olmadıgını tahmın edıyorum. kale koy lımanına gıtmedıgını tahmın edıyorum hıc fotosu yok. veya ben tanıyamadım . camasırhaneyı ve sımdı catısından yoksun kalmıs yag fabrıkasının degırmenını ve presını gorunce cok uzuldum.
ada sakınlerının yıl ıcınde belırlı bır tarıhde bır araya gelıp anılar toplantısını yaptıgını okumustum. bır gun o tarıhlerde ımroz a gıdebılırsem o ınsanlardan ozur dılemek ısterım.
o gunlerde (1965) dusmanca hıslerımızın sonucu olarak , terkedılmıs bınaları talan edıp hıc bır koruması olmayan manastırlarını tahrıp ettıgımız, badem agaclarını bosalttıgımız, merkep e yan bındıklerı ıcın hırpalayarak duz bındırmeye calıstıgımız ıcın. daha neler. cok uzgunum.
ama butun suc bızdemıydı ?
cocuklugumuzda bıze dıkte edıp enpoze etmeye calısanlar egıtım adı altında yutturanlar.
aslında savas coktan bıtmıs tı.

Cem kardeş açıkcası o cızbızları yerken ve isli çaydan içerken aklıma gelmediniz ;D ama burada yayınlarken acaba arkadaşların canı çekermi imkanı olan var olmayan var acaba yanlışmı yapıyorum diye düşündüm tabi.

Sorularına gelince adada kamping adına hiç duymadım olacağını sanmıyorum sadece tuz gölü tarafında 3-5 karavanı aynı yerde görenler olmuş,
Şimdi adada belli saatlerde feribot olduğu için ve her istediğinde adadan çıkış olmadığı için ve büyük görünsede küçük olduğu için herkesin herşeyden haberi oluyor oranın yerlileri birbirlerini tanıyorlar kim nerede ne yapar nereler güvenli nereler tehlikeli bilirler,konuştuğumuz bir vatandaş burada kapılarınız açık olsada arabanın traktörlerin anahtarları üzerinde olsada kimse müdahale etmez aksi bir durumda polise jandarmaya haber verilse o feribot sizin sıkıntınız giderilinceye kadar kalkmaz dedi.Buda beni rahatlattı tabi.
Ben değişik zamanlarda plajlarda ve ağaçlık yerlerde bayağı çadır kuran ve karavanıyla kalan kimseler gördüm hatta Lazkoyu denen yerde alkovenli karavanı ile kamp kurmuş orada kalan bir aile gördüm ben kendi adıma kalamam dedim ki orası yerleşim yerine bayağı uzak bir yer sonrasında benim arkadaş ailesi ile geldi 3 tane çadır kurdu gece plajda iki aile yanlız kaldık benim kapılar açık ve eşyalarımızın çoğu dışarıda kurulu duruyordu hatta çadırlar ve diğer malzemeleri plajda o kadar insan varken orada bırakıp 2-3 gün değişik yerlere pikniğe gittik,İstanbulda olsa geldiğimizde tek kazık dahi bulamazdık.
Benim camların hepsi yarıya kadar acık uyudum gece fena değidi bir gece biraz sıcak yaptı genelde hafif rüzgar eser bunaltmaz esmediği zaman biraz sinek yapar.Ev bulma konusuna gelince siz aramanıza gerek yok onlar zaten soruyorlar merhaba hoş geldiniz nerede kalıyorsunuz şeklinde söze giriyorlar pazarlık size kalmış ortalama 40 ila 80 arası fiyatlara ev bulabilirsiniz.
Bozcada'yı bilmiyorum ama ben Gökçeada'yı tercih ederdim.

Vehbi abi son güne kadar Çanakkale üzerinden Bursa'ya gelip Uludağa yaylalara Ulucami'ye Emir sultan türbesine Osmangazi türbesi ve diğerleri oradan İznik çevresindeki tarihi mekanlarıda gezerek İstanbul'a dönme planımız vardı gelirkende siz değerli abilerin dostların hal hatırını sorup bir çayınızı içmek niyetindeydik fakat elde olmayan sebeplerden direk İstanbul'a dönmek zorunda kaldık nasip başka zamana ama ömür yeterse ilk fırsatta Bursayı ve sizleri ziyaret etmek istiyorum saygı ve selamlarımı sunuyorum kalın sağlıcakla.

Mehmet abi aslında bu kadar kapsamlı bir yazı hazırlayacağımı ben hiç hesaba katmadım kendimce 3-5 kare foto çektim birde edindiğim 3-5 bilgiyi aktarmak istedim farkında olmadan baktımki bayağı bir yazı olmuş fakat eksik tabi aslında sırf orası için ciddi bir yazı derleyip metin yazıp o metne göre çekimler yapılırsa daha sağlıklı ve güzel bir eser çıkar ortaya bakalım belki önümüzdeki sene forumdaki değerli kalemler metin hazırlar bizde o metne göre daha dikkatli kareler çekeriz.

Sevgili Yusuf kardeşim,
Karavanının imal hikayesi (pardon roman oldu artık) nden sonra gezi anılarını da çok güzel anlatmışsın. Bu gün gördüm ve bir solukda okudum. Deklanşöre basan ve klavyeyi tuşlayan parmaklarına sağlık, ömrüne bereket. Darısı diğer gezilerine inşallah...

Bir devre vurulan kilit.

_MG_0183.jpg

_MG_0184.jpg

_MG_0185.jpg

_MG_0195.jpg

_MG_0196.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri