Karavanımın Yapım Aşamaları; VW Volt LT35 Kamper - İlhan Güneş (berkcantp)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan i.güneş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 751
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 187,601
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; VW Volt LT35 Kamper - İlhan Güneş (berkcantp)

İlhan Bey, Başınız sağolsun. Sabırlar diliyorum.

Etiketler
creater 7.5i

ilhan bey, başınız sağolsun allah sabırlar versin...

İlhan abi ben arabanın yan duvarında ve tavanında 8mm marin kontra kullandım daha inceside kullanılabilir ama hem araç kasasına mukavemet vermesi hem yapılacak olan dolapları asmak vidalamak içinde çok faydalı oldu hiç çekinmeden çok rahatlıkla vidaları attım vidaların başı gömülsün diye matkapla avşa açtım ve üstünü macunladım eğer vidayı gömecekseniz 8mm ideal 4mm ye avşa açarsanız vida boyu kurtarmaz ve vida alta geçer.
marin kontranın oküma-kayın olanını aldık kenar boyası kırmızıydı ama bu renk farklıda olabiliyor.

IMG_8428.jpg

IMG_8445.jpg

IMG_8447.jpg

IMG_8387.jpg

_MG_8501.jpg

Yusuf kardeşim, tavan kaplı olduğundan, yarın yanlar için marin kontranın oküma-kayınını hesap ettirip almaya çalışacam. Dolap yanları ve kapakları normal mdf mi oluyor.

İlhan abi benim aldığım tüm malzeme marin kontra arabada tek suntalam malzeme var o da mutfak tezgahı ;) benim araca yan duvarlar ve tavana 5 tane 8mm kontra gitti.

ayrıca mobilyalar ve kapaklarada 8 tane 15mm marin kontra gitti sizin araç bizimkinden uzun olduğundan biraz fazla almakta fayda var.

Abi benim aldığım hidrofor aşağıdaki linkteki cihaz ve ben çok memnundum zaten piyasadaki en iyi markalar jabsco ve surflo 2 sene önce pazarlıkla 160 liraya almıştım liktede yaklaşık yine aynı fiyata ve dak.7 litre fazlasıyla yetiyor.

http://www.denizdukkani.com/urun-detay.php?uid=1585

1585.jpg

İlhan bey,biraz geçte olsa başsağlığı diler,karavanınızı yaparken kolaylıklar dilerim.

Burak ve Ertan beyler,
Teşekkür ederim. ALLAH razı olsun, dostlar sağolsun.
Bu arada kafamı dağıtmak için, yarım kalan işime devam ediyorum.

İlhan abi hayırlı olsun camları taktırmışsın,tavana yaptırdığınız kontra sanırım marin kontra ama en fazla 4mm olması lazım daha kalın olanını bu şekilde bükemezsiniz.

Abi klimanın özelliklerini yazarsanız bigilenmiş oluruz,birde aynı kontradan içeride görünen kısmını hava çıkışlarını açık bırakarak kaplaya bilirseniz çok şık olur.

Yusuf Kardeş, teşekkür ederim. Tavana yaptırdığım ithal 06 mm. esnek kontraplak istediğin gibi bükülebiliyor fakat marin kontra kadar sağlam vida tutacağını sanmıyorum.
Klimam MTK; yolcu midibüslerine takılanlardan, sıcaktan çekindiğimizden taktırdım. Daha sonra gördük ki bunun 1/4 bile bize yetermiş içeride durulmuyor. sanki 32.000 btu gibi çalışıyor, hava çıkış kanallarını sağa-sola yönlendirip ancak havanın hızını kesebileceğim. Yukarıda ve içeride çok yer kaplıyor. Araç seyir halindeyken çalıştırabiliyoruz. Rampada şu anda 2 ton yükle kapatmak zorunda kalıyorum, motor piston kesmesin diye. Fiyatı 2.500,00 TL. yaptırdım.
İçerisine sanırım senin uyguladığın civata başı havşa açmaya, dolap yanlarını marin kontra kadar dayanmaz.

Ilhan bey;

Tavana yaptirdiginiz kavisli yapi cok hosuma gitti buralari kut uclar yerine esnek kontradan kavisli yaptirmak daha hos bence. Bir cok arkadas gibi aracin son halini merakla bekliyoruz. Insallah bahara gezmelere hazir olur.

Saygilar

Tavandaki kavisler çok güzel görünüyor ama sanırım, tavan dolapları montajlanınca kavislerin çoğu gürünmeyecek, dolapların içinde kalacak...Bu arada tavan lambaları çok güzel, fiyat ve yer bilgisi vermek mümkünmü...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR