Kapıkaya da Bir Gece

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,944

meseregan

Silence is a Heavy Stone
Yer
Trabzon
Web
www.meseregan.com
Merhaba Arkadaşlar,
Geçtiğimiz hafta sonu Adana Karaisalı Kapıkaya Kanyonun da yiğenim Uğur ile birlikte bir gece kaldık.

Kanyona sabah saat 09:00 sularında girdik. Kapıkaya denen bölgeden Yerköprü denen yere kadar yürümeyi planladık. yaklaşık 6500m. Yolun bir kısmı ( 3 km kadarı) güzel bir patika. 3. km den sonra parkur baya zorlaşıyor. Hemen vadinin üzerinden geçen Hidro elektrik santralin su kanalının inşaatından kalan akıntılar ve molozlar yamaçları yürünmez hale getirmiş, bu yüzden yol yok dikenlerin arasından, kayaların arasından bazen Çakıt ırmağından geçmek zorunda kalıyoruz. Sonunda gideceğimiz yere varıyoruz. Tabi bu arda kollar ve bacaklar topoğrafik haritaya dönüyor benim :smiley: Geri dönüşü yukarıda bahsettiğim su kanalı yolundan yapıyoruz ve kamp yerine iniyoruz.

Zaten dananın kuyruğunun koptuğu yer de orası. Bir kamyon çöp var alanda. ABARTMIYORUM arkadaşlar. Birileri KLAN halinde gelip piknik yapmış, yüzlerce plastik tabağı çanağı, kola kutusunu, kağıdı ortalıga atıp gitmişler. Bir de çevre bilinci göstemişler ve çöplerin bir kısmını yıgın haline getirmişler.

O yorgunlukla birde etrafta kalan çöpleri topraladık. Uçuşmasınlar ve görüntü kirliliği yapmasınlar diye de üzerlerini diken ve dallar ile örttük.

Odun toplama işine girdik sonra. Her zaman kuru odunla dolu olan dere yatağında hiç bir şey yok. 1 KM geri deki selde kopan ve kuruyan çam ağaçlarına yürüdük büyük dallar kesip iple taşıdık. Odunları da hazırladıktan sonra ben tamamiyle bitmiştim inanın. Sonra ırmakta yüzme keyfi, ardından sucuk keyfi veson olarak çaykeyfinden sonra deliksiz bir uyku :smiley::smiley:

İşte hafta sonu Kapı kaya kampım böyleydi. Fotğrafları ekliyorum.

.

Etiketler
Ynt: Kapıkaya da Bir Gece

Başlangıcımız.

DSC_8638.JPG

DSC_8617.JPG

DSC_8638.JPG

DSC_8643.JPG

Son olarak da Bölgenin Google eart KMZ dosyasını da ekliyorum arkadaşlar.

Hepinize iyi, kamplar diliyorum.

DSC_9031.JPG

DSC_9033.JPG

Ekli dosyalar

• kapı kaya kanyonu.kmz
    703 bayt · Görüntüleme: 124

hocam gerçekten çok güzel yerler benimde 2 gece kalmışlıgım vardı bahçecikte devamını bekliyoruz saygılarımla

Kuzen ayıp oluyor ama....Olan var olmayan var.Bu arada gene sucuk yemişsiniz.Gut olacaksınız :smiley:

Yalnız ben oralara bayıldım.Akdeniz bölgesi gerçekten çok farklı.Taşı, toprağı helede de suyun rengi bir farklı oraların.

Deniz taş toprak aslında her yerde aynı ama suyun rengi bu bölgede bambaşka, nasipse önümüzde ki hafta Aksıfat a tekrar gideceğiz. Eminim soğuk olacak ama o suda yüzmeye değer :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR