Karavanımın Yapım Aşamaları; VW Volt LT35 Kamper - İlhan Güneş (berkcantp)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan i.güneş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 751
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 188,402
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; VW Volt LT35 Kamper - İlhan Güneş (berkcantp)

İlhan abi,

Bursa tayfasıyla birlikte senin aracı kutlayacağımız ilk geziyi sabırsızlıkla bekliyorum... ;)

Etiketler
creater 7.5i

Kolay gelsin....İlhan abi, smew lavabonun musluğu sıcak-soğuk mu.?

Atilla usta, Sağ olasın sana da kolay gelsin, Smew lavabo sıcak musluk şofbenden geliyor, soğuk hidrofordan.

Günümüz sanayide malzemecide geçtiysede, yatak bölümü üst dolabı aradan çıkartık.
Şuanda çalışmaya devam edip yaşam bölümü rustik cam çerçevesini başladık.

IMG_3405.jpg

Bugünde soğuk bir gün, 4 günlük araç da yatıştan sonra su deposuna 400 litreye yakın su koyarak kontrol yapıldı.
Fiber depolarında kontrolleri yapılıp bağlantılar tekrar gözden geçirildi.
Akabinde sıra lpg geldiysede başarısız bir uğraştan sonra vazgeçildi. 10TL. gaz alındı gaz kaçak kontrolleri tamamlandı, şofben ve ocağa gaz verildi, uzun uğraştan sonra her ikisinde de yanma sağlandı fakat gaz basınç ayarları sürekli değişiyor, İznik'te kamptaki arkadaşlardan telefonla yardım aldıysam da başarısız denemelerimiz oldu. Havaların soğuk olmasından salı günü tekrar denemeye karar verdik.

Resimlerden anlaşılacağı üzere perişanlık diz boyu.

IMG_3413.jpg

IMG_3415.jpg

Bugünde soğuk bir gün, 4 günlük araç da yatıştan sonra su deposuna 400 litreye yakın su koyarak kontrol yapıldı.
Fiber depolarında kontrolleri yapılıp bağlantılar tekrar gözden geçirildi.
Akabinde sıra lpg geldiysede başarısız bir uğraştan sonra vazgeçildi. 10TL. gaz alındı gaz kaçak kontrolleri tamamlandı, şofben ve ocağa gaz verildi, uzun uğraştan sonra her ikisinde de yanma sağlandı fakat gaz basınç ayarları sürekli değişiyor, İznik'te kamptaki arkadaşlardan telefonla yardım aldıysam da başarısız denemelerimiz oldu. Havaların soğuk olmasından salı günü tekrar denemeye karar verdik.

Resimlerden anlaşılacağı üzere perişanlık diz boyu.

IMG_3413.jpg

IMG_3415.jpg

Bence her şey çok güzel görünüyor,
Bitişe pek bir şey kalmadı herhalde...

Masallah Ilhan bey neredeyse bitti. Zaten aracinda 5 yilini doldurmasina yanilmiyorsam 1 ay kadar var. Artik siz bu bir ayi cok sabirsizlikla gecirisiniz. :smiley:

10TL'ye ancak 3 litre LPG gaz alınır, 40 litrelik LPG tankı, en az 10 litre ile çalışır, tankın içinde 6 litre kalınca basın düşer gaz keser..Tankın içindeki son 6 litre hiç bir zaman kullanılamaz...LPG tankın en az yarısını doldurmak lazım...

Teşekkürler arkadaşlar, finale 1 ay var, uzatmaları oynuyorum birazda Bülent ustayı meşgül ediyorum bugün gene koltukları söküp alt saçlarını , orta kapıyı ve araç kılimasını deri döşettim.

Hava soğuk gazdan netice almayınca dün işi yarım bırakmıştık Atilla usta gaz konusuna en kısa zamanda geri döneceğim salı günü koltukları yerine oturtunca bahsettiğin gibi 15 lt gaz alıyım. Bilgilendirmene tekrar teşekkür ederim. Sizlerede kolay gelsin.

İlhan bey öncelikle hayırlı olsun bir işe başlamak demek yapacağınız işn %4o bitmiş demektir size nacizane tavsiyelerim şunlar araç içi mobilya malzemesini dikmeler dahil 15mm kavak kontra lam malzeme kullanın diğer malzemelerden özgül ağırlığı daha hafif ve suntadan daha dayanıklı.elektirik aydınlatmayı mümkün mertebe gün ışığı(sarı) let kullanın çünkü sarfettiği amper ve voltajı çok düşük.su tesisatına gelince 12volt pilatininli musluklar var su tankının içinede tır parçası satılan dükkanlara giderseniz su pompaları var 12 volt fiatıda 25 tl civarı karvanda en önemli şey bence kullanıcağınız cihazların voltajı ve amper değerleri.şayet buzdolabı düşünüyorsanız 3 sistemli dolaplar var(lpg 12 volt 220 volt)bunlar markaya göre fiatları değişiyor.TV alacaksanız BEKO nun çakmak adaptörlü modelivar 19 iç 20 inç 22 inç 12 volt 220 vol ben geçen sene 19 inç aldım 12 volt 1.75 amper akım değerleri aracı çalıştımadan bu yaz 25 gün seyrettim.ısınma da ise wobostodan bıktım geçen hafta hermatik soba aldım tadilat yaptım bugünde sabahtan beri deneme mayetinde yakıyorum mükemmel oldu. şayet yardımcı olabileceğim başka konu olursa hiç çekinmeden bilgi alabilirsiniz saygılar.

şenol yirmiibeş' Alıntı:
İlhan bey öncelikle hayırlı olsun bir işe başlamak demek yapacağınız işn %4o bitmiş demektir size nacizane tavsiyelerim şunlar araç içi mobilya malzemesini dikmeler dahil 15mm kavak kontra lam malzeme kullanın diğer malzemelerden özgül ağırlığı daha hafif ve suntadan daha dayanıklı.elektirik aydınlatmayı mümkün mertebe gün ışığı(sarı) let kullanın çünkü sarfettiği amper ve voltajı çok düşük.su tesisatına gelince 12volt pilatininli musluklar var su tankının içinede tır parçası satılan dükkanlara giderseniz su pompaları var 12 volt fiatıda 25 tl civarı karvanda en önemli şey bence kullanıcağınız cihazların voltajı ve amper değerleri.şayet buzdolabı düşünüyorsanız 3 sistemli dolaplar var(lpg 12 volt 220 volt)bunlar markaya göre fiatları değişiyor.TV alacaksanız BEKO nun çakmak adaptörlü modelivar 19 iç 20 inç 22 inç 12 volt 220 vol ben geçen sene 19 inç aldım 12 volt 1.75 amper akım değerleri aracı çalıştımadan bu yaz 25 gün seyrettim.ısınma da ise wobostodan bıktım geçen hafta hermatik soba aldım tadilat yaptım bugünde sabahtan beri deneme mayetinde yakıyorum mükemmel oldu. şayet yardımcı olabileceğim başka konu olursa hiç çekinmeden bilgi alabilirsiniz saygılar.

Şenol Bey, bu değerli öneri ve salık vermelerinizi ilgili başlıklarda da yapabilirseniz daha iyi olur derim; bu başlığı okumayan arkadaşlar da yararlanır... :smiley:

Cavid Sezen

Cavit bey merhabalar nasılsınız oğlum olmadığı için yeni başlık açamıyorum anca bu kadarını başarıyorum sizlerde haklısınız bu melet konusunda yeteneksiz kaldım ama mekanik ve teknik konusunda kendime raki tanımam :smiley:))))) bilgisayardan malesef sınıfta kaldım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR