Kamptaki Tehlikeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abdüll Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,422
Ynt: Kamptaki Tehlikeler

çadır içinde uyurken güvenliği alınmış hafite olsa bir ışık bulundurursanız hiç bir tehlike olmaz ışık derken mesela bimeksde satılan kafa fenerleri var 8 tl yanınıza 5 6 adet uygun fiyatlı pil alırsanız bu sizi dahada güvende hissettirir 3 sefer ayı birden çok kurtla karşılaşmış biri olarak tecrübeyle sabittir.
ayrıca eğer olaki böyle bir şeyle karşılaşırsanız yani çevrede böyle hayvan falan olduğunu hissetiğinizde düdkde işe yarar güçlü şekilde öttürmek onları sizin menzilinizden kaçıracktır

Etiketler

Vahşi hayvanlara karşı kaçınılmaz ve geri dönüşü olmayacak durumlarda kullanmak üzere ufak tefek patlayıcılar nelerdir? Bunları kullanmanın sakıncaları nelerdir?

Sir Muzzy' Alıntı:
Vahşi hayvanlara karşı kaçınılmaz ve geri dönüşü olmayacak durumlarda kullanmak üzere ufak tefek patlayıcılar nelerdir? Bunları kullanmanın sakıncaları nelerdir?
Torpil vs. olabilir herhalde ama onu yakıp atana kadar yüksek desibel ses veren düdüklerden alın yada çok yüksek ses veren alarmlar var doğa sporları içi malzeme satan bazı yerlerde bulunuyor. Yada av bayiilerinde.

Dostlar , bencede dağdaki 4 ayaklı ayı , karşılaşacağınız 2 ayaklı ayıdan yeğdir. Yurdumuzda yaban hayvanlarının saldırması çok az görülen bir olay.Sivasa kar yağdığında kurtların şehre inmesi , o günün olaysız yaşanmasıda bunun kanıtı bence :D.Şaka bir yana rahat olun arkadaşlar. Eğer arazi aracınız var ise çadırınızı portbagaja kurun , bu sizi daha güvende hissettrecektir ama bu konuda endişe bile gereksiz.Ayı zaten saldırgan bir hayvan değildir kış uykusuna yatmadan önce ve ya uyandıktan sonraki zaman dilimi en tehlikeli zamanlardır ki bu durumda bile insanlara saldıracağını sanmıyorum. Yavrusu tehlikede değilse veya çokçok aç değilse tehlikeli bile diyemeyiz. Herkese selamlar.

Çok teşekkürler. Sanırım saldırmak fln iş değil. Gerçi ben kaçınılmaz durumlarda son çare olarak sormuştum ama yine de öyle. Hele ki domuzla karşılaşsak büstbütün mantıksız kalır sanırım patlangaç fln.

Sir Muzzy' Alıntı:
Çok teşekkürler. Sanırım saldırmak fln iş değil. Gerçi ben kaçınılmaz durumlarda son çare olarak sormuştum ama yine de öyle. Hele ki domuzla karşılaşsak büstbütün mantıksız kalır sanırım patlangaç fln.
Domuz avında avcı domuzun peşinden koşar,domuzda kaçar.Domuz saldırgan bir hayvan olsaydı avcı avını bulamadan av avcıyı bulurdu. :smiley:

Yaban domuzu'nun kovalaması durumunda koşarak kaçarken 20-30 metre de bir ani dönüşler yaparak domuzu şaşırtmanın mümkün olduğu domuzun hemen dönemeyip bir süre daha aynı doğrultuda koşacağını ve bu sayede geride kalacağını duymuştum bir yerlerden.Doğruluğundan emin değilim ama o duruma gelirsem kesin denerim :smiley:

Arkadaşlar domuzdan ayıdan vb. koşarak kaçılamaz :smiley:
Adı üstünde onlar hayvan.. Bir kere sizi kovalamaya başladılarsa geçmiş olsun..

fastjunkie' Alıntı:
Arkadaşlar domuzdan ayı vb. koşarak kaçılamaz :smiley:
Adı üstünde onlar hayvan.. Bir kere sizi kovalamaya başladılarsa geçmiş olsun..
Aynen öyle , ayının ne kadar hızlı koştuğunu hepimiz biliyoruz , geçenlerde Denizli'ye(Geçenlerde dediğim oldu baya) yaban domuzu inmiş.Yolun ortasında koşuyordu da haber yapmak isteyen vatandaşlar arabayla zor yetişti :D

Hayvanlardan korkmayın arkadaşlar,en büyük rahatsızlığı maalesef insanlar verir .
Hele yaban domuzundan hiç korkmayın eger siz onu yaralamadıysanız. Ayı eger yanında yavrusu varsa tehlikeli olabilir sadece uzak durmaya ve korkutmaya çalışın (y aralamadan ) yeter.

benim korkum yılanlar,sürüngenler,ben ve çocuklarım çok korkuyoruz,duyduğum kadarıyla yılanlar ter kokusuna gelirmiş,önlem olarak neler yapabiliriz paylaşırsanız sevinirim,
*Kamp yaptığımız alanın yada çadırımızın etrafına yanık yağ dökmek etkili olabilirmi

haşmet' Alıntı:
benim korkum yılanlar,sürüngenler,ben ve çocuklarım çok korkuyoruz,duyduğum kadarıyla yılanlar ter kokusuna gelirmiş,önlem olarak neler yapabiliriz paylaşırsanız sevinirim,
*Kamp yaptığımız alanın yada çadırımızın etrafına yanık yağ dökmek etkili olabilirmi
Aman dikkat yanık yağ dökmek çevreye çok zaralı bir hareket olur. Lütfen bu tür uygulamaları yapmayalım, yapanları uyaralım. Eminim sürüngenleri uzak tutmak için başka yöntemler vardır (Sprey veya losyon gibi).

yılan ve genel olarak sürüngenler için kullanılan spreyler vardır onlardan kullanabilirsiniz ve daha önce de dediğim gibi iyi bir kamp ateşi uzak tutacaktır bu hayvanları sizden..yanık yağ dökmek pek akıllıca bir durum değil ki yanık yağ çok yanıcı bir sıvı olup bir yangına sebebiyet verebilir;u yüzden uzak durun derim..bunun haricinde kamp alanınızı temiz tutmanız yiyecek içeceklerinizi kapalı kaplarda muhafaza etmeniz bu hayvanların size yaklaşmaması konusunda koruyucu bir önlem olacaktır..
domuza gelince koşarak kaçamazsınız sadece bir ağaca tırmanmanız size fayda sağlayacaktır kaldı ki domuz yaralı olmadığı ve sıkıştırılmadığı sürece size saldırmayı bırakın sizden olabildiğince uzaklaşacaktır..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR