Selamlar,
Benim ulkem de sistem super.
Butun gariban vatandaslar tuyu yolunacak birer kaz misali sistem uretmisler.
2014 yilinda 72000 tl ye sifir aldigim ulkemizde hafif ticari sinifi diye bir kategori adi altinda,ruhsatinda camli kamyonet,hususi yazan fakat her yil vizeye girmesi gereken 5 koltuklu,emniyet kemerli ve yaklasik otv+kdv toplam 20-30 bin tl odedigim aracin 6 aylik vergisi bu yil 650 tl oldu.
Butun doblo,caddy,kango gibi araclarda oldugu gibi bende en az 12 yada 15 yil (emin degilim) en ust siniftan vergi odeyecegim.
Fakat bugun icin fiyati 250-300 bin tl olan mercedes vito,caravella gibi arac sahipleri 7-8 koltuklu vip araclar 6 aylik 250-300 tl vergi oduyorlar ve 2yilda bir vizeye giriyorlar.
Kanun yazicilar kanunlari anladigim kadariyla şu şekilde cikariyorlar.
Onlarin motoryatlari var,motoryatlar kdv+otv yillik vergi odemesinler.
Onlarin mercedes vitolari var,bu araclar hususi olsun,vergileri dusuk olsun.
Onlarin pirlantalari,mucevherleri var,bu urunlerde kdv olmasin.
Onlarin caravanlari ve gezi kulturu yok, otv %135 olsun,trafik sigortasi 5000 tl olsun,her yil vizeye girsin.
Onlar kitap okumuyorlar,kitapta %18 kdv olsun.
Onlarin cogu avukat,avukatlarin stajlari emeklilikte sayilsin.meslek lisesi stajerleri sayilmasin.
Cocuklari ozel kolejde okuyor,devlet katkisi alsin,devlet okuluna maddi imkansizliklardan gidemeyen cocuklar benim gibi işçi olsun.(kötü meslek yoktur,işini kötü yapan insanlar vardir)
Onlar raki icmiyorlar,bir sise rakida otv+kdv 100 tl olsun.
Vb birsuru orneklerle cogaltilabilecek sistem gelistirmisler.
Aracima kasko yaptirdigim zaman kaza yaparsam ikame arac vericekmisiniz diyorum.yok sizin araciniz kamyonet veremeyiz diyorlar.o devletin ayibi,milletin degil diyorum,haklisiniz diyorlar.birisi bana aciklasin lutfen hangi ulkede volkwagen caddy arac camli kamyonet olarak kabul ediliyor,dunyada ornegi var mi acaba.almanya da mesela bir caddy nin ruhsat bilgileri ve vize durumunu cok merak ediyorum.daha cok muzdarip oldugumuz konular var fakat yeter artik.
Yolunacak kaz olmayi kabul etmesem de,yolup durmuyorlar.
Tuyum kalmadi artik.tuylerim biraz uzasin,sonra yine yolarsiniz.bu soguk kis gunu usuyorum.
Selamlar,sevgiler,mutlu yillar.
Kim okur,kim okumaz,katilir,katilmaz bilmem fakat duygularimi yazmak istedim.hic bir konuda iddaa etmem,yanlis bir aciklamam varsa simdiden ozur dilerim.caravan,doga sever durust bir buyugumuzun siyasetci olmasi dilegiyle.
Devleti yönetmesi gereken bizleriz.
Ulusal Kamp Karavan Federasyonu başkanı gidip bakanların milletvekillerin ensesinde boza pişirecek ki bürokratik engeller aşılsın...
Ulusal Kamp Karavan Federasyonu yönetim kuruluna hükümetten birileri (milletvekili, bakan, danışmanı vb.) alınmalı ki bu işler biraz daha kolaylaşsın.