koray_p
Kamp I

Herkese merhaba,
Yaşım 41, İTÜ gemi makineleri mezunuyum, denizde bir süre çalıştıktan sonra karaya geçtim. Bir denizcilik firmasında teknik müdür yardımcısı olarak çalışıyorum.
Çocukluk hayalim olan karavanımızı hele şükür tamamladık. Gerçi halen ufak tefek rötuş / ekleme yapacağım yerler var. Bu hafta ruhsat işlemleri için TSE ‘ye gittim. Sistemde gene ufak bir değişiklik olmuş. Proje çizilmeden proje işlerini yapan firma online olarak sisteme yüklüyor, onay 3-7 gün arası çıkıyor. Özellikle baktıkları yerler tüp için menfez (mutlaka tabanda olmalı), temiz ve pis su deposu.
Karavanı eşimle birlikte apartmanın açık otoparkında yaptık. Bu süre içerisinde başımıza tatlı bir sürpriz geldi. Şu anda 6 aylık bir oğlumuz var. Çocuğumuz çok ufak olduğundan dolayı gezme işlerini seneye bıraktık. Bunun yanında çalıştığım şirketin gemilerinin tersane periyotları geldiğinden karavanımızı kullanamayacağımız için satmaya karar verdik. Tersane süresince her gemi için 45 gün civarında sürüyor ve cumartesi, pazar, bayram tatili olmaksızın çalışıyoruz. Karavan imalatı bu periyotlardan ötürü iki seneyi geçti. Bu iki senenin yaklaşık 8-9 ayı tersanedeydik. Gene de forumdan çok faydalı bilgiler aldığım için teşekkür etmek adına imalat sırasında çektiğim bir kısım fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Bir kişinin bile işine yararsa çok sevinirim.
Maliyet konusunda bilgi vermek isterim ama çok yanıltıcı olacağı için paylaşmayacağım. Örneğin ben malzemelerin bir kısmını euro 3,60 TL iken aldım. Ayrıca teknik malzemelerin satın almasını da ben yaptığım için bir kısım malzemeyi maliyetine alma şansım oldu.
Gelelim fotoğraflara
İlk iş olarak ayırıcı paneli söktüm.
Önceki sahibi çok sigara içtiğinden aracın şoför mahalli simsiyahtı. Tüm göğüs parçalarını söküp derin temizlik yaptık.
Son düzenleme: