Kamplı Gezi Önerisi (29 Ekim 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,191
Ynt: Kamplı Gezi Önerisi (29 Ekim 2010)

İnsel bey geçmiş olsun.

Arkadaşlar benim neden herkes gibi bir işim yok diye arada bir soruyorum kendime ;D cumhurun izin yaptığı zamanda biz çalışıyoruz ne yazıkki bu seferde olmuyor.

Sayın Rüzgar köyde geçen çocukluk yıllarıma gittim bir an yüreyinize kaleminize sağlık.

Buyrun Badford,Bülent beyin verdiği linkten..

firelightsnippets.jpg

in the forest.jpg

truck gallery b.jpg

Etiketler

Cem,
29 Ekim kamplı gezin, sayemizde karavan isimlendirmesinden, tuvalet muhabbetine, genç karavancılara, nostaljik karavancılığa daldan dala atlayıp serbest muhabbete döndü, eee ne de olsa kimse gelmiyor, idare et artık :smiley:))
Oğuz

Uzun zamandır bu konu ile ilgili bir knu açma düşüncem var poyrazlar da ilk akşam Haldun hocamla bir,iki laflarken söylemiştim yakında açarım bu konuyu ve sayın Rüzgarın bu yazısını başa koyarım
Yusuf hocam beni vuran iki tane foto vardı, bana göre Sayın Rüzgarın da anlattığı benim de anlatacağım konu bu iki fotoğraf etrafında dönecek ,ayrıca Oğuz hocamın RV açıklamasına da denk gelecek.

[attachment=1][attachment=2]

Cem bize kızmazsın umarım

hammock 2.jpg

desk corner.jpg

Tesekkur ederim. Site cok etkileyici. 2 saattir kendimi alamiyorum. Tesekkurler.

Tesekkur ederim. Bugun cok daha iyiyim. Agrim daha dayanilir bir hale geldi.
Site cok etkileyici. 2 saattir kendimi alamiyorum. Tesekkurler.

Gezi sanırım olmayacak :smiley: Önce İnsel hocam'a geçmiş olsun dileklerimizi sunalım, ardından inceden geyiğe sardıralım :D
Uzun zamandır dilimin ucuna kadar gelip de bir türlü söyleme, yazma fırsatı bulamadığım güzel bir konuya Bülent değinmiş. Kampçılık ve karavancılık aslında tüm doğa sporlarıyla iç içe. Trekking, hiking, dağcılık, yamaç paraşütü, motokros, bisiklet, kayak, tur kayağı, dalış, amatör balıkçılık, kano, kürek, rafting ve daha aklıma gelmeyen bir çoğu..
Bütün bu sporlara gençler inanılmaz ilgi gösteriyor. Ciddi anlamda derneği, federasyonu olan bir tek dağcılık var bildiğim kadarıyla. Hani biz toplu gezilerden bahsediyoruz ya, karavanı, çadırı olsun ya da olmasın aramıza katılabilecek binlerce insan var aslında. Kullanılan malzemelerin, gidilebilecek rotaların bir çoğu ortak ihtiyaç ve beğeni ekseninde birleşiyor. Doğa sporlarıyla ilgilenen çok geniş bir kitle gümbür gümbür geliyor. İstiyorum ki, artık sağda solda, yol kenarında, dağda, ormanda yürüyüşçüler, kampçılar görüldüğünde uzaylı görmüşçesine bakmasın insanımız. Bu sporlar ilerlesin, gelişsin, kendi kültürünü temellendirsin ve hepsinden önemlisi talep yaratsın. Bilmiyorum hala çok uzak mı acaba o günler?
Bedfordun içi tam anlamıyla tarzımı yansıtıyor. Ama çok yol almak isteyenler için pek uygun değil gibi. Zaten dağınık, dökülse ne olur diyeceksiniz ama, düzenli bir dağınıklık var. Çok hoşuma gitti :smiley:
Gerçek bir karavanım olsaydı eğer........ En çok bu mevsimde gezmek isterdim. Ortalıktan el ayak çekildiği, kargaların şehirlere akın ettiği, havaların serinlemeye başladığı, hüzünlü ama dinlendirici akşamüstlerinde..... kahvemi yudumlayarak.. yağmur yağması için dua ederdim..

İnsel Abi'ye de Cem Abi'ye de geçmiş olsun ;)

Bahsedilen sitede gerçekten görsel bi şölen var, işin içinde sanat ve sanatçı olunca bi başka oluyo işte...

Fakat şu linkteki bir fotoğrafta hemen bir detay yakaladım http://intothehermitage.blogspot.com/2009/05/carnival-of-caravans.html
Oldukça mütavazi görünen onlarca karavan içinden en solda bulut mavisi bir T3 hemen dikkatimi çekti tabi, kaçmazzz.. :smiley:

[attachment=1]
İşte burda...

festival roof view 2.jpg

Ankarada bir arkadaşta onun syncro su var...

http://www.syncroturk.org/

Tavanlari farkli bahsedilen syncro ile bu resimdeki t3un.

oğuz hocam çok özür dilerim bu sayfaları okumadan poyraz gölü yazdım vede hayati beyede mahcup oldum bırazda acemiliğime verin .birde erdek gezisi olursa ben burdayım yani erdekte yaşıyorum istediğiniz gibi bir organize yapmaay çalısırım.ben buralarda yaşıyorum vede senelerce bu kapıdağın balıkçı barınakları.limanlarının.sahil bantlarının yapımında bulundum .çünkü devletin kontoroluydum .benimde üzerime düşen görev olursa ben burdayım .çok sevinirim tabiki bir erdek turu olursa dalgıc abımızde burda saten onunlada görüşüyoruz salıklar dılıyorum erdekten sevgiler

cavit abi valal buravo size biz erdekte yaşadığımız halde bilmediğimiiz yerelrin resimlerini gördük.evet anlattığınız gıbı erdeğimiz vede çevresi muhteşemdir.bende erdekte devamlı yaşayan kişi olarak sizleri aramızda görmekten çok zevk alırız.benimde üzerime düşen ne görev olursa burdayım.sayın dalgıc abimizde burda bu hafta yapılacak poyrazlşar gezisinide yazdım ama yorumları okumadan oldu onunda özürünü belırttım acemiliğimize verirsiniz heycandan olmuştur saygılar sunuyorum.erdekten selamlar

gezmen' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar;

Size bir öneride bulunmak isterim. (Önümüzdeki günlere yetişmezse, daha sonra da uygulanabilir.) Son yıllarda, geziseverlerce ayırdına varılmaya başlanan, Erdek merkezli Kapıdağ Turu.

Erdek-Ocaklar-Narlı-İlhan-Doğanlar-Turan-Ormanlı-Ballıpınar-Çayağzı-Kestanelik-Çakılköy-Karşıyaka-Dalyan-Tatlısu-Aşağıyapıcı ve yine Erdek; yaklaşık 100 km civarı. Yukarıyapıcı Köyü kuzeyinde Kirazlı Manastır, kamp için uygun bir alan. Sanırım denizden 300 m. yüksekliğe sahip ve orman içinde yer almakta. Ayrıca elektrik sorun edilmezse, yarımadanın tümü konaklamaya uygun sayılabilir. Bu 100 kmlik tur sırasında uygun görülen hemen her noktada konaklanabilir. Birkaç günlük turun ne şekilde yapılabileceği de konuşulabilir; ya da "kervan yolda düzülür."

Bu turun bir bölümünü ben de geçmedim ama o denli çok şey okudum ki... (Bu birkaç gün sürecek turu, kendim yapmayı tasarladığım için) Yolun çok büyük bölümü, asfalt. Yolun kuzeydoğuda yer alan köyleri arası, stabilize. Yolu, bir iki noktada kısaltmak da olanaklı. Örneğin Turan-Ocaklar arayolu ile Çayağzı-Karşıyaka yolu. Ayrıca yöre halkı, genelde "suyun ötesinden" olduğu için, her konuda rahat edilebilir.

http://www.kapidag.com/ gibi Kapıdağ Yarımadası ve Erdek'i tanıtan epeyce site ve yazı bulmak olanaklı nette. Ayrıca Abdi Beyden(dalgıç) de (Biliyorsunuz Abdi Bey Erdek'te yaşıyor) daha ayrıntılı son durum bilgileri alınabilir.

Süre, kısaldı ama usuma gelen bu öneriyi yapayım dedim. Olur olmaz, bir yerlere not alın derim...

Esen kalın.
Cavid Sezen
Arkadaşlar Cavid hocamın önerdiği rotaya benzer bir geziyi gezenbilir İzmir off road grubu daha önce yapmıştı. İlgili link;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=30991.0
Oluşturulacak bir gezi için oldukça materyal var bu satırlarda...

58ayhan' Alıntı:
cavit abi valal buravo size biz erdekte yaşadığımız halde bilmediğimiiz yerelrin resimlerini gördük.evet anlattığınız gıbı erdeğimiz vede çevresi muhteşemdir.bende erdekte devamlı yaşayan kişi olarak sizleri aramızda görmekten çok zevk alırız.benimde üzerime düşen ne görev olursa burdayım.sayın dalgıc abimizde burda bu hafta yapılacak poyrazlşar gezisinide yazdım ama yorumları okumadan oldu onunda özürünü belırttım acemiliğimize verirsiniz heycandan olmuştur saygılar sunuyorum.erdekten selamlar

Yardım öneriniz için teşekkürler Ayhan Bey..

Esen kalın.
Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR