Rus bilim adamlarının, çanak antenlerin 10'da 1'i büyüklüğünde, ortalama 10 cm çapında antenlerle uydu yayınlarının alınmasını mümkün hale getirdikleri bildirildi. Moskovski Komsomolets gazetesinin haberine göre, bu boyut da ileride 3'te 1 orana küçültülecek. Bu antenlerin ileride, çanak antenin yerini alarak yaygın biçimde kullanılacağının tahmin edildiği, antenin ana maddesinin seramik olduğu kaydedildi.
Bilim adamları, elektronik cihazların sürekli küçüldüklerini, ancak antenlerin hep aynı kaldığını, böylece ilk kez kendilerinin bu yönde büyük bir adım attıklarını belirtiyorlar.
Haberde, kullanılan seramik maddesinden elektronikte yaygın olarak yararlanılmasına karşın anten için ilk kez esas alındığı da ifade edildi.
Haberde, icadın sahipleri ve üretim planları ile ilgili ayrıntı yer almadı, yeni antenlerin "kısa sürede" piyasaya çıkarılabileceği belirtilmekle yetinildi.(aa)
yugun' Alıntı:2003'te böyle bir haber çıkmış ama henüz bir gelişme yok, Keşke haberdeki gibi "seramik" çanaklar üretilmiş ve yaygınlaşmış olsaydı.
Karavanda tv beni de çok cezbetmese de uzun gezilerde ihtiyaç oluyor. Hem çocuklar akşamları sıkılınca onlara iyi geliyor. Hem arada bir haber dinleyip Dünya'dan haberimiz oluyor, hem de peşimizden dağ-bayır sürüklediğimiz hanımlarımıza küçükten bir kıyak oluyortaiga' Alıntı:TV siz hayat, huzurlu hayat... ;D
Çekti çekmedi aman açıyı tuttur, eyvah akü bitiyor vb. derdi de yok...
Bundan iyisi şamda kayısı...
Yahu ben ülke gündeminden bunalıp kaçıyorum karavana zaten, birde orada gene mi peşime takayım iç karartan haberleri, ne olur yardım edin memetali beeey leri... ;D
Not: Gerçi Celal abinin karavanda 2 kez lig TV den maç izlediydik 19" LCD de, birayla da süper olmuştu hakikaten.
hem de peşimizden dağ-bayır sürüklediğimiz hanımlarımıza küçükten bir kıyak oluyor
cantunc' Alıntı:iki yol var ya paraya kıyıp araç üstü otomatik çanak yada bildiğimiz balkon tipi çanak.