Karavanımın Yapım Aşamaları; VW T5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ABENDTEURER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,942
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; VW T5

Sayenizde çok güzel fikirler edindim, bir bilene sormanın faydaları :smiley:. Artık Suat beyle bu konuda fikir yürütür, sizlerinde değerli tecrübe ve tavsiyelerinizi dikkate alarak, doğru bir proje üretiriz umarım, sağ olsun en yoğun iş temposunda bile zaman ayırıp alakadar oluyor.
Projemizin şekli pazartesi günü netleştiğinde, son durumu sizlerle payalşacağım. Ne yazık ki Duş için alanımız olmayacak diye düşünüyorum, Nevzat beyde de yok sanırım, Portatif tuvalet ile seyahat edip, kamp alanı olmayan yerlerde ise Otel, Kaplıca v.b. yerlerde bu sorunu çözmeyi düşünmekteyiz.
Değerli Yorum ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Vw T5

Hayırlı olsun, Bodrum'un neresindesiniz.

Tekrar merhaba, Salih bey teşekkür ederim.
Bodrum Ortakent,te ikamet ediyorum sn Aka. Sizde mi Bodrumda yaşıyorsunuz? Eğer öyle ise, buluşup bir kahve içebiliriz.

Sn Nevzat bey, malumunuz, Bodrumda sezon başlamak üzere olduğu için yoğun bir sezon hazırlığı içerisine girdim ve Suat beyin de işlerinin yoğunluğunu bildiğim için zaman sorunum (acelem) olmadığını belirterek, kendisini bir nebze de olsa rahatlatarak, ben de ısı yalıtımı için araştırma yapma fırsatı yaratmış oldum kendime.

Şu an iki tarafın pencere montajı ve tavan havalandırmaları takılmış ve kablolama işlemleri bitmiş durumda, muhtemelen izalasyon malzemeleri de yapıştırılmıştır. Ayrıca dolaplar da imalat aşamasında.
Salı günü İzmire gittiğimde aracın o anki halini resimleyerek sizinle paylaşacağım. Sanırım bu ayın sonunda aracımı teslim alırım, eğer bir aksilik olmazsa. Sizin aracın tavan yatağı ile tavan arasındaki mesafeyi gördükten sonra, doğrusu alanın darlığı gözümü korkuttu ve bu sevdamdan vazgeçerek, üstlera dolap yapılması bana daha mantıklı geldi, nede olsa iki kişi seyahat edeceğimiz için aşağıda çekyat tarzı iki kişilik koltuk yeterli gelecektir.
Sizin de bisiklet taşıma sistemi hakkında araştırma yaptığınızı hatırlıyorum, bu konuda bir fikir edinebimişmiydiniz? Benim bir scooter taşıma aparatı daha çok ilgimi çekiyor, ancak yurt dışı gezilerinde ayrıca triptik sigorta vb. prosudürlerle uğraşmamak için bisiklet daha ideal diye düşünüyorum. 200 watt öngördüğümüz güneş panellerini de ebatlarından ötürü 2x 50 olarak 100 wat,a düşürdük. Salı günü diğer gelişmelerle ilgili tekrar görüşmek ümidiye Sğlıcakla kalın.

Oo Ortakent bana çok çok uzak, bende Bağla'dayım,
Aracınız baya hızlı ilerliyor, dilerim memnun kalırsınız.

Size bir Ö.M. gönderdim.

Merhabalar Nüvit bey; yatak konusunda isabetli bir karar vermişsiniz 2 kişi için üst yatağa zaten gerek yok. Bisiklet taşıma aparatı işini çözemedim henüz , thule pack back 973 hoşuma gidiyor ama bizim kapıların yanlara açılması büyük dezavantaj. aparatı takınca kapıların açılmayacak olması canımı sıkıyor. benim 3 lü bir taşıyıcıya ihtiyacım var 3 lü ve hafif olmalı . kapılar uzun olduğu için ağır. şimdiki aklım olsa yapım aşamasında arka kapıyı tek üste açılır şekilde baştan değiştirirdim çok avantajı var ama artık çok geç. Bu gün tamponları boyattım baya hoş oldu görsel olarak.fotoğrafları merakla beklemedeyim.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

ABENDTEURER' Alıntı:
200 watt öngördüğümüz güneş panellerini de ebatlarından ötürü 2x 50 olarak 100 wat,a düşürdük.

Paneli küçültmeseymişsiniz iyimiş. Enerji ihtiyacı bence herşeyden önemli.

Selamlar tekrar,
evet panelleri büyük tutmak üzere yola çıkmıştık, malesef havalandırmalardan sonra kalan alan bir hayli küçülünce, dışarı taşma olmaması için en uygun ebat 2x 50 belki şartlar zorlanırsa 2x60 olacak, idare edeceğiz artık. Ne de olsa araçta yazın kompresörlü buzdolabı ve hidrafor, kışın ise vebastoya ve led aydınlatmaya yetecek enerjiye ihtiyaç olacak, bu bakımdan 100-120 watt panel bu ihtiyaca cevap verecektir sanırım.

Nevzat bey ekleyeceğim resimlerde de göreceğiniz gibi, ben de aracın tamponlarını boyattım, size katılıyorum oldukça şık duruyor araç bu haliyle, size de hayırlı olsun. Camlar ve havalandırmalar takılmış idi İzmire gittiğim gün. Şu an kabllolar döşenmekte ve ses ile ısı izalasyonu yapılmakta. Bu ay sonuna kadar epeyce bir yol kat edilmiş olur sanırım. İlk karavanlarımda aceleci davranarak detayları atlamıştım, o yüzden bu sefer aynı hataya düşmek istemiyorum, sağ olsun Suat beyin de işini büyük bir hassasiyetle yapıyor olması beni ayrıca rahatlatıyor.

Ben de bisiklet taşyıcısı ile ilgili araştırma yaptım, fakat ne yazık ki sizin de belirttiğiniz gibi, bizim t5 lerin çift açılır kapıları için herhangi bir sistem bulamadım, bu sebepten araç içinde taşıyabileceğim 2 adet katlanır bisiklet ile ilgileniyorum, katlanmış haldeki ebatları oldukça tatmin edici, tek sorun, molalarda ve yatarken dışarıda olmaları , çalınmamaları için güvenlik önlemini almak koşuluyla.

20130507_124658.jpg

Resim eklemede hata yapınca sadece tek bir resim gitmiş, umarım diğerlerini de ekleyebilirim.

20130507_124728.jpg

Çok güzel görünüyor, özellikle camlara bayıldım. Sanırım karavan tipi camlar. Bu şekilde olması hem karavan görünümü açısından daha estetik hemde daha işlevsel olmuş sakıncası yoksa fiyatlarını öğrenebilirmiyim?Hazır yapım aşamasında iken arkaya koyacağınız çekyatlı koltuğu tabanda raylı bir sistem üzerinde hareket edecek tarzda yaptırmanızı öneririm. Hacim değiştirme imkanı sunduğu için çok pratik olacaktır. Bende tekli güneş enerji paneli var şimdiye kadar dışarıdan hiç elektrik alma ihtiyacım olmadı, ayrıca dolap sürekli çalışır vaziyette olduğu halde. Bisiklet taşıyıcı konusunda kapı menteşelerine monteli bir sistem hakkında kafa yormaktayız yarın tam sonuç belli olacak biz deneyelim sonuç alırsak sizde aynını yaparsınız. Şimdilik kolay gelsin .
Not: jantlarınız benim değiştirmeden önceki gibi kapaklı jantlardan.Ben orjinal vw caravelle alaşım jantlardan taktırmıştım . sanki daha estetik ve sağlam görünüyor , sizde düşünürseniz malum sitede satan biri var :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-transporter-t5-orjinal-jant-takimi-119901344/detay/

Beğendiğinize sevindim :smiley:
Camlar sineklik ve perdeli bir sistem, Seitz marka S4 olarak isimlendirilmiş, çift cam (Plexiglas tarzı). Sol tarafta olan dışa açılımlı, sağ kapıdakini sürgülü tercih ettim. Ebatları 90x45. Sürgülünün fiyatı 1250, öne açılanın ise 1000 TL gibi.
Kayar koltuk fikri çok mantıklı, daha önce kullandığımız Vito da koltuğu sabitlememiştik ve ileri geri hareket ettirerek bazı yükleme ve yemek esnasında alan genişletme imkanı sağlıyordu. Ne yazık ki projede ray sistemimiz olmadığından, birde çekyatımızın yapımına başlanıldığından, koltuğu sabitlemek durumundayız. Fakat tavan bölümüne, şoför kabini üstüne ve arka tavan bölüme yapılacak olan dolaplar bize bir hayli saklama alanı yaratacaktır, böylece ilave bir alana ihtiyaç kalmaz diye düşünüyorum. Sizin Reimo Yatak ve mutfak sisteminiz oldukça hoş ve kullanışlı, Suat beye aracınızın resimlerini gösterip, onlara yakın bir üretim yapmasını rica edeceğim.
Her şey bitince de aluminyum alaşımlı Jant önerinizi dikkate alacağım, çünki onlar da ayrı bir güzellik katıyor araca.
Bu arada ben geçen yıl Düsseldorfta Karavan fuarını ziyaret etimiş idim ve orada markasını hatırlayamadığım, arakasında çift açılır kapıları olan bir panelvan Karavanda Çeki demirine monte edilmiş kızaklı bir Moped taşıyıcısı dikkatimi çekmişti, böyle bir sistemin bisiklet taşımasında işe yarayabileceğini düşünmüştüm, bulursam resimlerini paylaşırım.

Merhaba bende İzmir'deyim.Karavanınız çok güzel gözüküyor.Bisiklet için ben de katlanır bisiklet aldım ama yer kaplama sorunu var.Fakat Almanya da Fritz-Berger in Bochum daki mağazasının içinde Thule nin bir mağazası var ve burada çeki demirine takılan bisiklet taşıyıcıları var.Arka kapağı açmak istediğinizde bisikletlerle beraber yere paralel hale gelebiliyor.Ama tabi araca çeki demiri takmak gerek.Mutlaka siz de görmüşsunuzdur çok yaygın avrupa da kullanıyorlar bu çeki demirine takılı bisiklet taşıyıcılarını.
Bu arada araç ne durumda merak ettim bitti mi teslim aldınız mı ?İzmir e geldiğinizde zamanınız olursa tanışmak isterim.
Burak Yalçın 0 536 437 22 97

Nuvit bey;Aracınız hayırlı olsun ,kazasız belasız güzel seyahatler diliyorum..

Nüvit Bey,
Karavanınız şimdiden hayırlı olsun. En kısa zamanda kavuşmanızı dilerim.
İç plan kesinleşti mi?

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR