Ynt: Kano ile Seyahat - Rota Yardımı
paramedik' Alıntı:
Akyaka'dan başlayıp Gökova koylarına kano yapmayı planlıyorum. Plajda kiralanan kanolarla koyları gezmek sizce nasıl bir fikir? Bu tarz kanoları kullanmıştım. Yanıma suyumu, azığımı alıp sabah erken saatte açılıp koydan koya gezmeyi düşünüyorum.
Merhaba Paramedik
Plajda kiralanan kayaklar aslında uzun yol gitmek için uygun değildir.
Bu tip kayaklar üstüne oturulan ve "sit on top" adı verilen tip kayaklardır. Oturma pozisyonu gereği kürek çekerken normalden daha fazla yorulursunuz.
Daha geniş oldukları için daha zor devrilirler, bu genişlik yüzünden daha yavaştırlar.
Ama teknik olarak, bu kayaklarla kıyıdan uzun geziler yapılabilir. Sit on top kayakların bir avantajı, suda devrilseniz bile tekrar üstüne binmek kolaydır.
Yaşayabileceğiniz diğer bir sıkıntı da bagaj alanıdır, günübirlik geziler için uygun olabilir fakat kamp yükünüzü taşıyacak bagaj alanları bulunmaz.
Bu sebeple kamplı turlar yerine günübirlik turlar yapılabilir ancak.
Dikkat etmeniz gereken noktalar:
1. Kayağınız, devrildiğinde suda batmayan tip olsun ve sudayken üstüne binmeyi mutlaka tecrübe edin
2. Suya indiğiniz anda mutlaka can yeleği takın. (İsterseniz yüzme şampiyonu olun farketmez)
3. Gezilerinizi yapacağınız günden önce mutlaka hava ve deniz tahminlerini iyi takip edin.
Bunlar haricinde maddeler çoğaltılabilir, ama yukardakiler istemediğimiz durumları önlemede yeterli gibi.
Bu maddeler haricinde, yedek kürek, ilk yardım seti, su geçirmez çanta içinde cep telefonu, gideceğiniz güzergahın notlarını bir yakınınızla paylaşmak gibi detaylandırılabilir.
Sonuçta bu detayları ne kadar çok değerlendirirsek kötü bir durumla karşılaşma ihtimali azalır.
Yukarda bahsettiklerim biraz göz korkutucu ya da gereksiz gelebilir.
Kimseye, " bu malzemeyle bu iş yapılmaz" demek istemiyorum. Kişinin bir hayali varsa, onun peşinden koşmalı ve en mantıklı yollarla hayaline ulaşmalıdır.
Denizden Gökova'yı gezmek de oldukça güzel ve sözlerle tarifi zor bir hayaldir.
Gezinizde bol şans ve keyif diliyorum.