Karavan Yaşam Aküsü Ve Inverter Alarmı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drakigns Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 600

drakigns

Yeni Üye
İyi Günler,

2. el aldığım, arazide tuttuğum bir karavanım mevcut. Güneş panellerinden dolayı aküler karavana vardığımda genelde gosterge 12,2 V civarında oluyor. Buzdolabım 220V ve şirkette sürekli 220V koyuyor ve yettiğini söylüyor. Buzdolabını başlattıktan bir süre sonra özellikle zaman zaman inverterden olduğunu düşündüğüm bir alarm sesi duyuyorum. Bu alarm buzdolabının normal sesi başlamasına müteakip geliyor muhtemelen en çok elektriği bu dakika çekiyor ve aküye yükleniyor diye düşündüm 0 elektrik bilgimle ve bir gecenin sonunda (dolap soğutma kademesinde 4 te idi) sabah akü voltajının 11,7 ye düitüğünü gördüm. Bu durum normal midir ve inverter bu alarmı niye vermektedir yardımcı olursanız sevinirim. Gece buz dolabı sesinden hemen önce gelen bu alarm aşırı rahatsız edici olmakta. Daha önce hiç tecrübem olmadığı için sizlerden yardım almak istedim. şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Gerekli bilgiler eksik, akü kaç amper, tipi ne şarj sistemi mmpti mi pwm ? İnverter akıllı/akılsız ? ...Göstergeler hata simgeleri nedir?...Buzdolabı dışında amper yiyen var mı?

12.2V şarj olmuyor muhtemen.

Güneş altında, 14 Volta kadar çıkması gerekir. Akünüzün tipine jel-agm v.b göre zaten şarj cetveli vardır.

Öncelikle mppt ise sisteme bi reset atın, önce güneş enerji kablosunu sonra aküyü sonra önce akü mpptye enerji verelim sonrasında güneş enerji kablosunu takın.

MPPT ya da PWM hangisi varsa göstergesine bakın, gündüz enerji altında şarj durumu nedir? Hata simgesi v.b var mı?

Harici bir 220 volt akü şarj cihazı ile de aküleri -az amper basan- yavaş yavaş doldurabilinir, durumlarına bakılabilinir.

Sıfır teknik bilginiz varsa, en yakın güneş enerjisi sistemini anlayan birine gidiniz...

Akü voltaj aralıklarını inceleyin/öğrenelim. Gün ışığında, güneş gittikten sonra kaç voltta ortalama yüzdelik kaça denk gelebilir gibi.

Şu cümleyi biraz açar mısınız acaba?

Önce güneş enerji kablosunun mppt ye gelen ucunu çıkaralım, sonra akü ile mppt bağlantısını çıkaralım. Bazı kurulan sistemlerde açma kapama anahtarı da olabilir.

Sonra, önce akü ile mppti bağlantısını yapalım, mppt ye aküyü tekrar tanıtmış olalım. En son da güneş enerji kablosunu mpptye bağlayarak sistemi baştan başlatmış olalım.

Bunu arada sıra yapmakta fayda olabilir.

Ram belleği şişen telefon yda bilgisayar gibi...

Önce güneş enerji kablosunun mppt ye gelen ucunu çıkaralım, sonra akü ile mppt bağlantısını çıkaralım. Bazı kurulan sistemlerde açma kapama anahtarı da olabilir.

Sonra, önce akü ile mppti bağlantısını yapalım, mppt ye aküyü tekrar tanıtmış olalım. En son da güneş enerji kablosunu mpptye bağlayarak sistemi baştan başlatmış olalım.

Bunu arada sıra yapmakta fayda olabilir.

Ram belleği şişen telefon yda bilgisayar gibi...
Teşekkürler. PWM cihazında gerek var mı peki?

Teşekkürler. PWM cihazında gerek var mı peki?
PWM de olsa iyi olur. Ama PWM yüksek amperli işlerde aküyü şarj etmede zayıf kalabilir. Siz önce aküyü de bi baktırın, belki döngüsününde sonuna gelmiş olabilir.

Bunlar ihtimal hep.. O kadar uğraşırsın, bi bakarsın kablo da temassızlık var v.b ihtimalleri de bakmak gerek. Önce akünün sağlığı. Akücü biri bi baksın, durum aynı ise hâlâ, 220 volt ile harici şarj da isteyebilir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,512
Kaydolan Son Üyemiz
erhanemir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR