Karavan Projem; Toyota 4x4 Hilux Üzerine Alkovan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meltyapi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,703
Ynt: Karavan Projem; Toyota 4x4 Hilux Üzerine Alkovan

Fikret Bey,
Kolay gelsin.Gönlünüze göre bir karavana sahip olmanızı diliyorum.Yapım aşamalarını paylaşırsanız sevinirim.

Etiketler

iyi aksamlar fikret bey .,

Ben size gezenbilir uyesi olarak arkadasca bir uyarida bulunma geregi duydum , sizde takdir ederseinizki kendim bilmeme ragmen firma adi zikretmek istemiyorum.

Bu tipte kamyonet ustune yapilan motorhome larda agirlik denge merkezi cok onemlidir, distan baktiginizda icine girdiginizde size mukemmel gorulen bir motorlu karavan karamanin koyunu misali araci surmeye basladiginizda oyunu ortaya cikar . Oda sudur : sase boyu vede sase agirligi istenilenin altinda olmasi durumunda siz araci degil arac sizi kontrol etmeye baslar hatta bu cok tehlikeli bir halede gelebilir bu nedenle surekli olarak virajlarda hizinizi azaltamak nerdeyse 30 km.ye kadar dusmek zorunda kalirsiniz buna ragmen arac bir sola bir saga ceker. Cunku saseden uzun olan karavan kasasi disariya ciktikca vede oraya agirlik bindikce hem sofor koltuklarinin arkasinda olan agirlik merkezini ortalara dogru alip on tekerleri hafifletiyor , hemde aracin usutune konulan karavanin yaklasik 1 ton agirligi virajlarda merkezkaca girip aracin dengesini tehllikeli sekilde bozuyor . bu yuzden aslinda yapilacak en gercekci deneme sizin aracinizla ayni olan bir araca yapilmis motor karavani onceden surmenizddir ozelllikle oto yolda vede virajlarda.

Firmalar bu yuzden Ducato transit Boxer gibi minibus govdelerini keserek motorkaravan yapiyorlar. Eger kamyonet tercih edilecekse Dallas , Silverado veya Suburban gibi araclar en iyi ve uzun sase olanlari .

Takdir genede sizindir iyi aksamlar dilerim.

Erhan,

Sayın Erhan bey,
Değerli önerilerin için çok teşekkür ederim.
Sizinde belirttiğiniz konulardaki çengincelerimden dolayı çok uzun bir süredir belge ve dökümanları araştırıp inceliyorum. Kafamda oluşturduğum araç önceleri camper tipi bir araç olmasına rağmen araştırdıkça gördüğüm daha çok Biomobil diye adlandırılan 4x4 araç üstüne monte edilen karavan doğrusu tamda bana uyacağını düşünerek araştırmaya başladım. araçlarda adaptasyon ve ruhsat probleminin olması gibi bir sorunun varlığıyla karşılaştım ancak ben daha önce şantiyede kullanılan toyota fj75 tipi 4x4 tek kabin pikabımızı bu şekilde ama kalıcı bir şekilde yaptırmayı düşünüyorum. bu konuda adapazarında imalat yapan bir iki firma ile tlf görüştüm. onlarda hazır imalını yaptıklarını ama benim düşündüğüm modele uymadığını söyledim. Bu konu ile ilgili olarak uygun bir zamanda önce gidip orada hem imalat yeri hemde bilgilenme babında ziyaret edeceğim. Unutmadan eğerki araçın plakasını adapazarına taşıma durumunda teknik ve ruhsat işlemlerinide yapabileceklerini söylediler, Tabi yüz yüze görüştükten sonra nasıl bir yol izleyeceğimi o zaman karar vereceğim.
Araç konusunda Sözünü ettiğim araç genel olarak zor araji şartlarına göre imal edilmiş bir araç olup şantiye şartlarında ve yolda gayet iyi bir yol tutuşu vardır ama caravan monte edildikten sonra aerodinamik etkileri ne olur bunu bilemiyorum bu konuda gerekli bilgileride almaya çalışacağım.
İyi günler dilerim.
Fikret

Karavan imalatları ile ilgili yasal değişiklik oldumu veya yeni bir tebliğ yayınlandımı bilgi sahibi olan arkadaş varmı ?

Bendede çift kabin var düşüncem buna benzer yaptırmak.Bursa da neler yapıyorlar..
http://www.earthroamer.com/galleries/xv-ltexterior/index.htm

resimdeki araç çok guzelde birde arka pamponu düz takabilselermiş.

2015 model ve üstü 4*4 tek kabin L200 yada Hilux baktım bulamadım.

Özel siparişle ülkemize geliyor olabilir.

Tek kabin 4 çeker 2015 ve üstü araçlara kolay Monte edilip sökülen karavanlar olsa keşke.

Çift kabinlerde denge sorunu olabilir hissi uyandırıyor. tek kabinde daha büyük bir karavan taşınabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri