Karavanımıza Aldığımız Ürünün Fiyatı,Yaptığımız İşin Maliyeti ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zaloğlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 103
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,028
Ynt: Karavanımıza Aldığımız Ürünün Fiyatı,Yaptığımız İşin Maliyeti ?

Bir çaylaktan, kendisinegöre uzman sorusu: 12V olan bu buzdolapları, karavana 220 cereyan bağladığımızda nasıl çalışıyor? :-[

http://www.otobuzdolabi.com/fridge.htm

Etiketler

Ahmet bey karavan tesisatında 2 seçenekli uygulama var. yolculukta ve kısa molalarda kullanılan 12vdevrededir,220v elektirik alınabildiğinde
sistem anahtar ile 220v konumuna getirilir ve adaptöre giren akım 12v dönüştürülerek yine sistem kullanımına verilir.
Selamlar.

VAP' Alıntı:
Bir çaylaktan, kendisinegöre uzman sorusu: 12V olan bu buzdolapları, karavana 220 cereyan bağladığımızda nasıl çalışıyor? :-[

http://www.otobuzdolabi.com/fridge.htm
12 v laptop adaptörü işinizi görür

Çabucak cevaplarınız için çok teşekkürler, yani her 2 şekişlde de kullanıyoruz, e güzel.

2) Pekiyi tuvaletlerin çalışma sistemi nedir, kendi alt kutusunda mı birikiyor (koku yapmaz mı), yoksa pis su tankına mı gidiyor, yoksa nasıl istenirse öyle mi yapılıyor?
3) Vantilatör, klima olsa bile yararlı mıdır, önerir misiniz? :-[

VAP' Alıntı:
Çabucak cevaplarınız için çok teşekkürler, yani her 2 şekişlde de kullanıyoruz, e güzel.

2) Pekiyi tuvaletlerin çalışma sistemi nedir, kendi alt kutusunda mı birikiyor (koku yapmaz mı), yoksa pis su tankına mı gidiyor, yoksa nasıl istenirse öyle mi yapılıyor?

Tuvalet konusunu aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz,vantilatör sorunuzu kullanan arkadaşlarıma bırakıyorum.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78500.0

omnitemporal' Alıntı:
12 v laptop adaptörü işinizi görür

Hmm. Bana kaldırmazmış gibi geliyor. Laptop adaptörleri ne kadar akım kaldırıyor, bilmiyorum. Ama ben olsam 25A'den küçük bir şey kullanmazdım. 25A'lik 220V-12V (switch mode) güç kaynakları en son aldığımda Karaköy'de 60TL civarındaydı. (Laptop adaptörleri muhtemelen daha pahaladır.)

2007 sonrası PSA araçların stop lambaları öncekilerden farklı.

Camı tek başına (duysuz) almak isterseniz, imal eden firma Mars Otomotiv. Internet üzerinde KDV dahil 65 TL civarında temin edilebiliyor. Ürün kodları şöyle:
61 03 96 sağ
61 03 97 sol.

Camı, ampul taşıyıcısı (ve ilginç bir şekilde) ampulleriyle beraber komple halini Mako Elektrik üretiyor. Internet üzerinde KDV dahil 90 TL civarında temin edilebiliyor. Ürün kodları şöyle:
201 501 11 Sağ
201 601 11 Sol.

30 Mart cuma günü Bim marketlerde satışa sunulacak.Arkadaşlara sunulur.
Kesim işim bitmeseydi çok işime yarayacaktı,Yorumlarınızı bekliyorum yinede almayı düşünüyorum.

S6303802.JPG

Geri görüş kamerası için o vakit bulamadığım monitör ve benzeri bir çok ürünü Hong Kong'da bir firmanın web sitesinde buldum. Fiyatlarına posta dahil. Konuyla ilgili asıl başlık altında paylaştım. Buradan da ayrıca paylaşayım:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68539.msg1138561#msg1138561

Banyo için flat duş teknesi konusunda internet'te epey araştırma yaptım. Karşıma çoğunlukla Pelikan diye bir ürün çıktı. Yalnızca bir firmanın web sitesinde fiyat vardı ama ne hikmetse ne zaman arasam hep zam gelmiş ve internetteki fiyat henüz güncellenmemiş oluyordu!!!

İstanbul'a gelince Bauhaus'ta Camargue markalı bir ürün buldum. 90 TL fiyat verdiler. Ama teslimat için 20 gün süre verdikleri için vazgeçmek zorunda kaldım.

Pelikan firmasının satış elemanlarından bana yakın bayilerinin telefonlarını istedim. Bir kaç tanesini aradım. 80x80 kare flat tekne için iki tanesi 138 TL, bir tanesi biraz daha yüksek fiyat verdi. Düşük fiyat verenlerden birinin dükkanına gidip kredi kartı ile ödemeyi yaptım. İki gün sonra fabrikadan eve teslim ettiler.

Airfel mobil klima: Ben aldığımda 680 TL idi şimdi 700 TL'ye çıkmış:

http://www.kombiveklima.com/Airfel-AP09-3102R2-Mobil-Tip-Klima%2CPR-286.html?ref=akakce&v=1.44

Bu telsiz nasıl arkadaşlar ederi ve işlevi dedikleri gibi mi.
http://www.ceptelsizi.com/

Screenshot_2.jpg

Bu cihazın benzerleri Çin'deki bir kısım dükkanlarda 41 $'a satılıyor. Ama alıp bütün frekansları kendiniz programlamanız gerek. Bunu yapmadığınız takdirde cihazın ayarlanabileceği frekans aralığının geniş olması nedeniyle hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz. Yani ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız başınız ciddi boyutta belaya girebilir. Bu cihaz önceden programlanmış olarak geliyor. Ayrıca (muhtemelen) yasal yoldan ithal edildiği için KDV vb. vergilendirme sürecinden geçmiş. Yani fiyat olarak çok aykırı değil. Programlama işleri de önceden yapılmış geldiği için başınızı belaya sokmaz. Yalnız 15km menzil türü ifadeler, yanında parantez içinde belirtildiği üzere açık arazide geçerlidir. Yani temel olarak anten anteni görme prensibi üzerine kuruludur. Tahminim doğru ise bu cihazın antenini (piyasada mevcut diğer PMR'ların aksine) değiştirme imkanınız olacağını sanıyorum. (Satıcıya bir e-posta atıp sorabilirsiniz.) Bu mümkün ise çok daha kazançlı bir antenle, yüksek mevkilerde çok daha uzak mesafelerle görüşebilmeniz gerek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR