Bir zamanlar okınmasında çekince görülen dergileri poşet içinde satarlardı bayilerde..
Benim yazıyı da bir süreliğine poşete mi koysak ne ?
Okuyucunun okuma zevkini kaçırmamak için..
Sabit Konu başlığı yazınızı değil poşete koymak :'( gönlümde taşırım Hüseyin abi, forum hatasını sizin yazınıza maledemeyecek
kadar olgun bir okuyucu kitlesine hitap ediyoruz.
masal tadındaki anlatımlarınızı büyük keyifle okuyorum. Ama kıskandığımı da itiraf etmeliyim :-[
En kısa zamanda bir karavan alıp yollara düşmeyi ümit ediyorum. Sağlıkla kalın. Yolunuz hep açık olsun
Vallahi yazıyı "test halindeki forumdan" nasıl okuyabildiniz,bravo doğrusu..
Ben bile kendi yazdıklarımı zor okuyorum inanın ;D
Hani düğünlerden önce sahnedeki mikrofon test edilir ya..
Kesik kesik "se, se" falan...Test uzayınca da lahavle çekilir içten içten...
Geziyorum gezmesine de anılarımı yazıp sizlerle buluşamıyorum ne yazık ki...
Şu "test" işi bitse de lahavle çekmeden Komparsita'ya bir başlayabilsek diyorum
Ammaa ya kıskançlık..
Karavancılığın gizli gücü..
Gezilerimizin ivmesi...
Programlarımızın motoru...
Gezi anılarını okurken bir jaluzi perdeyi aralayıp çaktırmadan olan bitene bakmak gibi..
Dostluğun hasas yapısını bozmadan, karavancılığın raconunu çizmeden yapılan beğeniler..
Umarım hepimizin beklediği gibi sizin yazılarınıza tekrar kavuşuruz,ayrıca ekte ki fotoğraftan sonra ,sanki elinin tersiyle bayan sarkozy nin (şimdilik) ağzına bir tane vurmuş gibi hayal ediyorum ,sonradan görmenin zirvelerinde gezen bir first layd i den bu hareketin geleceğini hayal ettim.
Umarım hepimizin beklediği gibi sizin yazılarınıza tekrar kavuşuruz,ayrıca ekte ki fotoğraftan sonra ,sanki elinin tersiyle bayan sarkozy nin (şimdilik) ağzına bir tane vurmuş gibi hayal ediyorum ,sonradan görmenin zirvelerinde gezen bir first layd i den bu hareketin geleceğini hayal ettim.
Bir zamanlar T.E.D.Ank Kollejinde bir kompozisyon imtihanında öğrenci yazısını yazıp kağıdın altına bildiği bütün noktalama işaretlerini koymuş, ve de not olarak "Haydi hepiniz yerlerinize marş marş " yazmış.
Bu kıvrak zekayı atlamamış hocalar ve de geçmiş bizim uyanık öğrenci ...
Eeee...
E' si şu. Şimdi ben yazıyı yazıp altına resimleri koysam ve "haydi yerlerinize marş marş" desem olur mu acaba ? ;D
*** Ekdeki fotoğraf;
Biri Chicago'lu hukukçu, öbürü Torino da doğup Pariste yaşamış Parizien bir süper model.
Loş mahkeme koridorları ile ışıl ışıl podyumun farkını yansıtmış bakışı ile...
Mesajınızı geç okudum.Özür dilerim.
Umarım geçen zaman içinde Karadeniz gezinizi tamamlamışsınızdır.
Karadeniz in tamamını köy, kasaba, yayla falan bir kerede gezmek pek olanaklı değil ama ara sıra gündeme alıp bölüm bölüm de gezilebilir bu güzelim yeşilliklerle bezenmiş kıyı şeridimiz.
Selamlar,
Rüzgar Abimizin izinden 2 yıl sonra kısmen gidelim dedik ve Ramazan öncesi 1 haftada hızlı bir tur yaptık. Değişen yerli turist sayısında ve yapılaşmada artış olmuş. Kısa kısa güncellemelerim şu şekilde;
-Taşköprü Yılmaz Usta kuyu kebapçısına 13.00 sıralarında ulaştım. Yerini sorduğum esnaf bu saatte güzel olmaz dedi ama ben yine de denedim. Daha erken gelmek gerektiğini anladım. Et lezziz ama soğuktu.
- Sinop Martı kamp düzenliydi. Sabah Hamsilos koyuna giderken Hamsilos Tabiat parkını gördüm. Geceleme için alternatif olabilir. (Hamsilos orman kampı GPS 42.048,35.046)
- Samsun Belediye kampında kapılar kilitli, kimse yok gibiydi. Aklıma Rüzgar Abimizin kapılar kilitli uyarısı gelince 100 metre geride plaj girişinde görevlilerini buldum. Kapıyı onlar açtırdılar. Herşey mükemmeldi. Sayısının artması dileğiyle.
-Bafra Turan Usta Pide artık ben oldum demiş. Yerli turist ile doluydu. 45 dakika sonra sert bir hamurla yapılmış pide geldi. Ya da sadece bizimkisi biraz yanmıştı ama sonuç hayal kırıklığı oldu. Moralimizi Kızılırmak'ın denize döküldüğü Bafra Ovasını görmek düzellti. Kuş izleme kulesi, sazlıklar, tüylü bizon türü büyükbaş hayvanlar bir an Serengeti'de miyiz diye düşündürdü .
-Ordu- teleferik müthiş heyecanlıydı. Teleferiğin hemen önünde park yeri var. Parktan çıkınca 100 metre sağda, yolun karşısında Hünkar restaurant var. Dönüşte yemek yedik, güzeldi. Bu parkta geceleme mümkün.
-Tirebolu'ya gecelemek için girdik. Egeli Çiftinin tünellerden önce çıkışı kaçırmayın uyarısı aklımızdaydı. Hemen girişte sahilde çadırlara kamp olanağı sağlayan plajı gördük. Gece orada geceledik. (GPS 41.001,38.805 tam almadım ama sonra haritadan çıkardım .)
- Ertesi gün Trabzon'da biraz dolaştıktan sonra Sümela Manastırını görmeye gittik. İçeri kalabalıktan zor girdik. Gece Hüseyin Akdeniz abimizin önerdiği Sümela Kampta kaldık. (GPS 40.7644,39.6013)
-Uzungöl, ayder yaylası , Macahel gecidi , Camili meramımızı giderip Sarp sınır kapısına dayandık. 2-3 km araç kuyruğunu görünce geri dönmeye karar verdik. Trabzon'da giderken aklımıza yerleştirdiğimiz şehir içindeki otoparkta kaldık .( Trabzon otopark GPS 41.0088,39.7228)
-Sivas'a dönüşte uğrayacaktık. Ordu-Mesudiye yolundan gidelim dedik. 120 km yi 3 saatte zor geçtik. Manzara ama çok güzeldi. 2-3 adet 1500 metre üzeri geçitten geçtik. Sivas'a yolu düşenlere sıcak çermiği öneririm . (Sivas sıcak Çermik GPS 39.7592,36.7404 , geceleme mümkün. kükürtlü kaplıca )
Aydınlatıcı rehber yazısı nedeni ile Rüzgar Abimize tekrar teşekkür ederim. Kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz gezimizde daha fazla zevk alabilmemize olanak sağladı.
Eşimle, 1 saattir kulaklarınızı çınlatıyoruz...
Anlatımınız, İnsanımızı ve doğayı gözlemleriniz o kadar yerinde ve güzel ki...
Özellikle "çekirdeğe" olan antipatinizi yürekten paylaşıyoruz
Sevgi ve saygılarımızla,