Karavanımın Evimin Önünde Sokakta Durması Kanunen Yasak mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,465
Site sınırları dışında yönetimin herhangi bir müdahale yetkisi olduğunu sanmıyorum. Park ettiğiniz cadde veya sokak üzerinde park yasağı yoksa nizami ve trafiği aksatmayacak bir şekilde aracınızı park edebilirsiniz. Park yasağı ile ilgili kararlar il/ilçe trafik komisyonları tarafından belirlenir ve bu yasak, tabela ve uyarı levhaları ile belirtilir. Trafik komisyonunun alacağı park yasağını denetleyen merci ise ya trafik polisidir ya da trafik zabıtasıdır. Site ve apartman yönetimleri apartman veya site sınırları dışında kalan cadde ve sokaklar üzerinde keyfi trafik düzenlemeleri yapamazlar. Eğer trafik komisyonunca alınmış bir kararın ihlal edildiğini düşünüyorlarsa bununla ilgili belediyeye veya trafik polisine başvurmaları gerekir. Size bu konu ile ilgili bir bildirim veya yaptırım yapma yetkileri yoktur. Bahsettiğiniz yol site içi ulaşım yolu veya site ortak alanı statüsünde ise bu dediğim geçerli değildir. Bu nedenle bahsettiğiniz yolun kesin bir şekilde site/apartman sınırlarının dışında olduğundan emin olmalısınız. Tapu kadastro genel müdürlüğü sayfasından parsel sorgulaması yaparak yolun belediye sorumluluk sahasında olduğunu teyit edin.
Park yasağı olan yol üzerinde bu işaretler olmalıdır ve trafik komisyonunca yerleştirilmiş olması gerekir. Aksi durumda kimse kafasına göre park yasağı belirleyemez.

1.jpg

2.jpg

Son düzenleme:

Etiketler
Site sınırları dışında yönetimin herhangi bir müdahale yetkisi olduğunu sanmıyorum. Park ettiğiniz cadde veya sokak üzerinde park yasağı yoksa nizami ve trafiği aksatmayacak bir şekilde aracınızı park edebilirsiniz. Park yasağı ile ilgili kararlar il/ilçe trafik komisyonları tarafından belirlenir ve bu yasak, tabela ve uyarı levhaları ile belirtilir. Trafik komisyonunun alacağı park yasağını denetleyen merci ise ya trafik polisidir ya da trafik zabıtasıdır. Site ve apartman yönetimleri apartman veya site sınırları dışında kalan cadde ve sokaklar üzerinde keyfi trafik düzenlemeleri yapamazlar. Eğer trafik komisyonunca alınmış bir kararın ihlal edildiğini düşünüyorlarsa bununla ilgili belediyeye veya trafik polisine başvurmaları gerekir. Size bu konu ile ilgili bir bildirim veya yaptırım yapma yetkileri yoktur. Bahsettiğiniz yol site içi ulaşım yolu veya site ortak alanı statüsünde ise bu dediğim geçerli değildir. Bu nedenle bahsettiğiniz yolun kesin bir şekilde site/apartman sınırlarının dışında olduğundan emin olmalısınız. Tapu kadastro genel müdürlüğü sayfasından parsel sorgulaması yaparak yolun belediye sorumluluk sahasında olduğunu teyit edin.
Park yasağı olan yol üzerinde bu işaretler olmalıdır ve trafik komisyonunca yerleştirilmiş olması gerekir. Aksi durumda kimse kafasına göre park yasağı belirleyemez.
Merhaba
Kent rehberinden imar durumu üzerinde site sınırlarına baktım. İlçe ve Büyükşehir Belediye ve Trafik şubeyi aradım sizin söylediğiniz gibi trafik yasaklı alan değilse site yönetimin herhangi bir yaptırımı olamayacağı söylediler. Herhangi trafik yasaklı alan değil. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Malesef insanımız işgüzar. Burnunu her şeye sokuyor. Adamın aracı yıllardır apartman önünden kaldırmaz. Sen getirir karavanını koyarsın, aman efendim yer kaplıyor, aman burda değilde sokakta kalsın şu bu. En son kızdım; 10-15 yıldır -apartmanın 3'te 2'si emekli - araçlarını hiç çekmiyorlar, ne battı da bu motokaravan problem oldu.

Ara sokaklarda kamusal alana kendine ayırdığı yeri kimse parketmesin diye beton duba koyan beton kafalılar bile var.

Bırakın site yönetimlerini, eviinizin ya da dükkanınızın önüne bile park eden araca müdehale edemiyorsunuz.Ya trafiğe ya da belediye ye şikayet edeceksiniz ya da benim gibi saksıları kaza ile araçların üstüne düşüreceksiniz:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR