Karavanda TV ve Anten

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 158,562

Etiketler

Ynt: Karavanda TV ve Anten

Ben de tv sevmem. Evde de genelde haftada bir dizi seyrederim. Filmi cdden seyrederim. (Bu seneki dizim bu kalp seni unutur mu? kacirmayin)
Neyse bu tv isi kisin cok onemli. Yaz icin karavanina tv alani hic anlamam.

Eğer karavanda çocuk varsa tv+dvd player+play station+vs...çocukları oyalayacak ne varsa mutlaka olmalı, ya da çocuk olmamalı :D :D :D

drares' Alıntı:
Eğer karavanda çocuk varsa tv+dvd player+play station+vs...çocukları oyalayacak ne varsa mutlaka olmalı, ya da çocuk olmamalı :D :D :D
kesinlikle katılıyorum.
çocukları karavanlı hayattan soğutmamak için ne varsa yapmalı.
ve de hanımları.
dizilerden ötürü gerilmeye gerek yok değil mi :smiley:

ben hibrit TV kartı ile DVB-t + analog anten ile çözdüm bu sorunu.
Notebook hem çocuğun oyun platformu, hem Vınn ile internet, hem tvizle.com ile diziler, hem DVD hem de TV keyfini birlikte veriyor bize.
içine 50 film gömdüm.
alkovende yatarken film izleyerek uyumak bir başka keyif...
hele 1950'lerinkiler ;)

Pratikte yazdıklarınız doğru ancak vınn ile internetin maliyeti çok yüksek.Ayrıca laptopların ısınma sorunu var.Özelliklede yazın Akdenizde soğutucu bile yetmez.

Benim kullandıüım TV.uydu anteni[attachment=1]

Uydu Anteni.jpg

Sn.Cantunc bu sistem hakkında biraz daha bilgi verir misiniz? nasıl oluşturdunuz? kaça-nereden aldınız? performansından memnun musunuz? tavsiye eder misiniz? vs...

cantunc' Alıntı:
Pratikte yazdıklarınız doğru ancak vınn ile internetin maliyeti çok yüksek.Ayrıca laptopların ısınma sorunu var.Özelliklede yazın Akdenizde soğutucu bile yetmez.

Valla kişiye göre değişiyor sanırım.
benim için Connect card ve /Veya wınn kaçınılmaz.
iş için zaten 24 saat on-line olmaya mahkumum.
hanımve çocuğada hizmet edince multifonksiyonel bir görev tanımı doğuyor sizin anlayacağınız.
Öte tarafta Pratik mi ?
evet
teoride sorun var mı ?
yok

ısınma ?

gündüzleyin zaten kullanana normal gözale bakmazlar !. ;-)

Akşam da kıbrıs ta bile sorun yaşamadım valla, antalya da bu sene test edip rapor veririz.

Uydu'ya gelince.
Evet otomatik motorlular harika.
Ama benim ekstradan antene - receiver'a ve Televizyona verecek param olmadığından , zaten elimdeki olan bu çözümü kullanıyorum.
tabii ki Laptop'u olmayana "gel böyle yap" denmez.
Ama hemen herkeste şu aralar var!.
o zaman bu da çözümlerden biri.

Artık her kamp yerinde yasal zorunluluk gereği wireless var.O denelede turkcelmiş,vodafonmuş extra para kaptırmaya gerek yok.cep telefonundan aldıkları yeter.Laptopu wınnnla kullanmakta şart değil.Ha dağ başında konaklıyorsanız o zaman başka.Gelelim maliyete
wınnn gibilerin iki aylık maliyetine eşit.

Sn.Kalkancıı.Flat anten 70 Tl.Receiver 60 Tl(isterseniz evdekini kullanın)ısıtıcı ayağı 20 Tl.Toplam 150 Tl.Randıman ise evdekinin
aynı.Gelelim 3000 Tlilik motorlu antenlere .Ülkemde yazın güneşte ısı 60 derece.Tv.seyretmek için bu ısıya maruz kalmak komik.Bizker
karavanımızı ağaç altına çekeriz.O zamanda motorlu çekmez.Yapraklar dallar sinyali engeller.O zamanda şartlara göre çözüm üretmek zorunda kalıyoruz.Hem işlevsel hem ekonomik olanı.

Flat anten daha önce de bu sayfalarda tartışılmıştı ama yanlış hatırlamıyorsam aktif olarak kullanan ilk kişi sizsiniz. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler...

doğrudur,+15=165 Tl.Evdeki receiver kullanılıyorsa-60=105 Tl.Vııınnnn'ın bir aylık parası.

Ben tvme 3 liralik anten aldim. Simdilik pek sorun yok. Heryerde en az 4 kanal hep cekti. Hatta giderken bile seyrediyor bazen benim oglan. Cekmezse de bak oglum cekmiyormus diyoruz geciyor gidiyor. :D O zamanda cdlerden birini koyuyor.

Haşmet Bey,

Sn.cantunc'un söz ettiği flat antenden geçtiğimiz yıl ben de almıştım. Fotoğraflarda ince görünmesine karşın, 20-25 cm lik bir kalınlığı var.
45 cm lik standart çanakların da (kare ya da oval) iş gördüğünü öğrenince, kullanılmadığında depolanması benim için daha kolay olduğundan ondan da satın aldım (25 TL). Ancak çanakların LNB si dışarda olduğundan söküp takmak gerekiyor. 2-3 dakikalık bir iş.Ayak olarak da müzik nota defterlerinin konulduğu üç ayaklardan satın aldım.

Bir pusula aracılığı ile çanağı 160 dereceye doğrultarak ve tv ekranına bakarak çanağı sağa sola milimetrik oynattığımda en fazla 5 dakika içinde görüntüyü yakalıyordum. Motorlu antene sahip karavanların bile yedekte bulundurması gereken bir sistem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR