Karavanla Amsterdam'dan Paris'e

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,424

drares

Haşmet Kalkancı
Yer
Aydın
Dostlar merhaba, karavan sevdasına ilk tututulduğum yıllardan beri hayalimde olan gezilerden birini gerçekleştirmek üzere harekete geçtik. Mayıs ayında 1 haftalığına Amsterdam'dan kiraladığımız karavanımızla (2 aile-2 karavan) Paris'e uzanacak bir rota üzerinde gezi yapacağız.
Niyetimiz öncelikle o bölgeyi gezmekti, bunun için tur firmalarının programlarını inceledik. Ama hem programlar bize uymadı, hem de maliyet çok yüksekti. Kendi karavanımızla oraya gitmeyi çok istemekle birlikte zamanımız yetersizdi.
Biz de Mustafa Yetim'lerin daha önce karavan kiralayarak yaptıkları gezinin benzerini yapmaya karar verdik.
İzmir'den Sun Express Amsterdam'a direk uçuyor. Uygun olduğunu düşündüğümüz bir fiyata (3 kişi gidiş-dönüş 2400 tl ) uçak biletlerimizi aldık. Sonra da Kiralık karavanları ve firmalarını izlemeye başladık. Sonunda camperfun.nl sitesinde şartlarımıza uygun 2 adet karavan için ön anlaşmamızı yapıp kaporolarımızı gönderdik.
Biz 3 kişiyiz (eşim, kızım, ben), arkadaşlarımız da 3 kişi (anne, baba ve oğulları) çocuklarımızın da yaşıt ve arkadaş olması birlikte yapacağımız güzel bir gezinin haberini bize fısıldıyor.
Rotamız iki şehir arasında görülecek her yer, ama özellikle Amsterdam ve Paris'e en az 2'şer tam gün ayırmalıyız, toplamda 7 günümüz olduğu ve yaklaşık 550 km arada yol olduğu düşünülürse bazı akşamları yol almak için kullanmayı ve bulduğumuz stelplatzlarda konaklamayı planlıyoruz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha sonra başka paylaşımlarda bulunmayı düşünüyorum.
Katkısı ve önerisi olan dostlara şimdiden teşekkür ediyorum :smiley:

Etiketler

Ynt: Karavanla Amsterdam'dan Paris'e

Haşmet Bey merhaba,

Ikişer gün Amsterdam ve Paris için palanladığınıza göre 3 günde yol için zamanınız var. Geceleme yerleri de rotaya bağlı. Amsterdam-Paris arasında gezmek istediğiniz şehir var mı? Eğer yoksa Amsterdam-Brügge-Calais üzerinden Atlantik kıyılarını biraz gezerek Parise´e gitmek mümkün. Isterseniz bu rota üzerinde karavanpark/kamping tavsiye edebilirim.
https://www.google.de/maps/@50.1105475,2.5374981,7z?hl=de

Güzel geziler.

Haşmet bey,Amsterdam 2 gün ama Paris mutlaka 3 gün olmalı.Amsterdam-Paris arası 504 km.Bir günde tamamlanabilecek bir etap.Amsterdamda,Gaasper Camping.Gecelik 23 e.Kampın yanındaki trenle on beş dakikada şehir merkezindesiniz.Paris'te Camping Indigo.Gecelik 36 e.Kampın servisi sizi metro durağına kadar götürüyor.
Sizlere iyi yolculuklar dilerim.

Haşmet bey, sansınıza bahar bu sene Avrupaya nedense 3 hafta evvel geldi. :smiley: Belki de sizin içindir ?

camperfun.nl adresine baktım karavanınızı alacağınız yeri öğrenemedim. Amsterdama uzak değilse onların park yerinde kalma ihtimaliniz olmalı ? Hangi saatde alıp sonra geri vereceksiniz ve planınız üzerine detaylı bilgi verirseniz belki yardımım dokunabilir. Amsterdam bize 3, Paris 5 saat mesafede. Kaç kere gittiğimi hatırlıyamıyorum bile.
Karavanların Amsterdamda şehir içinde park etmesi sikayete sebep oluyor ! :mad:
Parisin trafiği için şerbetli Türkleri uyarmak ise gereksiz. :D
Fransa başlığında tavsıye ettığim restaurantı unutmayın ! (10, rue Mabillon PARIS 75006)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102063.msg1321249#new

Merhaba Hasmet bey, güzel bir secim, Amsterdam ve Parisde kalacak yerler var, Disneylanda da gidecekseniz oranin Parkkinda kalabiliyorsunuz, Trenlede Parise gidebiliyorsunuz biz öyle yaptik daha pratik oluyor.
http://www.citycamps.com/camping/wohnmobil-stellplatz-amsterdam.php
http://www.dein-dlrp.de/reiseplanung/uebernachten/urlaub-mit-dem-wohnmobil.html
http://www.eurocamp.ch/reiseziele/frankreich/camping-paris-familienferien.html

Selamlar

Hüseyin bey her türlü rota ve konaklama önerinize açığız :smiley:
Can bey,Paris'e 3 gün ayırmanın planlarını yapıyorum ama bakalım çıkarabilecek miyim? Kamping önerileriniz için teşekkürler, notlarıma ekliyorum :smiley: Tren parasına dikkat derken neyi kast ettiniz biraz daha açar mısınız?
Mesut bey karavanları Hoofdorp'tan kiraladık, Havaalnından 50 € karşılığında karşılayacaklarını söylediler ama iki aile 100 € paradan daha uygun bir fiyata oraya ulaşacağımızı düşünüyorum ::smiley:Uçağın tarifedeki iniş saati 18:50 valiz almak ve gümrük
geçişinin 1 saat kadar süreceğini düşünüyorum, Yani ortalama saat20:00-20:30 gibi karavan firmasında olabilmeyi umuyorum. Cumartesi günleri saat 17:00'e kadar çalıştıklarını, Pazar günüyse kapalı olduklarını ilan etmişlerdi ama bizim uçak saatimizden dolayı bize yardımcı olmayı kabul ettiler. Geri teslim edilmesi ise 24 Mayıs saat 12:00-13:00 arası ama uçağımız akşam 19:50 yani karavansız değerlendirilecek bir öğleden sonramız mevcut.Yeni önerileriniz için şimdiden teşekkürler :smiley:
Ercan bey, önerileriniz kayıtlarıma geçirdim, teşekkür ediyorum. Paris'te Disneyland'a mutlaka gideceğiz, otoparkında konaklamanın mümkün olması çok iyi. Trenle yada başka toplu taşıma araçlarıyla kentlere ulaşmayı biz de düşünüyoruz, karavanları kamping ya da otoparklara bırakıp toplu taşıma araçlarıyla şehirleri gezelim diyoruz :smiley:

Kusura bakmayın ama ben bu gezinizi neden karavanla yapmak istediğinizi anlayamadım..Paris'e 3 gün bile ayıramıyorsunuz.2 günün bir gününüde Disneyland'a ayırıyorsunuz.1 gündede Paris'i dolaşacaksınız,hemde yaya...
Kusura bakmayın ama neden 2 gün Amsterdam 2 gün Paris için onca parayı harcıyorsunuz?Tur daha ucuza gelirdi.Veya Amsterdamda 50 € dan 2 gece konaklama oradan trenle adam başı 75 € Paris,2 gece 75 € dan Pariste konaklama...Zaten yeme içmeye karavandada ayrıca harcıyacaksınız..
Tekrar kusura bakmayın hiç anlayamadım.
Paris-Disneyland tren adam başı 12 €*3*2=72€..Kamp 36 €....Disney giriş parası adam başı 75€*3kişi..Anlaşılan siz benim gezi notumu okumamışsınız.
Eyfel,louvre,Versay.....bunlarıda bir güne sığdıracaksınız.
Sizin yerinizde olsam Paris'i işe karıştırmam.1 hafta doya doya Hollanda turu yaparım.

Karavanınızı alacağınız yer Schipol'a 8 (otoyoldan 12)km. Minibüs ile hepinizin ulaşımı için 50€ teklif ettiniz mi ? Park etmesine gerek olmadığını, gümrük çıkışından sonra haber verebileceğinizi söyleyin. 40€ kardan vaz geçmek için insanın ya düşük İQ lu yada kötü niyetli olması lazım. ;)
Google street'e baktım, bence orada gecelememeniz için bir sebep yok. Dönerken belki, milleti havaalanında bırakıp (bu ara bagajı emanet dolaplarına kilitliyebilirler ? ) sizde, biraz yürüdükten sonra, otobüsle havaalanına gidebilirsiniz. Oradan şehire yine otobüsle geçmek mümkün.

Hoofdweg 855B
2131 MB Hoofddorp
Nederland

http://goo.gl/maps/9T71b

52.290117,4.670214

Sadece Hollandanın gezimi akla en uygunu, başka bir şekilde formüle edeyim;
sinirlerinizin sıhhati, dingin ve renkli bir hafta için tamamen yeterli. Zaman kısıtlı, herşeyi görme isteği anlaşılsada, hiçbirşeyin keyifli görülememe tehlikesi var. Ne kadar planlasanızda devamlı oryante olma zorunluluğu büyük stres kaynağı !
Planınızda bu yönde sapma olursa bildirin lütfen, Hollanda çocuklar icinde eğlendirici ve renkli bir diyar bir hafta bile yetmeyebilir. Üstelik bütün bilim adamları Avrupanın daha birkaç milyon sene yerinden oynamıyacağinda hemfikir. Tek sorun sadece birkaç bin sene sonra Hollanda sular altında kalacakmiş. :D
Bu bakımdan Hollanda'da acele etmeniz doğru olur. ;)

Bilmem, Hüseyin'de mi ayni fikirde ?

Not. Schipol emanet: http://www.schiphol.nl/Willkommen1/Gepackservice1.htm

Can Beye ve Mesut´a hak vermemek mümkün değil.
Disneyland´a gitmedim ama komşumuz olan Skyline Park´ı gezmek için bile bir güne yakın zamana ihtiyaç var. Ayrıca Paris´teki kampingte yer bulup yerleşinceceye kadar oldukça zaman geçebilir. Kampingten otobüsle metroya ve şehirin merkezine gidip gelmekte çok zaman alır. Otobüs metro giriş/çıkış yerinin yanında durur. Bu çıkışı "Sortie 6" iyi akılda tutmak lazım. Başka bir çıkışı kullanırsanız otobüs durağını bulmak hiç te kolay değil.

Hollanda´da "Lale Devri" bitmiş olacak ama (Sanıyorum mayıs ortalarına kadar) o çevrede gezecek çok güzel yerler var.

Değerli bilgileriyle katkıda bulunan tüm dostlara teşekkür ederim.

Dostlar Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, rotasında görülmesini&yapılmasını önereceğiniz bir şeyler var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR