Kanama Durdurucu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakankonas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,790

hakankonas

Yeni Üye
Celox (Hemostatik Tıkaç)

Hiç bir arkadaşımızın kötü bir kaza geçirmesini istemeyiz.

Ama dağ, bayır, çamur, çalı çırpı, kum ve tenha yerleri gezerken oluşabilecek aksiliklerden biri de yaralanmalardır.

Özellikle açık yaralanmalarda, durmayan kanamalar için (Arterial kanamalar) dışarıdan çok basit kullanımı olan bir hemostatik tıkaç, Celox diye bir malzeme.

Bence bir dağcının çantasından ayırmaması gereken bir malzeme olmalı.

http://www.nettas.com.tr/celox_video.asp

Kazasız günler.

Etiketler
Ynt: Kanama Durdurucu

Hakan bey bu güzel ürünü bizlerle paylaşarak, bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...

Verdiğiniz linkteki videoyu izledim ve gerçekten tek kelimeyle harika bir ürün. Bence sadece doğa sporları ile uğraşan arkadaşların değil herkesin evinde, işyerinde ve özelliklede araçlarında ki ilk yardım çantalarında bulundurmaları gereken bir ürün. Malum, özelliklede ülkemizde trafik kazaları sonrası geç müdahale nedeniyle kan kaybından hayatını kaybedenlerin çokluğu böyle bir ürünün tüm araçlarda bulunmasını zorunlu kılıyor diye düşünüyorum...

Bir kaç sene önce piyasaya sürülen blood stopper denen bir ürün var, bizzat kullandım ve gerçekten çok yararlı bir ürün..

Saygılarımla Dr. Mustafa Yalçın

Bu tarz ürünler çok pahalı. Sağlık Bakanlığı özel ambulans servislerine bloodstopper'ı mecburi tutuyor ve setinin fiyatı 800 TL civarıydı. Ama ne hikmetse bakanlığa bağlı pekçok 112 ambulansında bu set bulunmuyor.

Ankaferd BloodStopper

Vücut dışı yaralanmalar, travmatik kesikler, diş operasyonları, spontan ya da cerrahi girişimler sonrası oluşan minör ve majör kanamaların durdurulmasında kullanılan tıbbi bir üründür. T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ilk Türk ürünüdür.

Hüseyin Cahit Fırat'ın aile mirası bitkisel formülüyle bilimsel mercilere başvurmasının ardından, formülün dünyada ses getirecek ehemmiyette olduğu Hacettepe Üniversitesi Hemotoloji Bölümü tarafından kanıtlanmış ve kanamayı durduran bir ara ürün geliştirilmiştir. Kanama durdurucu Ankaferd BloodStopper isimli bu ara ürünün dünya üzerindeki pazarlama ve dağıtım hakları Ankaferd İlaç Kozmetik A.Ş.'ne aittir.

Kullanım Şekli, Dozu ve Yeri

* Tampon formundaki ürün, vücut dışı yaralanmalar ve travmatik kesiklerde kanamanın yoğunluğuna göre kanama durana kadar kullanılmalıdır. Kanama olan bölgede tekrar bir kanama meydana geldiği taktirde, kanama durana kadar ürün kullanılmalıdır. Bu işlem 2-3 defa kanamanın sona ermesine kadar tekrarlanabilir. Her bir ıslak tampon tek kullanımlıktır.

Ambalajı açtıktan sonra, içinden çıkan ıslak tamponu kanayan yer üzerine kapatarak, sıvının kanamanın kaynağına ulaşmasını sağlayınız. Kanama durana kadar bekletiniz ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.

* Sprey formundaki ürün, vücut dışı yaralanmalar ve travmatik kesiklerde kanamanın yoğunluğuna göre kanama durana kadar kullanılmalıdır. Kanama olan bölgede tekrar bir kanama meydana geldiği taktirde, kanama durana kadar ürün kullanılmalıdır. Bu işlem 2-3 defa kanamanın sona ermesine kadar tekrarlanabilir.

Kanamalı bölgeye spreyi 5 veya 10 cm mesafeden püskürtünüz. Etkisini gösterip kanamayı durdurana kadar uygulamayı sürdürünüz ve en yakın sağlık merkezine başvurunuz. Cerrahi işlemler sonrasında da tampona emdirilerek kullanılabilir.

* Ampul formundaki ürün, diş tedavisi ve operasyonlarında kanamanın yoğunluğuna göre kanama durana kadar kullanılmalıdır. Kanama olan bölgede tekrar bir kanama meydana geldiği taktirde, kanama durana kadar ürün kullanılmalıdır. Bu işlem 2-3 defa kanamanın sona ermesine kadar tekrarlanabilir.

Kesinlikle enjekte edilemez. Kanamalı bölgeye sıvıyı 2 veya 5 cm mesafeden damlatarak veya püskürterek uygulayınız. Etkisini gösterip kanamayı durdurana kadar uygulamayı sürdürünüz ve cerrahi işlemler sonrasında da tampona emdirilerek kullanılabilir.

Formülü

Ankaferd BloodStopper ürününün içeriği tamamen bitkiseldir ancak herhangi bir kişinin bu bitkileri karıştırarak ürünün sağladığı etkiyi ortaya çıkarması imkân dahilinde değildir. Yüksek bilimsel teknoloji, sterilite, stabilite, saflık vb. pek çok nitelik yoğun bilimsel denetimle bu ürünü doğurmaktadır.

[attachment=1]

Web Sitesi: www.ankaferd.com

Kaynak:
"Türk bilim adamlarından kanamayı kesen ürün", NTV
"Kanamayı durduran Türk buluşu heyecanı", Hürriyet

BloodStopper.jpg

Ninemin Bana anlattığına göre; Taze dut yaprağını yaraya bastırmak, zeytin yağı sürmek, Söğüt yaprağı bastırmak , Kına sürmek , Böğürtlen yaprağı bastırmak Dıştaki Kanamaları durdururmuş Tabi koca karı ialçları yokluk yılları ve yoksulluk dağda taşta bulunanlar bunlarmış. Tabi yaranın şekline tipine görede değişir doğada kendinizin müdahale etmeniz gereken bir durum olursa tıbbi ve hijyenik durumları yerine getirin amma yokluksa etrafta hiçbirşey yoksa yardım uzakta ise ve tek hatırladığınız yapabileceğiniz bunlarsa yapın bunlarıda unutmayın.... Söğüt ağacına taş attığımda dönüp kafamı kıracağını düşünememiştim şimdi bile hadi canım sende derim öyle bir mesafe geldi yardı kafamızı kan var korktum nine çıktı zeytin yağ getirin döktü kesildi doğruca hastaneye dikişe tatbik edilmiştir yani tarafımca yinede Önce DR... Tavsiyesi

Kazsız belasız günler

aracıma ilkyardım çantası oluşturuyordum, bu celox isimli hemostatik tıkaçı duydum ve çantada olması gerektiğine karar verdim.Bu sırada internetin ünlü bir alışveriş siteside ürünle ilgili kampanya yapmıştı ,hemen sipariş verdim ,ürün elime geçti fakat son kullanma tarihi 2 yıl geçmiş, tabii geri gönderdim yeni tarihlisini talep ettim,bir ay kadar sonra gönderdiler ,Gelen ürün benim iade ettiğim ürün,bir sürü yazışma şikayet ama sonuç değişmedi.Paramı kaybettiğimden çok ürünü ilkyardım çantasına koyamadığıma üzüldüm

freeozer' Alıntı:
aracıma ilkyardım çantası oluşturuyordum, bu celox isimli hemostatik tıkaçı duydum ve çantada olması gerektiğine karar verdim.Bu sırada internetin ünlü bir alışveriş siteside ürünle ilgili kampanya yapmıştı ,hemen sipariş verdim ,ürün elime geçti fakat son kullanma tarihi 2 yıl geçmiş, tabii geri gönderdim yeni tarihlisini talep ettim,bir ay kadar sonra gönderdiler ,Gelen ürün benim iade ettiğim ürün,bir sürü yazışma şikayet ama sonuç değişmedi.Paramı kaybettiğimden çok ürünü ilkyardım çantasına koyamadığıma üzüldüm

uygulamakta yürek ister fakat dediğiniz bu işlem galiba

http://www.dailymotion.com/video/x5q507_celox-emergency-hemostatic-agent_tech

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR