Ynt: Karavanda Mevcut Yolcu Sayısını Arttırma
Sn. @Antiocos66, pratikte Almanya ve dolayısı ile AB'deki uygulama olarak sayıları dahil arka yolcular için herhangi bir sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum. Yeter ki koltuk sayısından fazla yolcunuz olmasın ve her koltuğun emniyet kemeri bulunsun ! Trafikde kontrol karavanlar için trafik ihlalleri dışında sırası ile hız, ağırlık, ender olarak da sinyallerin işlerliği ve lastik profilleri şeklinde. Zaten TÜV plakalı araçların teknik kontrollarının polis tarafından yapılması beklenemiyeceği gibi, yukarıda dediğim gibi, yeterli koltuk ve kemer var, üstelik takılı ise yeterli konumdasınız. Pratikde hadi diyelim, göz ucunla da olsa yolcu sayısına uygun koltuğun ruhsatdaki (S.1) pozisyonundan değil de, direk kontrol ediliyor olması, akla daha uygun. Açıkcası böyle bir durumla karşılaşmadığım ve duymadığım gibi girdiğim bütün yabancı forumlar dahil bu konuda hiçbirşey okumadım.
Ayriyeten bizim Avrupadaki tecrübelerimiz dışında forumda, 4 kişi ile yolculuk yapan Enver Dede başta olmak üzere, başkalarının da müsbet tecrübelerini bulmanız olanaklı.
Umarım yazdıklarım rahatlamanıza yardım eder ?
Müsaadenizle ilave etmek istediğim bir nokta da, arka koltuklarınızın, TÜV kontrollarında nasıl değiştirileceğini bilmesem de, güvenliğiniz için muhakkak kemer kombineli metal iskeletli olması yönünde. Bu noktaya sorumlu yaklaşmak kabul edersiniz ki asla lüks değil.
Forumdaki uygulamaların ise hangi sınıfa dahil edileceği kişiye kalmış durumda. :-\
Not. Almanya'da karavanlarda yaşam bölümünde emniyet kemersiz koltuk konumu mümkün, fakat bunların mutlaka ilişikdeki sabit plaket ile "Yolculukta kullanılamaz" şeklinde belirtilmesi zorunlu !