Kanserden Korunmanın Yolları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seda_61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,484

seda_61

Ana Kamp
KANSER DALGA DALGA GELİYOR ---

Prof. Dr. Erkan Topuz, verdiği şu çarpıcı bilgilerle kanserin boyutlarını açıkça ortaya koymakta: "Kanser dalga dalga geliyor. 2020 yılında 20 milyon insan kansere yakalanacak. Ama eğer bunları yaparsak belki bunu 15 milyona indirebiliriz. O yüzden gözümüzü açalım. Bu iş çocukluktan başlıyor. Çocuklarımıza bu terbiyeyi vermek zorundayız. Ailedeki çocuk annesini taklit eder. Anne ne yiyorsa çocuk da onu yer (tabii ki anne bilinçliyse!)."

Zor ama......
Öneriler 1. Her akşam duş alın, üstünüzü tamamen değiştirin (Çevre kirliliğini eve taşıma).
2. Haftada en az bir kere balık. Bu balıklar dip balıkları olmamalı. Somon veya yüzey balığı, Akdeniz, Ege balığı olmalı. Marmara'nın dip balıklarını lütfen tüketmeyin.
3. Evde en az halı kullanın. Temiz tutun (sirkeli su ile silin).
4. Bulaşığı enaz deterjan ile ve eldiven kullanarak temizleyin (Makina yok).
5. Çamaşırda ve vücut temizliğinde her türlü deterjandan kaçının. Devamlı olarak zeytinyağı ve defne sabununu seçin.. Elleriniz ve vücudunuza hakiki fıstık yağından yapılan sabunlar da seçilebilir. Deterjandan kaçıyoruz ve iyi duruluyoruz.
6. Beyaz her türlü iç çamaşırınızı yeni aldığınızda en az 2 kere kaynatın. Çünkü bunlar beyazlatılmak için kanserojen maddelerle yıkanıyor.
7. Oda spreyleri petrol menşeli. Zehiri soluyorsunuz. Akciğerlere geçiyor ve dolaylı olarak bağışıklık sisteminizi bozuyor.
8. Sebzeleri mevsiminde dondurup saklamakta fayda var. Yalnız bir kez çözülünce onu muhakkak pişirin. Mikro dalgada bir kere ısıtın. Ateşte ısıttıklarınızı da bir kere ısıtın. Çünkü sonraki sefere değeri ölür, DNA'yı bozar, DNA kırılması da kanserojendir.
9. Radyasyon kronik olarak kansere en çok yaklaştıran faktörlerden biridir. Televizyon, cep telefonu ve radyasyon yayan (özellikle tüplü) cihazlardan uzak durun veya az kullanın.
10. Kanola yağı kızartma için en uygun yağdır. Onun dışında ilk seçeneğimiz zeytinyağdır. Memleketimizin iftihar edebileceği yağdır. Fındıkyağı da tercih edilebilir.
11. Çocuklarımız fastfood türü yiyecekleri 15 günde bir yiyebilirler. Ancak haftada 3 kez yedikleri takdirde beyin tümörleri, lenfomalarda ve lösemilerde 3 kat artış gözükecektir. Çocuklarımıza arada bir verebiliriz. Ama dışarıdaki yiyeceklerin nasıl kızartıldığını bilmiyorsunuz. Ona göre hareket edin.
12. Çocuklara meyve ve yoğurdu bol yedirelim. Ancak yoğurdu prebiyotik ve ev yoğurdu olarak kullanalım. Yoğurdunuzu evde yapın. Peynir ve çökelek fazla miktarda yiyin. Keçi peyniri çok faydalıdır.
13. Çocuklarınızı beyaz un, beyaz şeker ve tuzdan koruyalım. Bisküvi, gofret, çikolata, cips türü şeylerden uzak tutun, bu ve benzeri şeylerin beslenmeye hiçbir katkısı yoktur.
14. Amerika'daki çocukların tombul olmasının sebebi her şeye şeker katmalarıdır. Ucuz beslenmedir. Kesinlikle kepekli un tüketin.
15. Tuzcular üzülecekler ama Konya'dan akan kanalizasyonlar ve kirletici sularla, Türkiye'nin en büyük tuzunu karşılayan Tuz Gölü'müz maalesef torbaların içinde çok iyi steril edilmedikleri takdirde bize kanseri ufak ufak taşıyorlar. Bu nedenle kaya tuzunu tercih edin. Yani turşu kurduğunuz tuzu çekin ve çok az miktarda kullanın. Çünkü tuz da kanserojendir.
16. En faydalı gıdalardan birisi cevizdir. Daha sonra fındık ve bademdir. Ayçiçeği açık alın. İşlemden geçmemiş olacak, kavurup yiyebilirsiniz. Ama fındık, ceviz gibi yiyecekleri kabuklu alın. Çünkü içine böceklenmesin diye ilaç sıkılmaktadır. Sonsuz faydaları olan yiyeceklerdir. Günde bir avuç muhakkak tüketin.
17. Elma dünyanın en faydalı gıdalarından birisidir.
18. Plastik, bakır, alüminyum kap kullanmayın. Porselen, cam ve çelik kap kullanın. Meyveleri de bu tür kaplarda yıkayın. Bunların içine litresine göre 9-10 çorba kaşığı elma sirkesi atın. Aşağı yukarı yarım saat bekletin. Sonra tekrar yıkamayın. Tekrar mikrop alırlar.
19. Meyvelerin üzerine mum sürülüyor. Bunları hakiki zeytinyağlı sabunla yıkadıktan sonra elma sirkeli sudan geçirin. Ya da elma sirkesi ile ovun. Meyveyi kabuğuyla tüketin eğer sterilse.
20. Lahana, marul gibi yiyeceklerin ilk dört kabuğunu çöpe atın. İstediğiniz kadar yıkayın bunların üzerindeki pestisitler temizlenemez. Çaresi yok.
21. 3 ayda bir suyunuzu değiştirin. Çok muhteşem sularımız var ama ne olursa olsun tabiatı rezil ediyoruz. Satın aldığımız sulara az miktarda da olsa kanserojen maddeler karışabilir. Bunlar kontrollü sular ama 3 ayda bir değiştirmek gerekiyor.
22. Plastik her yerde zehir. Plastik bardaklar, kaplar, plastik herhangibir şey... Ben ona girmiyorum, bu lafı söylersem yer yerinden oynar. Bu plastikler ev yapımına girdi. Doğrudan inşaat malzemesi olarak kullanıyorlar. Çok bilinçli olun, iyi markalar kullanın. Bunları söylemem Türk ekonomisiyle oynamam demek. Ben insanlara kendimi adadım, onun için kimseden korkmuyorum açık açık söylüyorum.
23. Meyva suyu yerine meyveyi posasıyla tüketin. Meyve suyuna geçmeyen çok madde posada kalıyor. Bu şekilde kolon ve mide kanserinden korunmuş oluyorsunuz..
24. Bakır, özellikle beyin tümörlerinde ön plana çıkıyor. Çok iyi kalaylı olursa bu etki azalıyor. Ama kulağınıza bakır küpe bile takmayın.
25. Havuzların iyi temizlenmesine dikkat ediniz. Aşırı klorluysa yine kansere hazırlık yapıyorsunuz spor yerine.
26. Bütün beyazlatıcılardan kaçınız. Çocuklarımızın kullandığı o pırıl pırıl bembeyaz defterler klorlanıyor. Klorla temizlenmemiş defter kullansınlar. Kullandıkları boyalarda da kanserojen etki vardır.
27. Sigara kullanmayın, kullananlardan uzak durun.
28. Hergün düzenli yürüyün. Zihin sağlığı için haftada en az bir kitap okuyun.
29. Kilonuzu düzenli olarak kontrol edin.
Erkan Topuz, yaptığı açıklamalar nedeniyle bir takım sektörleri zor duruma soktuğu eleştirileri için ise, "Benim için insan sağlığı birinci plandadır. Ekonomi ikinci plandadır. Bir insanın kanser olması durumunda devlete ve millete verdiği zarar milyarlarca dolardır. O yüzden dikkatli olduğunuz takdirde ekonomiye de katkınız olur. Aslında ben bunları anlatarak Türkiye'nin ekonomisini de kurtarıyorum farkında değiller" diye konuştu.

Etiketler

Ynt: Kanserden Korunmanın Yolları

.....
30 Sigara içmeyin,

ucaktd9-1.png

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1777.240

Bu güzel bilgileri paylaştığınız için teşekkürler kanserden kaçış yok gibi gözüküyor..

konu insan sagligi ise yapilmasi biraz dikkat ile cokta zorlanilmayacak seyler.. bu guzel bilgiler icin tesekkurler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR