Merhaba
Degerli cevaplariniz icin tesekkürler.
Öncelikle sorulariniza cevap vererek baslamak istiyorum.
Ben Almanyada yasiyorum. Proje gerceklesirse bu süre icinde Türkiyede olacagim.
Aracimiz Türkiyede kalmiyacak, Projeden sonra tekrar yurtdisina cikisi yapilacak.
Avrupada ikinci el pazarindan düsündügümüz tarz karavan maalesef bütcemizin bayagi üzerinde, bundan dolayi böyle arastirmalara girmis bulunmaktayiz.
Karavan olarak 4 kisinin ev ortamina yakin bir rahatlikta, 5-7 güne kadar rahatlikla yasayabilecegi büyüklükte bir arac tercihimiz.
Bu ihtiyacida 9 metre ve üzeri karavanlarda bulmak mümkün.
Kullanmak istedigimiz arac uzun olabilir fakat teknik özelliklerle olarak iyi bir bakim yapildiktan sonra uzun yillar sorun cikarmayacak düzeyde olabilir gibi düsünüyorum.
kullanmayi düsündügümüz aracin görüntüsü
Ekli dosyayı görüntüle 643504
Marka Iveco F4AE0681D*C.
Motor gücü 210 bg (154 kW)
Hacim 5880 cm³
Yakıt tüketimi 19 l/100 km.
Silindir sayısı 6.
Dış boyutlar yükseklik x uzunluk x genişlik
3160x8865x2490mm
İç yükseklik x iç uzunluk
1920x6500mm
Türkiyede Karavana dönüstürülen cok sayida otobüs gördüm fakat bizim yapmak istedigimiz dönüsümle alakalari yok diyebiliriz genelde 3-5 yil maximum kullanilacak düzeyde yapilmislar.
Yapmak istedigimiz dönüsüme uygun 1 tanede karavan yapildigini gördüm fakat yapan sirketle ne yazikki görüsmemiz olumsuz oldu sirketin bu tür dönüsüm artik yapmadigini bildirmesi üzerine.
Yapacagimiz dönüsüme örnek olarak piyasaki karavan sirketlerinin ürünlerinden örnek verirsek görmek istiyen arkadaslar icin bu modeli örnek vermek istiyorum
niesmann-bischoff flair 890
Bunun 2023 Model ini incelerseniz buna benzer bir dizayn gerceklestirmek düsüncesindeyim.
Dogru kisileri bulundugunda bunu gerceklestirmek mümkün, gördügüm icin söylüyebiliyorum bunu.
Burda daha büyük sorunlar yorumlardada belirtildigi gibi Gümrük ve Almanya Normlarina uygun olmasi.
Araca Otobüs olarak Türkiyeye girisi ve Karavan olarak sorunsuz cikisini saglamak icin basit bir tadilat yapip Almanyadan Karavan Ruhsati alinabilirmi veya buna degermi arastiracagim.
Cünkü Karavanda Kullanilacak Ekipman ve Malzeme fiyat olarak burda daha uygun oldugu icin ve Piyasa fiyatlarinin bayagi altindan tedarik edebilme imkanimiz oldugundan bir dostumuzdan dolayi.
Ekipman ve Malzeme konusundaki fiyat avantajimiz belkide bu Projeyi düsünmemizi ve bu konuda zorda olsa bir arastirma girmemizi saglamakda.
Projeyi gerceklestirirsek calisacagimiz ustalarin konuya hakim olmalari cok önemli cünkü bugün piyasada bulunan üst düzey karavanlarda kullanilan ekipmanlar tercihimiz olacak.
bir kac örnek vermek istiyorum bu konuda
Dometic RMD 10.5T
Dometic Klima
Alde 3020
Alde Flow
Gümrük islemleri konusunda bilgim olmadigindan belkide baslamadan kapanacak bir konu olabilir yapmayi düsündügümüz Proje.
Gümrük konusunu halletsek bile düsündügümüz kalitede bir dönüsüm yapabilecek kisiler varmi yada bulabilirmiyiz??
Bu Projeyi gerceklestirmek imkansiz gibi olsada degerli görüslerinizi ve tecrübelerinizi bu konuda paylasmanizi rica ediyorum.