Ynt: tecrübesizlere yardım
Merhaba "abdüll"
Türkiye'de ne yazık ki deniz kayağı konusunda tek spor kulübü Bodeka'dır. www.bodeka.org
Ne yazık ki diyorum çünkü güzelim denizlerimizin tadını doya doya çıkaramıyoruz.
Bodeka İstanbul Paşabahçe'de faaliyet gösteren bir kulüp ve ben de üyesiyim.
Her ay temel eğitimlerimiz oluyor ya da zaman zaman ileri seviye eğitimler düzenliyoruz.
Web sayfamıza bakacak olursan daha önce yaptığımız günübirlik ya da kamplı turlarımıza dair bilgiler var.
Kıyı ve akıntıyla ilgili sorulara gelecek olursak, kıyılarda tehlikeli derecede akıntı yoktur. Fakat açıklarda rüzgar ve akıntı şartları farklı olacaktır.
Bizler sürekli akıntının bol olduğu İstanbul Boğazı'nda kürek çekiyoruz ve de sürekli fırsat buldukça kendimizi geliştirecek çalışmalar yapıyoruz.
Bu yüzden hava şartları çok çetin olmadığı sürece bizim için çok problem olmuyor. Geçen yılki turumuzda Assos'tan direkt Ayvalık Cunda'ya geçtik, yaklaşık 25 kmlik bir açık geçiş.
Burada dikkati çekmek istediğim bir nokta var. Hem bu şekilde bir gezinin yapılabilir olduğunu hem de gözünüzü fazla korkutmadan gerekli tedbirleri almanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum.
Mesela ne tip bir kano ya da kayak kullanacaksınız?
Ekip arkadaşınızın tecrübesi ne kadar?
Denizin ortasında diyelim ki düştünüz tekrar kayağa binebiliyor musunuz?
Bunun için gerekli ekipmanlarınız var mı? Örnek kaliteli bir kürek ve kesinlikle yedek kürek, can yeleği, kuru çantalar
Hava durumunu nasıl takip edeceksiniz?
Kayağınızı tipine göre ihtiyacınız olacak diğer malzemeler, serpinti eteği, pompa var mı?
Bu sorularla kafanızı karıştırdığımın farkındayım, eğer bu sorulara yanıt veremiyorsanız etkinliğinizi planlayamazsınız.
Geriye nerede kamp kurabiliriz sorusu inanın ki en kolay yanıtlanacak olan soru, Ege'nin askeri bölgeler haricindeki heryeri kampa müsait.
Performans olarak da çok fazla güç kuvvet sahibi olmanız gerekmez, kendi çapınızda bir gezi yapabilirsiniz.
Fakat deniz ve kayak tecrübesi hiç yoksa konuşulacak konular var demektir.
Eğer temel eğitim gibi konuları düşünürseniz Bodeka'nın eğitimlerine katılabilirsiniz. Temel eğitim sonrası hemen Ege'ye çıkabilecek tecrübeyi vaadetmiyoruz, ama en azından bir başlangıç olabilir.
Ya da şunu da hatırlatayım, Kaş ve MArmaris'te ticari olarak kiralama ve tur yaptıran şirketler var. İlk önce oraya gidip bir iki günlük ya da haftalık turlara katılabilirsiniz.
Umarım herşey gönlünüzce olur ve hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.
görüşmek üzere