Ynt: Karavanımızı Karadeniz Yollarında Test Ettik. ( Aka )
Merhaba sayın Vladinka, kimse duymasında, normalde yolun ve altımdaki aracın maksimum limitlerinde yolculuk yaparım ( hızlı ama, bilinçsiz gitmem ) , fakat her ne hikmetse karavanın direksiyonuna geçtiğimde resmen mod değiştiriyorum, tüm yolculuğum boyunca 70km cıvarında gezindim durdum, tabiki bu otobanda, tali yollarda zaten 30-40 gibi gidiyosunuz, yayla yollarındada bazen 10km lere bile razı oluyorsunuz, dolayısıyla fazla ustalık gerektirmiyor. zaten amaç gezmek görmek değilmi.
Ama sizin yazınızı okurken sayın Ankıralı'ya yazdığım cevapta bir eksik buldum, evet bazı yayla çıkışları çekme karavan için pek uygun gibi değilller, ben bir çıkış sırasında aracı devirme tehlikesi atlattım, sola keskin bir U dönüşü idi, yol hem çok dar hem çok dik hemde çok keskin açılı idi, normal araçla 20 ile dönemezsiniz yani, dolayısıyla dönüş esnasında sol arka tekerlek boşluğa geliyordu, kurtarmanın çaresi direksiyonu düzeltmek fakat düzeltecek yol yok, bunun gibi bir çıkışta çekme karavan illaki zorlanacaktır, aracın güçlü olması gerekir bu ayrı konu fakat çekilen araç bu dönüş sırasında illaki yoldan çıkacak boşluk üzerinden geçecektir, bunlar gibi birçok yol mevcut.