Kamper'de Cumba (Slide out) Uygulaması Yapılabilirmi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oralulkumen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 100
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,790
Başlık için teşekkürler Levent Güngör, acaba slide out yerine kültürümüzün bir parçası olan "cumba" kelimesini mi tercih etsek, ne dersiniz? :smiley:
Eğer sürgü kapı cumba olabilirse giriş ve tente diğer tarafta kalacak, sorun olmayacaktır.
Yan paneller, kötü hava şartları da göz önünde bulundurulduğunda ne kadar sabit ve korunaklı olsa o kadar iyi olur gibi sanki?
Sevgiler

Etiketler
Ynt: Kamper'de Cumba (slide Out) Uygulaması Yapılabilirmi ?

oralulkumen' Alıntı:
Eğer sürgü kapı cumba olabilirse giriş ve tente diğer tarafta kalacak, sorun olmayacaktır.

Oral bey başlıkta düzenleme yapıldı.
Tenteyi dış gölgelik olarak belirtmemiştim, cumba üst parçası sabit olursa kabin tavanı kavisli olduğundan sürgülü kapı üst
hizasından içeri girecekki buda cumba kapalıyken araç içinde dolaşma/kullanımda sıkıcı bir ortam olacaktır.

Cumba üst/tavan parçası yerine cumba açıldıkça rulodan açılacak tentenin üstü kapatması düşünülebilmi?

Selamlar.

Geçenlerde sağ-sol çift sürgülü kapılı orijinal İtalyan bir 12m3 eski kasa ducato gördüm, uzun zamandır aklımda olan cumba fikri birden çaktı, sol kayarkapıyı cumbaya çevirmek müthiş kolaylık olacaktı, yani her şey zaten hazırdı gibi, ama sahibi aracı malesef çift sürgülü kapı olmasının ona hiç bir faydası olmadığı halde satmadı...

slide-outpanelvan.jpg

imagesCAPCVH92.jpg

Yazık olmuş Atilla, 2 sürgülü kapı işi çok kolaylaştırırmış. Eski kasalarda sürgülü kapı biraz geriden başlıyor galiba, bu da sorun olabilir. Ankara şaşmaz da çift açılan dar kapı yapan birileri varmış, bir ziyaret edeceğim.

Levent bey, şimdi daha iyi anladım ancak aşağıda paylaştığım fotolarda sanki giderken büyük bir sorun olmazmış gibi görünüyor.

2014_Leisure_Travel_Free_Spirit_SS_1197112.png

2014_Leisure_Travel_Free_Spirit_SS_1197122.jpg

2014_Leisure_Travel_Free_Spirit_SS_1197121.jpg

Aslında belki motorlu olması bile şart değil, rulmanlı yatak üzerinde sıkı bir çapraz amortisörle açılır, kapanması da kayar kapıyı kapatmaktan daha zor olmayabilir.

Kafa olarak hazırlık aşamasında, Lineer kızakları incele, bu tip malzeme pahalıdır ama, sistemin çalışma küçüklüğü güzel avantaj, rulman kızak sistemi ise açma-kapama'da amartisöre bile gerek kalmayacak kadar süper kaygan bir sistem..

DOMNEW_20110530_182854_JPG_20110530_182854_buyuk.jpg

1.jpg

Kesinlikle şahane, üstteki basit bir servo motor ile işi bitirir, alttakinde hiç bir şey gerekmez. Üstelik bu düşük profilli ürünleri alttan şasiye bağlamaya da gerek yok, ön setin devamı olan bir basamak altına saklanabilir rahatça :smiley:

üç foto daha:

2014 1.jpg

2014 2.jpg

2014 3.jpg

İyi akşamlar slide out uygulaması Hocamızın soldan kapısında mutfağın slide out olarak mevcut kayar kapının alınması şeklinde aklıma gelmişti. Hocamın planı gibi soldan kapı açılarak mevcut kayar kapı slide out yapılabilir. Sadece mutfak kısmı dışarı alınsa 60 cm gibi geçişlerde büyük ferahlık sağlar diye düşünüyorum.
Atilla abi senin söylediğin gibi bir araca sahibinden de denk geldim. Çift kayar kapılıydı bundan bir önceki kasaydı. Bulursam ilanı paylaşırım.

Selamlar

Oral'cığım,

Konu bu kadar ilerlemişken biraz abes olacak ama işin özünü gözden kaçırmamak adına:

Belki de şu mesajda linki verilen gibi bir çözüm senin yaşam tarzına daha çok uyar gibi sanki:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=100108.msg1309081#msg1309081

Bende merakla konuyu takip ediyorum, acaba düşünülen kayar kabinin tahmini ağırlığı nedir? , bir yerlerde 1 ton taşıyabilecek ve sürgülü çekmece raylarına benzer her yöne kilitli bir mekanizma görmüştüm ve oldukçada hafifti, gene böyle bir sistem deneyecek olsam tek pistonlu dizelden beslemeli hidrolik düşünürdüm.

Hasan bey,
Mutfakta tesisatı da kayar yapmak biraz daha zor olabilir belki?

Bekir'cim,
1-4 ay arası seyahatler planlıyoruz, biraz rahat olmalı diye düşünüyorum, yataktan ziyade tuvalet mutfak yaşam alanı önemli olabilir gibi gözüküyor. Öyle bir araçta, 3. günden itibaren otele kaçabilirim :smiley: Eğer trasporter ı söylüyorsan, kolay bir iş gibi gözükmüyor arkada uzun bir cumba, pahalıya çıkar ve tavan tentelerin de kumaş olması benim için değil ancak eşim için sorun olacaktır :smiley:

Aka,
Oturanlarla birlikte 300 - 400 kg arası olabilir. yüksek taşıma kapasiteli teleskopik iyi olabilir, bulursanız paylaşabilir misiniz? Muhtemelen motor ya da pistona gerek duymayacağım başlangıçta, elle açılabilir kapanabilir olması yetecek gibi.

rulmanlı güzel bir ürün, ithalatçısı benim bir alt sokakta.

https://tech.thk.com/en/products/index.php?tar=285

Özellikle LM ultra heavy serisi.
http://www.thk.com/?q=tr/node/4182

2010122602101325855_125404721.jpg

Dün sabah Seyfettin hocamı ziyaret ettim. Eski ve yeni oyuncaklarını ilgiyle izledim, bir dahaki sefere merak edip te teklif edemediğim çatı katını da görürüm inşallah :smiley:

Çaylarına ve güzel sohbetine teşekkür ederim hocam :smiley:

Oral bey bizede kahve içmeye bekleriz Seyfettin hocamıda algel kayar kabin işi benimde ilgi alanım,Ankara gurubu olarak bişeyler çıkarabiliriz sanırım.

Saly karavanın üretmiş olduğu Winebago tarzı dublex karavan var firmanın parkında görülebilir ziyaret imkanınınız varsa kuvvetle muhtemel konuyla ilgili pek çok soruya cevap bulabilirsiniz....
kalın sağlıcakla

Bülent ustanın daveti üzerine bugün ziyaretimde kafamızda çözüm oldukça netleşti cumba yapabileceğiz gibi, bu aşamada işin en onemli ve zevkli aşaması, 3D modelleme çalışmalarına başlayacağım. Benim için sürpriz olan, Ducato'nun tam bir şasisi olmaması idi, ancak yine de alt saç profil desteklerin yeri bağlantılar için uygun olacak. Ayrıca iç kaba yerleşim planını da bu günlerde bitirip öneri ve tecrübeleriniz için paylaşacağım.

Süleyman bey, bilgi için teşekkürler, pazartesi İstanbul'a giderken uğramalıyım mutlaka.

Çok önemli eksik bir bilgi de, ruhsat alımı sırasında cumba ile ilgili karşılaşılabilecek sorunlar?

Sevgiler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR