Ynt: Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre
Saat 14.30 da yola çıktım. Rotam Camping Frick N47.500281,E8.018322 burası baseli geçince zürihe 62 km.kala kurulmuş bir kamping.Paristen bu kampinge email ile rezervasyon yaptırmıştım saat 22,00 ye kadar resepsiyonlarının açık olduğunu bana yazmışlardı.
Neyse navigasyonuma göre 21.32 de orda olacağım yazıyordu.Yola çıktığımız ilk 1 saat hava fena değildi ancak sonra gökyüzü boşaldı adeta bir ara lidl görünce hemen durup hem yağmurun azalmasını bekledim hemde birkaç eksiğimizi giderdik.
Hızlı bir alışveriş ve azalmak bilmeyen yağmur ile yola devam ettik.İsviçre sınırında polisler vinyet için durdurdular.Tek sordukları şey aracın ağırlığını gösteren bir belgeydi.Bende ruhsat çıkradım bizim arabanın ağırlığı 3850 kgdı.ve Bana 3500 Kg.üstü araçların gümrüğün yanında bir evrak doldurması gerktiğini söyleyip beni oraya yönlendirdiler.
Bende aracı park edip gitim aslında ilginç olan 3500 kg lık bir araca 40 euro alıp evrak için yönlendirme yapmadan vinyeti verdiklerini biliyordum içimden eyvah yandık kimbilir ne kadar vereceğiz diye hayıflanarak büroya girdim.Orada son derecede nazik bir polis beni karşıladı ve sizin yerinize evrağı doldurabilirmiyim değince çok sevinerek lütfen dedim Kendisi ile bizim ruhsatta yazan Türkçe kelimeleri gülerek telaffuz etmeye çelıştıkça baya güldük. Neyse benden 25 euro isteyince gözlerim açıldı.Aracımın daha ağır olmasına rağmen daha az para ödediğime önce inanamadım.Nedenini ise hiç sormadan teşekkür ederek oradan ayıldım
İsviçreye girince insan zenginliği hemen hissediyor.Yollar , alt geçitler pırıl pırıl ışıklandırmaları ise çok gösterişli buldum. Ama aklım kampinge girebilmekteydi.En sonunda kampingin önüne vardığımda saat 22,10 du.Kapıdaki barier kapalıydı ama içimden herhalde içeridedir dedim.
Arabayı kapıda brakıp içeri girdim resepsiyonun önünde genç bir çift oturuyordu.Ancak resepsiyon ışıkları kapalıydı.Resepsiyonun yanında sandalyelerde bir çift sigara içiyorlrdı. Bende onlara görevliyi sorunca 10 dk öne gitti değince 6 aydır çalıştığım programımızdaki ilk aksamayı aşamış olduk.Konuştuğum belçikalı çift yakınlarda birkaç otopark yeri bana söylediler ama içimden oralara gitmek gelmedi.Çünkü isviçrede izinsiz parkyerlerinde uyumanın başıma iş açmasından endişeleniyordum.Çünkü neticede çocuklar var ışık açacağız biri görüp polisi arasa sıkıntı olur diye düşünüyorum.