Kapadokya'da Yürüyüş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan benoit.hanquet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,323

benoit.hanquet

Yeni Üye
Ekim sonunda Kapadokyada yaptığım yürüyüşlerinden bazı fotorafları. Yürüdüğüm parkur aşadıdaki gibidir:
Çat vadisi, Kızıl çukur-Güllüdere ve, Çallıdere - Ortahisar, Ortahisar-Meskendir-Çavuşin, Çavuşin-Paşabağ-Zelve, Aşkvadisi-Uçhisar (bağlıdere), Güvercin vadisi, Gomeda ve Uzengi vadileri, Zem ivadisi, Ihlara vadisi, Soğanlı üstleri ...

SDC18754.jpg

SDC18671.jpg

SDC18748.jpg

SDC18677.jpg

SDC18682.jpg

Etiketler

Ynt: Kapadokya'da Yürüyüş

Aslında Kapadokyadaki parkurlar genellikle kısa. 2-3 saat, yarım gün, en fazla bir günlük. Onun için genellikle günübirliği yürünüyor. Bizim yürüyüş programımız bir hafta sürdü ancak sadece yürüyüş yapmadık aynı zamanda kültür turizm yaptık. O bölge hafif yürüyüş yapmak isteyenler için bir cennet. Maalesef, çoğu patikalar işaretli değil yada yanliş-karışık bir şekilde işaretlenmiş. Yazık çünkü Kapadokya genellikle turizmden çok para kazanıyorlar ve ordaki belediyeler veya yetkililer bu işe bile el atamadılar. Rehberler de tabii yollar işaretlenmiş olması de istemiyorlar!!! Halbuki Yenice gibi turistelerin uğramadığı bir bölgede, oranın kaymakımlığı patikaları muazam bir şekilde işaretledi. Bir şey daha var: bazı yerler çöplük halıne dönmüş.... Gerçekten ordakilerı kızıyorum bu konuda çünkü çalışmadan kolay para kazanmak istiyorlar ve basit bir yol temizliği bile yapamıyorlar....

Selamlar
Benoit

Görülmesi gereken yerler ayağınıza sağlık.
Mayıs ayında ıhlara vadisin de yürüyüş yapmıştım. Biraz bakımsızdı yol işaretti olarak sadece tabelelar vardır bir kaçının çivilerini paslanmasından dolayı farklı yönleri gösteriyor hatta bir tanesi aşağı yöndeydi. Ben anlamamışta olabilirim belki yer altışehri vardır.

Ben de geçen hafta Zelve-Paşabağ-Çavuşin-Gül Vadisi-Göreme rotasında yürüdüm. Yorucuydu ancak oldukça güzel bir kültür ve doğa yürüyüşü oldu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR