Ynt: Karavan Ruhsatı Olmadan Demonte Mobilya İle Trafikte Sorun Yaşarmıyız?
Sayin James Brown;
Kusura bakmayin adinizi soylemediginiz icin size boyle hitap etmek zorundayim. Oncelikle sizi yazilarinizda kullandiniz dil konusunda uyarmak durumundayim. Karsinizdaki insani bilip bilmeden bu tarz yazilar yazmak gercekten hos degil. Siz benim ne oldugumu, nerede ve ne kosullarda yasadigimi ne kadar biliyorsunuz ki boyle ithamlarda bulunuyorsunuz.
Bir kere sunu belirtmeliyim ki bende Ingiltere vatandasi falan degilim (ENGLAND degil Turkce kullanalim). Ben sadece burada kisa bir sureligine devletimizin verdigi bursla doktora yapan bir ogrenciyim. Iste tamda bu yuzdendir ki Ingilizlerin karavan forumlarini degil, gezenbiliri takip etmekteyim. Cunku tilkinin donecegi yer belli. Benim tuzum kuru falan degil, ben oncedende defalarca belirttigim gibi biz karavan severlerin yasalara saygili olmasi gerektigini dusunuyorum. Ulkemizde kacakciligi zaten herkes yapmakta. Zaten elinizde hali hazirda bulunan bir panelvan yada camli van araca 1-2 bin lira masraf yapip sonra polise yakalanmak korkusu ile gezeceginize, uzerine bir miktar daha koyarak kendiniz icini karavan ruhsati alacak hala kolayca donusturebilirsiniz. Karavan ruhsatini aldiginizda istediginiz gibi iciniz rahat her turlu cevirmeye girebilirsiniz. Siz 20 bin tl ye hurdalari verdiklerini belirtmissiniz. Ben size bir ornek veriyim. 2008 model hyundai starexler 14 bin TL den basliyor. Maxsimim 2-3 bin lira harcayarak icini westfalia tarzi bir karavan mobilyasi yapmak mumkun. Buyrun size 20 bin liranin altinda yeni model, yeni motorlu ve yasal bir kamper. Kia Prejio lar 10-12 bin liradan baslayan fiyatlarla alinip ayni yontem ile 15 bin liranin altinda kamper yapilabilir ki bilindigi uzere Sayin Sirin ailesi bu kamperlari ile bir cok ulkeyi ziyaret ettiler (Masallah diyelim). Bu ornekleri cogaltmak mumkun.
Zaten bu konunun basinda elimizde hali hazirda var olan bir minibus u yasal yada yasa disi kullanmak uzerinden tartistigimizi dusunurseniz. Kampervan donusumu icin aslinda ucuk paralara gerek yok. Isciligini siz yaparsaniz cok ucuza mal olur. Yada ikince el mobilya almakta mumkun. Gecen aylarda westfalia tarzi (Yerli uretim) Volkswagen T4 mobilyasi 2500 TL ye sahibinden.com sitesinde satiliyordu. Olasi durumlarda odemek zorunda kalacaginiz cezalari yada araciniz baglanirsa yapacaginiz masrafi ve hatta olasi bir kaza durumunda sigorta sirketi sizi kurallari cignemek ile suclayip karsi tarafin masraflarini odemediginde odemek zorunda kalacaginiz masraflari dusundugunuzde karavana donusum icin harciyacaginiz para buyuk bir mebla sayilmaz. Ve karavan ruhsatli araciniz ile kafaniz rahat stressiz dolasirsiniz.
Burada ben kimseyi zorlamiyorum. Ben kendi mantigimca dusuncelerimi yaziyorum. Eger siz aracin koltugunu iptal edip, arkaya yataginizi yaptirip, karavan yapip alma ruhsat almadan gezmek istiyorsaniz bu sizin tercihiniz. Sonucta her insan kendi kararini vermekte ozgurdur.
Saygilarimla,
Melih