Karavanımın Yapım Aşamaları Hyundai-Country; ALBATROS

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abdullah tepe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 484
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 115,883
Abdullah bey, aracınız hayırlı uğurlu olsun.
Benim hayalimdeki araçda böyle geniş hacimli idi...
Acizane fikrim; Ben olsam araç kasasının orjinalliğini hiç bozmazdım. Tabiki araç sizin, istediğiniz gibi değişiklik yaparsınız.
Bu haliyle dışarıdan daha güzel görünüyor...
Tadilat aşamanızda kolaylıklar diliyorum.

Etiketler
Teşekkürler Ahmet Bey
Daha iyileri sizlerin olur inşallah.
Şu Hali ile cok şirin biliyorum ama, yinede yapılacak tadilatlarla şirinliğini bozmadan dahada şirin bir hale geleceğini düşünüyorum.
Kısmetse önümüzdeki hafta imalat aşamalarına başlanacak.
Sizin ve sizin nezdinizde tüm GEZENBİLİR üyelerinin düşüncelerini bekliyorum.

Abdullah bey hayırlı olsun ilk aşama tamam yeterki bi el at gerisi nası olsa gelir ama gelir.Kardeşim bu işde acele etmek bence en büyük hata olur.. Cavid abiden hadi kolay gelsin

Abdullah bey aracınız hayırlı olsun,

benim önerim camları söktürüp orjinal şeklini verecek sanayide cakacılara sac imal ettirmeniz ve ihtiyaç olacak yerlere düşündüğünüz
ebatlarda yeni sürgülü yada karavan camı montajı yaptırmanızdır.
Bu şeklide kalırsa yazın camlar ısıyı içeriye fazlasıyla yansıtırlar,kışında devamlı terleme yapacaklardır. Kolay gelsin.

Başlığınızla aracınız şu anda uyumsuz oldu isterseniz bu aracın ilk resminden önceki kısmını bölüp kilitleyelim ve resim ve sonrası
için yeni başlık açalım uygunmudur?

Başlığınızla aracınız şu anda uyumsuz oldu isterseniz bu aracın ilk resminden önceki kısmını bölüp kilitleyelim ve resim ve sonrası
[/quote]
Evet bencede cok güzel olur.
Araç artık HYUNDAİ COUNTY ve ismide ALBATROS.
Bu gün itibariyle söküm işleri başladı.
Camların kapanma işi ve sonrada imalat..........
Dün sadece fikir edinmek için ADAPAZARI'na gittim, ama ben Ankara'da DOLY Karavan Bülent usta ile yapmaya karar verdim.
Şu an klima ve klimayı nasıl çalıştırırım konusunda tereddütlerim var.
Ev tipi + enerji sınıfı invertör klima ve yaşam akülerinin ( 105 x 2 = 210 Amper ) jarzı için kaç kw jenaratöre ihtiyacım var? Bu işi güneş paneli ile çözebilirmiyim?

zentoz' Alıntı:
Levent Bey'in camlar için söylediklerine katılıyorum...
Doğru söylüyorsunuz. Bende sizler gibi düşündüğüm için çamların kapanması ve sonra tekrar aracın komple boyanması için bu gün anlaştım. Yarın Koltuklar falan sökülecek ve engeç çarşamba akşamı araç camların kapanması ve boya işi için sanayiye gidecek.

İmalata başlamadan çnce son bir kaç resim.

IMG_3039.JPG

IMG_3041.JPG

IMG_3044.JPG

IMG_3045.JPG

IMG_3038.JPG

Tavan kaplamasını söktüğünüzde izolasyon taş yünü ise yeniden kullanmanızı öneririm,aracın koltukları çok değerli
heba etmezsiniz umarım.

Aracın koltuklarından bazılarını kullanabilirsiniz. Özellikle ruhsatta kişi sayısı açısından iyiolur gibi geldi. Ben katlanan koltukların da kullanılabileceğini düşünüyorum.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Düşündüğüm yerleşim krokisini yarın sizlerle paylaşırım.
Bu arada biz 2 kişiyiz. Bu nedenle sağ,sol 2 ön koltuk hariç tamamını söktürmeyi düşünüyorum.
Bu nedenlede ruhsat 1+1 olarak cıkacak.( Tabi kısmetse )

güngör' Alıntı:
Abdullah bey aracınız hayırlı olsun,

benim önerim camları söktürüp orjinal şeklini verecek sanayide cakacılara sac imal ettirmeniz ve ihtiyaç olacak yerlere düşündüğünüz
ebatlarda yeni sürgülü yada karavan camı montajı yaptırmanızdır.
Bu şeklide kalırsa yazın camlar ısıyı içeriye fazlasıyla yansıtırlar,kışında devamlı terleme yapacaklardır. Kolay gelsin.

Güngör Bey başlığı ALBATROS olarak değiştirebilirmiyiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR