Karavanla Gezi, Romantik Yol.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karavanlagezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,002
Würzburg, bir ziyaretçinin Güney Almanya üzerinden Romantik Yol rotası turuna başlamaya karar verdiği yerdir ve bu gezi için iyi bir başlangıçtır. Bizim gibi rotanıza Füssen’den başlarsınız son durak olur.
Şehrin kendisi bir nehir üzerinde güzel bir tepelik konumda yer almaktadır ve aynı zamanda bir tarih zenginliğine sahiptir. Residence sarayı UNESCO Dünya Mirası alanına ev sahipliği yapmaktadır.

Şehir, İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda korkunç bir hasar gördü. Mültecilerle dolu ve yaralı olmasına rağmen (bir "hastane şehri" olarak kabul edildi) 16 Mart 1945'te şehre büyük bir bombardıman baskısı yapıldı. 17 dakika içinde şehrin% 87'si görülebilecek büyük bir yangın fırtınasında yok oldu.

Kent, “Grab am Main” (“Main Nehri Üzerindeki Mezar”) olarak anılmış ve daha sonraki Amerikan işgali, başka bir yerde yeni bir şehir inşa etmeye ve harabeleri bir anıt olarak muhafaza etmeye yönelik teklifler bile koymuştur. Ancak tıpkı Dresden gibi Würzburg da küllerinden yeniden doğdu. Yıkılan her noktası aslına uygun yeniden yapılarak kısa sürede eski haline getirilerek zengin tarihi mirasıyla ziyaretçilerini büyülemektedir.


 

Etiketler