Karavanda Mevcut Yolcu Sayısını Arttırma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan paydaş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,174
Ynt: Karavanda Mevcut Yolcu Sayısını Arttırma

Bu açıklamalardan sonra ne diyebilirim bilmiyorum.

Yaşayıp göreceğiz.

Etiketler

TSE onaylı koltuk dahi takılsa olmaz zira; dizayncıların hepsi panelvanı yolcu minibüsüne çevirme uygunluk belgesi almışlar.
Karavanın içine 2 koltuk ilavesi için yetki belgesi olanını duymadım.

İtalyadan karavanın tip onayını getirmezsen 6 kişiyi tescil edemem dediler,proje çizen mühendis Türkiyedeki tip onaylarda bu araçlar 2+1 olduğundan projeye ilave yapamayacağını belirtti ve bizim ruhsat 2+1 çıktı. Araç italyada 1+5 olarak dizayn edilmiş,
Ocak ayında ön tekliyi söktüm ve TUV den geçebilmek için 2.li koltuk taktım. Eziyetten başka birşey değil.

Zamanı olan ve eziyeti sevenler önden buyursun. Selamlar

Merhaba
Camper tipi karavan yaptırmakta olan ve yurt dışı gezi planlayan yeni bir katılımcı olarak burada yazılanlar beni endişelendirmeye başladı. Eşim ve iki oğlumla yurt dışı gezi yapma planlarımız var.En azından ilk gezimiz bu şekilde planlandı. Peugeot Boxer marka aracın orijinal ruhsatı 2+1 kişilik. Camper tipi karavana dönüşürken öndeki 2li koltıuk yerine tekli koltuk konulduğunda yeni ruhsatı karavan olarak çıkarılırken 2+1 olarak mı kalacak yoksa 1+1 mi olacak bilmiyorum. Her iki halde de 4 kişilik olmayacak. Eyvah. !! Bİzim yurtdışı gezi hayal mi oluyor?

Sorun sadece Bulgaristan yada Yunanistan'a çıkarken mi yaşanabilir.? Şhengen 'e girildikten sonra yol denentimlerin de ( özel otomobilimle defalarca yurt dışı gezisi yapmama rağmen bir kez bile denetleme görmedim ) fark edilirse ne olur? Büyük oğlanı uçakla gönderip belli bir yerden karavana katılmasını mı sağlamalı?. Gerçi bir gezimizde 5 kişilk ruhsatı olan aracımla eşim ve iki oğlumla birlikte 2 yeğenim ve ben toplam 6 kişi olarak Dereköy sınır kapısından Bulgaristan'a giriş yapmış ve hiçbir sorun yaşamamıştık. Acaba karavanla geçerken aynı görevliye rastlar mıyım? :smiley: Sorular sorular.. Ne yapıcaz _

Sn. @Antiocos66, pratikte Almanya ve dolayısı ile AB'deki uygulama olarak sayıları dahil arka yolcular için herhangi bir sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum. Yeter ki koltuk sayısından fazla yolcunuz olmasın ve her koltuğun emniyet kemeri bulunsun ! Trafikde kontrol karavanlar için trafik ihlalleri dışında sırası ile hız, ağırlık, ender olarak da sinyallerin işlerliği ve lastik profilleri şeklinde. Zaten TÜV plakalı araçların teknik kontrollarının polis tarafından yapılması beklenemiyeceği gibi, yukarıda dediğim gibi, yeterli koltuk ve kemer var, üstelik takılı ise yeterli konumdasınız. Pratikde hadi diyelim, göz ucunla da olsa yolcu sayısına uygun koltuğun ruhsatdaki (S.1) pozisyonundan değil de, direk kontrol ediliyor olması, akla daha uygun. Açıkcası böyle bir durumla karşılaşmadığım ve duymadığım gibi girdiğim bütün yabancı forumlar dahil bu konuda hiçbirşey okumadım.

Ayriyeten bizim Avrupadaki tecrübelerimiz dışında forumda, 4 kişi ile yolculuk yapan Enver Dede başta olmak üzere, başkalarının da müsbet tecrübelerini bulmanız olanaklı.

Umarım yazdıklarım rahatlamanıza yardım eder ?

Müsaadenizle ilave etmek istediğim bir nokta da, arka koltuklarınızın, TÜV kontrollarında nasıl değiştirileceğini bilmesem de, güvenliğiniz için muhakkak kemer kombineli metal iskeletli olması yönünde. Bu noktaya sorumlu yaklaşmak kabul edersiniz ki asla lüks değil.

Forumdaki uygulamaların ise hangi sınıfa dahil edileceği kişiye kalmış durumda. :-\

Not. Almanya'da karavanlarda yaşam bölümünde emniyet kemersiz koltuk konumu mümkün, fakat bunların mutlaka ilişikdeki sabit plaket ile "Yolculukta kullanılamaz" şeklinde belirtilmesi zorunlu !

Merhaba
İlginiz için teşekkür ederim. Bu gün yapılmakta olan karavanımla ilgili bilgi almak için Dolphin karavandan Suat beyle görüşürken bu konuyu kendisine sordum. Şu an için araçlara koltuk ilavesi maalesef mümkün görülmüyor. Ancak karavanlardaki yolcu kapasitesini arttırmak için koltuk ilavesi ruhsat belgesi almak için başvuru yaptıklarını yakın zamanda buna imkan olacağını söylediler. Tabi ki bu benim karavanıma ve planladığım gezime yetişmeyecek. daha sonra değişiklik yapabileceğini söyledi. Umarım pek çok karavancının ihtiyacını karşılayacak bir bir gelişme olur bu. Saygılarımla.
Dr. Tamer Atay

Mrb herkese, benim de aracim 3+1 ruhsatlı. Muayenede sıkıntı yaşar gibiyim sanki.Ama bu zamana kadar sıkıntı yaşanmamış, en son geçen sene ağustosta yapılmış muayene. Bu kişi sayısı muhabbeti yeni mi çıktı ağır kusur olarak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR