Karadeniz Etrafında Dönme Planı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 85
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,661

Karadeniz Etrafında Dönme Planı

• Ne zaman olursa olsun katılırım.

Kullanılan: 12 17.4%
  • Bahar aylarında olursa katılırım.

Kullanılan: 13 18.8%
  • Yaz aylarında olursa katılırım.

Kullanılan: 35 50.7%
  • Toplu ulaşım imkanı bulunursa katılırım.

Kullanılan: 11 15.9%
  • Katılamam.

Kullanılan: 10 14.5%

• Kullanılan toplam oy
    69
Ynt: Karadeniz Etrafında Dönme Planı

aynı dili konuşuyoruz diye düşünüyorumm

ben İskoçya ve Galler bölgesini merak ediyorum,2012 baharında düşünüyoum öyle bir plan aklımda var inşallah bir mani çıkmaz

yeryuzuvatandasi' Alıntı:
Mesajin icin tesekkur ederim.

Ne demek istedigimi cok iyi anlamis ve cok guzel ifade etmissin, agzina saglik.

Aysecik Y.

Herkese Not: Su an itibariyla Londra merkezli yasadigim icin bu ulke ile ilgili gezi planlari yapanlarla bildiklerimi paylasabilirim.

Etiketler

assos' Alıntı:
aynı dili konuşuyoruz diye düşünüyorumm

ben İskoçya ve Galler bölgesini merak ediyorum,2012 baharında düşünüyoum öyle bir plan aklımda var inşallah bir mani çıkmaz

Nasil bir tatil dusunuyorsunuz? Yada cok mu erken bunu sormak icin? Neyse ben burdayim elimden geldigince sorularina yanit vermeye calisirim.

AY

BOBO' Alıntı:
Olsa güzel olurmuş

Ne yapmak gerekiyor boyle bir gezi yi gerceklestirmek icin. Bu sitede yeni sayilirim ve grup gezilerine henuz katilma sansim olmadi. Bu gezi anladigim kadariyla daha once yapilmis. Ne olur bu geziye katilan arkadaslardan birisi bize bir yol gostersin. Ben tek basima bu isin altindan kalkamam:(

aslında önümüzdeki yaz tatilinde düşünüyordum ama eylülde ikinci kez baba :smiley: olacağım için 2012 temmuz veya ağustos olarak erteledik
düşündüğümüz tatil eşim ben 7 yaşındaki kızım ve o tarihlerde 1 yaşına girmiş olacak bebeğimizle 10 gün iskoçya'da 4-5 gün de Galler'de daha çok kamp yapacağımız doğada olacağımız ve daha fazla görebileceğimiz yerler bu konaklamalarda kah çadır da kah bed and breakfast tarzı aile işletmelerinde konaklamak şatoları görmek iskoçyanın harika doğasına yeşiline birde tarihine yakından tanıklık etmek Edinburg kalesini, Stirlingi William Wallace anıtını, Da Vinci'nin Roslin Şapelini görmek ee birde viskinin yünün merkezi olduğunu duyduğum Pitlokri yi tanımak tam olarak bir rota çıkarmadım kabaca böyle bir tatil planı yapmak istiyorum
benim İskoçya ile ilgim 20 sene önce ishak Paşa sarayında tanıştığım İskoç ailesinin gösterdikleri harika fotoğraflar ve bir yerde okumuş olduğum şu sözler ''If you are looking for a walking, climbing or mountaineering holiday, then Scotland should be somewhere at the top of your list!'' hep beni kendine çeken mistik bir coğrafya olması sıkı bir tarih barındırması

Nasil bir tatil dusunuyorsunuz? Yada cok mu erken bunu sormak icin? Neyse ben burdayim elimden geldigince sorularina yanit vermeye calisirim.

AY

Bu gezi bildiğim kadarıyla yapılmadı,böyle bir gezi olursa nasıl bir rota izlenmeli kimler katılabilir ne zaman yapılmalı gibi görüşler yorumlar tartışmalar oldu ama uygulamaya geçilmedi inanın bende sizin gibi dört gözle bekliyorum eğer bu gezi netleşir gidilebilirliği kesinleşirse katılmayı çok istiyorum güzel bir gezi olacağını tahmin ediyorum 6 ayrı ülke ve karadenizin etrafında dönmek harika bir tecrübe ve anı olacak diye düşünüyorum

Ne yapmak gerekiyor boyle bir gezi yi gerceklestirmek icin. Bu sitede yeni sayilirim ve grup gezilerine henuz katilma sansim olmadi. Bu gezi anladigim kadariyla daha once yapilmis. Ne olur bu geziye katilan arkadaslardan birisi bize bir yol gostersin. Ben tek basima bu isin altindan kalkamam:(

Acikcasi beni utantirdiniz.

Oyle gorunuyor ki benim size sormam gerek buralarda nerelerin gorulmesi gerektigini:smiley:)

Inanin soyledikleriniz bircogunu ilk kez duyuyorum. Simdi bende meraklandim tekrar. En son Edinburgh a gitmisdim iki yil once. Agustos ayinda yapilan uluslararasi bir festival var. Film, tiyatro festivali. Turkiye den bir arkadasim gelmisdi ona surpriz yapmisdim. Inanilmaz guzellikte bir sehir. Satolarla ve saraylarla cevrili bir sehir sizinde dediginiz gibi.

Iskocya ya bir cok kez yuruyus amacli gittim ancak hep kis aylarina denk gelmisdi ( Xmas tatili icin). Yuruyus icin harika yerler ve manzara var. Kiralanacak evler bizim villa dedigimiz yada mustaki tarzda evler. Oralarda rahatlikla kalabilirsiniz. Birde Youth hosteller var. Hem cok uygun fiyat olarak hemde ev rahatligi ve temizligi mevcut.

http://www.yha.org.uk/

bu web sayfasindan yararlanabilirsiniz. Ben cok kez kullanmisimdir bu siteyi.

Deep' Alıntı:
Bu fantastik gezi planımız için şimdiden bilgi toplamak isterim
Rota şöyle:
Istanbul-Trabzon-Batum-Rusya-Yalta(Ukrayna)-Romanya-Varna(Bulgaristan)-Istanbul

Nasıl tur ama? ;)
Bu turu Temmuz için düşünüyorum
Bu ülkeler hakkında değerli bilgilerinizi bekliyorum
Bu turu yapalım ardından Akdeniz'i dönecez :D
Güldüğüme bakmayın bizde gezmek şakaya gelmez ;)

Konu ile ilgili bir sonuç çıktımı? Sonuç olumlu veya olumsuz: Konu ile ilgili çalışma (yol haritası, konaklama noktaları, maliyet analizi vs.) yaptıysanız, paylaşırsanız sevinirim.

ALP_ER_TUNGA' Alıntı:
Konu ile ilgili bir sonuç çıktımı? Sonuç olumlu veya olumsuz: Konu ile ilgili çalışma (yol haritası, konaklama noktaları, maliyet analizi vs.) yaptıysanız, paylaşırsanız sevinirim.

Bulgaristan ve Romanya'ya da vize kalkarsa planı hayata geçirmeyi düşünüyorum :smiley:

dönmeye dogudan başlarsanız gürcistan rusya ve ukranya vize istemiyor romanya ve bulgaristandan sınırda transit geciş icin 5 gün vize veriyorlar 5 er günde romanya ve bulgaristan icin
oldukca yeterlidir

Savaş çıktığından beri Gürcistan'dan Rusya'ya geçişler yok, sadece Yakutistan'dan Gürcü olmayanlara transit geçiş veriliyor diye biliyorum. Araştırmanız lazım.

gürcistandan dan rusya ya 3 tane geciş noktası var
1-sahilden abahzaya üzerinden: abahza gürcistan fiili olarak ayrıdır geciş abahza tarafından gürcüstina mümkün degildir gürcistandan abahzaya ise istanbul kadıköyde bulunan abhazya
derneginden vize niyetine bir belge almayla olabilecegini söyleselerde kimse bu yolu kullanmıyor abhazya gidecekler ucakla soci üreninden gidiyorlar
2-güney osetyadan rusya geciş yeri rok tüneli denen yolla oluyor orada herhangi bir gümrük binası yok rus askerleri kontrol ediyor rusların ve osetlerin dışında geciş imkansız
3-2011 yılında tekrar acılan sınır kapısıyla gecişin mümkün oldugu tek yer daryal sınır (verniky lars) kapısıdır yol güzergahı tiflis gudauri kazbegi sınır kapısı vladi kavkaz geciş vize muvafiyeti
olanlara yada vizesi olanlara serbestdir.

akhan3461' Alıntı:
gürcistandan dan rusya ya 3 tane geciş noktası var
1-sahilden abahzaya üzerinden: abahza gürcistan fiili olarak ayrıdır geciş abahza tarafından gürcüstina mümkün degildir gürcistandan abahzaya ise istanbul kadıköyde bulunan abhazya
derneginden vize niyetine bir belge almayla olabilecegini söyleselerde kimse bu yolu kullanmıyor abhazya gidecekler ucakla soci üreninden gidiyorlar
2-güney osetyadan rusya geciş yeri rok tüneli denen yolla oluyor orada herhangi bir gümrük binası yok rus askerleri kontrol ediyor rusların ve osetlerin dışında geciş imkansız
3-2011 yılında tekrar acılan sınır kapısıyla gecişin mümkün oldugu tek yer daryal sınır (verniky lars) kapısıdır yol güzergahı tiflis gudauri kazbegi sınır kapısı vladi kavkaz geciş vize muvafiyeti
olanlara yada vizesi olanlara serbestdir.

3. maddeden anladığım kadarı ile geçişte sıkıntı yok.
Gürcistan, Rusya ve Ukrayna vize istemiyor. Romanya ve Bulgaristan'dan 5 gün hak ile transit geçilebiliyor ise bürokratik çok büyük engel kalmıyor sanırım.

planlanan bu gezide bir sıkıntı olmaz sadece konu başlıgı itibariyle gürcistanın poti şehrine gelmeden sahilden ayrılıp güney rusyada ya tuapse (yaklaşık 1300km) yada novorosky de (yaklaşık 1600km) tekrar karadenize dönülecek

akhan3461' Alıntı:
planlanan bu gezide bir sıkıntı olmaz sadece konu başlıgı itibariyle gürcistanın poti şehrine gelmeden sahilden ayrılıp güney rusyada ya tuapse (yaklaşık 1300km) yada novorosky de (yaklaşık 1600km) tekrar karadenize dönülecek

Konuda tecrübeniz fazla gözüküyor, google map üzerinde rota çizmeniz mümkünmüdür.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR