Aracım yapılırken başkasının pahalı dediğimiz karavan camını inlemiştim. Benim gördüğüm camdan ziyade sert pleski gibi bir malzeme. Cam ile karıştırışmış gibi bir şey söylendi ama hani minibus tipi camın görüntüsü ve kulanımı bana göre çok daha iyi.
Güneş olayında bilemiyorum sıcaklık değerlerine göre konuşmak gerek. Nominal eşik değerinden sonra her malzeme genleşir malum. Karavan tipi cam denilen malzeme bu konuda ki eşik değeri pek yüksek gibi durmamakta.
Yağmur olayında geçenlerde test ettim. Karavan camı olanlar altan açabiliyorlar ama benim gibi minubus tipli olanlarda haliyle açamadık. Ama sırf bu yüzden karavan tipi almak için de düşünmek pek gerekli midir(??)
Bence yapılacaklara ek olarak;
** Deniz kampına da giderim diyenler için ayakları kumdan arındırmak için ufak bir musluk takılabilinir. Hatta dış duş alta musluğa bağlanacak şekilde yapılandırılıp, isteğe göre dış duş da musluğa bağlanabilinir.
** Ek olarak arkadan öne çekliecek ekstra kablolar için vga gibi görüntü kablosu ve enerji kablosu ayrı ayrı planlanabilinir. Cat5 kablo görüntü ve kamera gibi çok cuzi amper çeken cihazlar için gerekli amper yeterli.
** Aracın aküsünden direkt gelecek ekstra sigorta paneli ya da araç çalıştığında ya da kontak çevrildiğinde devreye girmesini istediğimiz xyz cihazlar için önceden kablo karmaşası olmasın diye bir plânlama yapılabilinir.
** Alternatörden daha sonra akım çekmek için hazır bir tesisat akülere doğru çekmek daha iyi olacaktır. (Şuan yapsam diyorum kablolar görünmeden nerden geçecek diye düşünüyorum örneğin ?? )
** Bende 220v ayırıcı pako şalterim var, gayet güzel. Ancak inverteri direkt kapatmak için illa cihazından arkasındaki aç/kapadan yapmak gerek. Gerçi sonradan da oturma alanına yakın bir noktadan da aç/kapa anahtar konulabilinir ama tesisat çekilirken sigorta panellerinin yanına koysaymışız daha düzenli tertipli dururdu.