Karavanda TV ve Anten

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 158,566
Ynt: Karavanda TV ve Anten

bende peugeot 207 var aracta avt teyp cd dvd iç ten cıkma ekran 7 '' tv antenı rusya dan bıle getırdıler fayda olmadı
uydu antenın den baskası yalan 20 30 tl lık anten den persorman s beklemeyın vcd var sa koyun cocuklar seyretsın cızgı fılm ı 5 6 taneden az cd almayı unutmayın
arac anca dururken oda canı ısterse 1 2 kanal tutyor ama arac gıder ken zor

Etiketler

Arkadaşlar ben bu konuda baktım hiç ümit yok mesleğim icabı teknik değerler değilde işin biraz pratiğini biliyorum,size nasıl bir yol izleyeceğimi yazayım bilmiyorum ne kadar işe yarar evdeki receiver'imi alıp bir tanede 60 lık çanak alacağım bir tane tahtaya çanağın ayağını sabitleyeceğim çanakla ayak ayrı parçalar halinde olacak konakladığım yerde ayakla çanağı birleştirip yere tam basan tahtanın üzerine 2-3 tane taş koyup sabitleyeceğim elimde küçük bir uydu bulucu var önünde engel yoksa 2 dakikada bulabiliyorum bu antenin bağlantısını receivere bağlayıp onuda tv.ye diye kafamda proje var ne kadar kolay olur bilemiyorum,çokca çanak uydu kurulumu yaptım eğer dediğim düzenek hazır olursa 10 dk.sürmez uyduya çıkıp kanalları sıralamam.

Bundan bir kaç yıl önce bir outdoor mağazada çalışırken bir müşteri gelip benden pusula almıştı. Muhabbet koyulaştığında pusulayı bildiğimiz evlerde kullanılan tip çanak anteni kampa gittiklerinde yön bulmak için kullandığını söylemişti. Yani bunu böyle yapacağım dememişti, kullandığım basit pusula randıman vermiyor onun yerine biraz daha iyi bir pusula alacağım deyip almıştı. Çanak anteni bir tripot üstüne sabitleyip yönünü ayarlıyormuş. İlk önceleri uğraştıran bi durum olsa da daha sonra epey alıştığından bahsediyordu.
Ev tipi çanak antenler gayet makul fiyatlarla satılıyor aslında, ama onun antenini kullanmadığınız zaman nereye saklayacaksınız bilemiyorum tabi. Ama sonuçta demek ki böyle bir uygulama mümkün. Hem zaten invertörden de çok akım çekmez bu tip aletler. Hatta belki alıcı içindeki transformatör 12 V ise iptal edilip direk aküye bağlanabilir.
Bahsettiğim müşterimin VW T4 yüksek tavan bir karavanı vardı hatırladığım kadarıyla.
Belki de kendisi bu forumdan birisidir :smiley:

Not: mesajı yazdığım sırada Yusuf Abi de aynı yöntemden bahseden bi mesaj atmış galiba :smiley:
Ne de olsa canlı yayın araçları falan görmüş kişildir sanıyorum kendisi :D

Otobuslerin kullandigi hareket halinde kullanilabilen
Uydu alicilari var. Fiyatlari cok yuksek fakat is goruyorlar.

Arkadaşlar hareket halinde izleyeyim derseniz başka ama durduğunuz yerde en net sonuç veren manuel sistem,bizim canlı yayın araçlarında uplink'ler var otomatik direk uyduya yöneliyor onlar bile tam sabitleme olmadan sinyali kaçırabiliyor adı geçen cihazlar 30-40 bin dolardan başlıyor ayrıca yayın dönüşünü izlemek için ev tipi, tripotlarla sabitlenen çanaklar kurulur en kesin çözüm odur çünkü karasal linkler sadece merkezlere yakın net çeker hele dağlık çukurluk alanlar ise hiç şansı yok çünkü yatay sinyallerdir.

Volkan kardeş 20 liraya almıştım uydu bulucuyu zamanında şimdide aynı fiyatlaradır inan o kadar kolay buluyorki yönünü yaklaşık olarak biliyorsan Türksat güneydoğu yönünde yaklaşık çevirip önce yüksek sinyal seviyesinde sinyali yakalıyor sonra hasas ayara alıp sabitliyorsun düzenek hazırsa 5 dakikayı geçmez, arabada zaten inverter var evdeki receiveri alıp birtane kolay sökülüp takılan çanak sistemi uydurdunmu iş tamam benim yatak bölümünün altı gayet müsait oraya sıkıştırırım tv.yi akşamları ancak izleme fırsatı olur denizden elini eteğini çektikten sonra rahat rahat kurulur sistem.

Selamlar .Ben anten konusunda bir şey diyemem fakat LCD TV NEXT in 19 inç ürünü fiyat olarak ve özellik ile dikkat çekici .Ben ileride lazım olur aldım .Hem TV pc monitörü, DVD oynatıcılı usb giriş var HDI görüntü lü ve 12 Volt adaptörü ile 220 volt ile çalışıyor.Turizm amaçlı ve vıp otobüslerde WW volt MERcedes SPRINTER lerde kullanılıyor. AYRICA BİLDİĞİMİZ tv ANTEN GİRİŞ SOKETİ İLE çalışıyor. Sevgiler ,Saygılar.

Şu an NEXT in ana bayiinde mevcut ben 420 tl 6 taksit yaptırttım.Ama bir tali bayii yakınına alıyoruz diye aldırttık..Piyasada ki şu an 490 tl ile en uygunu diyebilirim. Selamlar.

Bir inceleyelim bakalım güzel özellikleri varmış Next'in patronları ile arası çok iyi olan bir arkadaşım var ne işin olursa hallederiz der durudu bakalım bu konuda işe yararmı yoksa kuru gürültümüymüş ;D

Metin abi teşekkürler bilgi için.

Malesef seyir halindeyken televizyon izlemenin maliyeti biraz yüksek. Neta'nın üretmiş olduğu bir anten var ama fiyatını bilmiyorum...

http://www.neta.com.tr/mobilsat.htm

Bu iş için en ekonomik çözüm Yusuf beyin metodu olacak sanırım. Pusulayla uydu takip etmeye de gerek yok, Yusuf beyin bahsettiği uydu bulucu cihazlar 30-40liraya Yüksek Kaldırım'da satılıyor. Önceki mesajlarımda da yazdığım gibi DVB (Karasal Dijital Yayın) sistemi test aşamasından çıkıp yaygın bir hale geldiği zaman seyir halindeyken bile küçük bir çubuk antenle DVD kalitesinde televizyon izleyebileceğiz. Deneyen var mı bilmiyorum ama İstanbul ve Ankara'da TRT'nin kanallarını ve birkaç özel kanalı izlemek mümkünmüş... Receiver alacakların bunu düşünerek DVB yayınlarını da alabilen cihazları tercih etmesinde fayda var...

Sedat bey teşekkürler bilgi için şimdilik en uygun olan tatile giderken evdeki cihazıda yanına almak olacak zaman içerisinde yayın sinyal kalitesi güçlenip de normal bir antenle izlenecek duruma gelince ona göre bir düzenek kurarız.

neta'nın karavansat antenin fiyatı karaköy şubesinde 1650+kdv. receiver içinde 12-24V, seyretmek istediğiniz uyduyu seçiyorsunuz kendisi otomatik buluyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR