Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,871

yasiko

Kamp III
Yer
İstanbul
Değerli arkadaşlarım,

Hepimizin bu siteye üye olurken amacı, konu ile ilgili sorunlarımızı çözmek ve kendimizce kampçılık ve karavancılığın geliştirilerek yaygınlaştırılması için tespit ettiğimiz eksikliklerin veya önerilerimizin hayata geçirilebilmesi ve bilgi alışverişiydi.

Kimimiz karavan yapımı ekipmanları hakkında, kimimiz kamp yerleri, kimimiz de etkinlikler yapmamız için çeşitli öneriler getirdiler. Maalesef bugüne kadar bunları bir çoğunu gerçekleştiremedik. Şimdi yeniden silkenerek,üzerimizdeki biz kampçı ve karavancılara yakışmayan bu ölü toprağını atarak harekete geçmenin zamanı gelmedi mi ?

Biz bir aile değilmiyiz ? O halde kararlarımızı birlikte almalıyız.

- Önerileriniz nelerdir?
- Neleri yapmalıyız ?
- Nasıl yaparsak daha efektif olur ?
- Yüzyüze tanışıp görüşmenin önemine sizde katılıyor musunuz ?
- Üyelerimizin olduğu illerde bir lokalimizin olması iyi olmaz mı ?
- Her ay, bir sonraki aya ait yapabileceğimiz etkinlikleri saptayıp sitemizde yayınlayarak bir düzen içinde uygulamamız fikrine ne diyorsunuz ?
- Kendimize ait ilk önce kiralık sonra imkanlarımız elverirse satın alabileceğimiz ihtiyaçlarımıza göre düzenleyeceğimiz kamp yerlerimizin olması fikrine ne diyorsunuz ?
- Neden devremülk gibi devre karavancılık olmasın ?
- İyi birkaç usta ile anlaşarak, aramızdaki bilgili arkadaşlarımızın da katılımıyla kar amacı gütmeyen kendi karavan atölyemizi kuramaz mıyız ?
- İmkanlarımız kısıtlı olduğu için hukuki alt yapısını oluşturacağımız bir sistemle kura usulü karavanlarımıza sahip olabilir miyiz ?

Bunlar ve daha nicelerinin önerilerinizle hayata geçmesi için siz karavanı olan olmayan, kendini gezgin olarak tanımlayan, isteyen, hayal eden tüm dostların katılımı gerekiyor.Hayal olsa da,size bile komik gelse de bir beyin fırtınası yaratmak ve sonuca gitmek için aklınıza gelen her fikri lütfen yazın. Bazen birkaç uçuk fikrin birleştirilmesiyle mükemmel bir proje ortaya çıkabilir. Bakın ben düşündüklerimi çekinmeden yazdım.

Olumsuz tüm fikirlere kapalıyız. ”Ya abi biz bunu falanca sitede denedik olmaz, tutmaz” diyenler lütfen yazmasınlar. Buraya sorunun değil, çözümün bir parçası olmak isteyen arkadaşlarımızın katılımını bekliyoruz. Tespit edeceğimize inandığım projelerden hiç olmazsa 1-2 sini gerçekleştireceğimize inanmayanlar yine eskisi gibi düşündükleri şekilde devam etsinler ama bize de köstek olmasınlar. En kötü ihtimalle iki kişi olsak bile kampçılık ve karavancılık hakkında ortak fikirlere sahip bir arkadaş ile birlikte geziler yapma imkanını buluruz.

Benim teklifim yeterli katılım olursa;

-İlk önce yapacağınız önerilerinizle projelerimizi tespit edelim. Bu aşamada karşılıklı tartışmalara girmeyelim.
- Önerilerin hepsi belirli bir sürede tespit edildikten sonra bir anketle öncelik sıralaması yapalım.
- Daha sonra herbiri için komisyonlar oluşturalım.
- Sonra da bir sıraya koyarak çalışmalarımıza başlayalım.

Siyasi, ideolojik veya çıkar ilişkisine dayanan hertürlü yapılaşma kesinlikle yasak olacaktır. Her tarafımız zaten bunlarla dolu.

Amacımız dostluk, yardımlaşma, bilgi alışverişi, yapacağımız güzel geziler ve tabii ki muhabbet ile iki lafın belini kırmak...

Selam ve sevgilerimle

Ahmet Oral

Etiketler
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

Ahmet abi yazınızı okudum inanın çok heyecanlandım benm ne kadar karavanım olsun istiyorsam inanın kamp ruhu olan herkesinde karavanı olsun isterim zaten bu sevdaya tutulalı beri çevremde herkese anlatıyorum forumlardaki kamp fotoğraflarını gösteriyorum herkesin tabiri caizse dibi düşüyor karavan her türk erkeğinin çok azı hariç hayalinde olan birşey ama çoğu maddi imkansızlıktan bulaşamıyor bu sevdaya ben üzerime düşeni yaparım yazdıklarınıza katılıyorum hele hele karavan yapım atölyesi hobi atölyesi öyleki hem atölye hem lokal iç içe boş zamanlarda çayların içildiği karavan yapımı ile ilgili çalışmaların önerilerin fikirlerin konuşulduğu ve uygulanıldığı mevcut karavanlarında bakım ve tamirlerinin yapıldığı bir lokal atölye harika olur bence tüm dostların katılımı ve fikirlerini sabırsızlıkla bekliyorum bende kalın sağlıcakla.

Ahmet Bey,

20 Kasım'da sayın "hiç" de -sizinki kadar geniş kapsamlı olmasa da- benzer bir öneri yapmıştı. "Öyle bir yer düşünün ki hem atölye hem kafe tarzında, dünyadaki çeşitli modellerin ve belki yapılan yolculukların filmlerinin, slaytlarının, fotolarının gösterime sunulduğu bir buluşma noktası. Hatta bu muhteşem ve devasa kentimizin iki kıtaya sahip olduğunu unutmayarak her iki yakaya birer adet...Bilmem ki çok mu uçuk bir düşünce olur?" demişti. Ben de
"hiç de uçuk bir düşünce değil aksine harika bir fikir" diye cevaplamıştım ama sonra pek fazla katılım olmadı nedense. Umarım bu sefer katılım sağlanır ve en azından önerilerinizden birkaçı hayata geçer...
Hadi baylar, size güveniyorum :smiley:
Sevgiler.

sayın yasıko.

fıkırlerınıze aynen katılıyorum. tam da dusunduklerımı ıfade etmıssınız .evet soyledıgınız gıbı kendımıze gelıp , cabalarımızı maksımum duzeyde surdurmemız kanaatındeyım.
ayrıca gerceklesme safhasında ımkanlarım olcusunde de katılabılecegım. bu gırısımınızın bızım gıbı bır karavan sahıbı olma ruyasının gerceklesmesınde cok etkılı olacagına ınanıyorum.artık bu kulaktan dolma bılgıler ıle hıc bır sey yapamamanın caresızlıgınden kurtulmayı bekleyen benım ve bırcok arkadasımın onunun acılacagına, hayıflanmayı bırakıp ıcraata gececegıne ınanıyorum. su burokratık gereklılıgın tam metnın (karavanlar hakkında) olusturulmasında yeterlı bılgısı olan tum arkadaslardan bu bılgılerını aktarmasını rıca edıyorum.
bu konuda desteklerınızı umuyor ve katılımlarınızı beklıyorum.

Yüzde yüz katılıyor ve önerilerimi sıralıyorum.
Belli bir tarihte bir araya gelinmeli ve insanlar birbirini tanımalı. Kim kuru sıkı atıyor kim işe sahip çıkıyor belli olur.
Bu toplantıda bir çekirdek kadro oluşur ve gönüllü olarak bazı sorumluluklar alır.
Bir mekan kiralanır. Benim tercihim Bostancı Pendik arasında bahçeli eski bir evdir, eğer çevre hoş olursa mesela deniz görürse insanlar ve özellikle hanımlar gelmekten daha az sıkılırlar. Süreklilik sağlanmasına yardımcı olur.
Bu mekan eğer hacmi ve çevresi uygunsa hem atölye,hem kafe,hem yedek parça ve aksesuar temin dükkanı gibi değerlendirilir. (Bostancı sanayinde asma katlı bir dükkan da olur ama şahsen tercihimi belirttim.)
Bu mekanın kirasını (aylık 1000 TL gibi düşünüyorum) en az on kişi ödemeyi kabul eder ve en az bir yıllık peşin toplanır.) Bu bir disiplin sağlar.
BU ON KİŞİ AYDA EN AZ BİR KERE BİR ARAYA GELMEYE SÖZ VERİR...
Burada yaplıcak işlemler ve satılacak şeylerden cüzü bir kar elde edilerek bu yapılanmaya destek için kullanılır.
Diğer yapılanmalarla temasa geçilir ve ya mevcut çatıya katılınır ya şubesi olunur ya da ayrı bir dernek kurulur. (Benim tercihim var olana katılmak ve güç katmaktır.Yeterince bölündük zaten.)
Siyaset ve şahsi çıkar ve kişilik mücadeleleri bu işi başlamadan bitirir.
Sevgili dostlar 25 yıllık çiftçilik yaşantımın 16 yılını çiftçi örgütlemesi için harcadım. Bu deneyimle konuşuyor ve diyorum ki.
Bir gönüllü enayi kadrosu olacaktır ve onun adı çekirdek kadrodur.
İlk heyecanlarda bol palavra atılır sonra mazeretler üretilir. Gerçek sağlamlar ve çürük elmalar zaman içinde belli olur.
Bu enayi ve çekirdek kadro seve seve ve bile bile enayi olmayı kabul edecektir ve bundan mutluluk duyacaktır.
Gönüllülük budur. Gocunmayacaktır.
Bu enayi kadro daha çok zaman ve daha çok para harcayacaktır ve daha çok emek harcayacaktır ve tekrar ediyorum sabırlı olacak ve gocunmayacaktır.
Ben tabii örgütlenmeye gidecek bir yapıdan söz ediyorum zira yurt dışı temaslar için de örgütlülük gerekecektir.
Disiplinsiz örgütlenme de özgürlük de olamaz.

herşeyden evvel havalar ısınınca bir buluşma olsa

Mükemmel fikirler, özellikle lokal girişimi. bay hiç'in dediği gibi 5-6 aslan yürekli bol vakitli arkadaşların omuz vermesi ile gerçekleşebilir.karavanı olsun olmasın karavan sevgisi olan arkadaşları bir araya getirir, insanlar birbirlerini daha iyi tanır, sanal ortamdan daha çok bilgi alışverişi ve sohbet imkanı olur. girişiminiz için sizi tebrik ediyorum.

Arkadaşlar,

Katılımların artması dileğiyle, bir konu hakkında yanlış anlamalara sebep olmamak için önemle belirtmek istiyorum:

- Bu girişim kesinlikle GEZENBİLİR dışında bir yapılanma için değildir.Aksine beraberliğimizin katlanarak artması için yapılmış bir çalışmadır.

- Girişimi hayata geçirebilmek için teklif ettiğim, önerilerinizle ilgili sürenin 1 hafta ile sınırlandirilmasının işin sürüncemede kalmayıp hayata geçirilebilmesi için yeterli olacağını düşünüyorum.

Bu bağlamda tüm arkadaşların birbirimizi teşvik ederek desteklerini esirgememelerini diliyorum.

Not: Arkadaşlar herkes profilinde ad ve soyadını, yaşını, bulunduğu şehri ve cinsiyetini yazarsa daha iyi olacağı inancındayım. Burada gizli bir iş yapmıyoruz ki eşlerimiz ya da başkalarından çekinelim. Umarım bana katılırsınız.

Arkadaşların önerilerine aynen katılıyorum. En kısa zamanda bir toplantı düzenleyip yüzyüze konuşalım. Birlikten doğacak kuvvetle sorunlarımızı paylaşıp çözüm yollarını kolaylaştırabiliriz.Karavan sahibi olmak, bu mutluluğu yaşamak hepimizin hakkı. Avrupalıların karavanlarına bakarak iç geçirerek, canım gibi sevdiğim memleketimde ezilmişlik duygusundan bıktım. Biz güzel şeylere layığız, başarabiliriz.Hoşcakalın.

Ahmet Oral bey, eğer yanlış değerlendirmiyorsam "var olan yapılarla birleşilirse daha iyi olur" şeklinde görüşümden yola çıkarak GEZENBİLİR'le sınırlı bir girişim olması gerektiğini söylüyorlar. Kişisel olarak arzum mümkün olabilirse o idi ama elzem de,dert de değil.
( Not: Bu arada Ahmet Oral beyin haklı uyarısyla profilime bakarak eksiklik olduğunu farkettim ve sanırım gereken bilgileri yazdım).

İyi akşamlar Haldun bey,

Değerlendirmeniz doğru ama benim açıklamamı lütfen kişisel algılamamanızı rica ederim. GEZENBİLİR çatısı altında ondan ayrı bir yapılanmanın örgütlenmesi gibi algılanacağı endişesi ile yazdım o açıklamayı. Umuyorum ki bu girişimle birbirimizi daha iyi tanıdıktan sonra böylesi yanlış anlamalar hiç olmayacaktır. Belirttiğiniz gibi bu çatı altında amacımıza ulaşamazsak dert değil. O zaman gereğini birlikte yaparız.

Selamlar ve görüşmek üzere

İyi akşamlar Ahmet bey...Yok, farklı görüşlerin olması son derece doğal. Benim sıkıntım şu. Ülkemizde örgütlenme bilinci son derece zayıftır. Yani örgütlenmek için çabalayacak insanlar azdır. Sonuç olarak az sayıda olan bu insanların aynı dalda fakat dağınık bulunmasını, zaten zor birleştirilen gücün zayıflaması olarak görüyorum. Fakat dediğim gibi dert değil. Hele bir yola çıkalım, bakalım ne göreceğiz. Görüşmek üzere...

Merhaba,
"bu ölü toprağını atarak harekete geçmenin zamanı gelmedi mi ?" can alıcı soru idi. 2 gün önce artık silkelenmeliyiz diye başlayan bir yazı kaleme almış (kendi bilgisayarımda) , ama yanlış algılamaları önlemek
adına ertelemiştim. Daha çok teknik konuları düşünerek kaleme almıştım. Farklı bir yapılanmaya mı gidiliyor diye düşünülmesini istememiştim.
Ahmet beyi gönülden kutluyorum, o kadar güzel bir şeklide konuyu ortaya koyup öneriler de bulunmuş ki pes dedim. Aklıma gelmeyen bir sürü güzel öneri var, tam bir beyin fırtınası. Böyle bir çabanın içinde kendimi görmek isterim. Şunu da açıkça belirtmek istiyorum, kendim de yeni yapılanan derneklere henüz üye olmamama rağmen , bu tür çabaların dernek çatısı altında yapılması taraftarıyım.
Belki zaman için de o da gerçekleşir. Bir konuşalım, tanışalım, sohbet edelim bakalım. ne yazık ki yeni bir öneri ile gelemiyorum, şimdilik. En sıcak baktığım öneri atölye & cafe kombinasyonu. Sanallıktan kurtulmalıyız. Duayenlerimiz de teşrif buyururlar diye düşünüyorum. Hani bir rüzgar esse diyorum.
Görüşmek üzere
Oguz

Vaktim yok. Cumartesi dahil calisiyorum. Ama varım. Yani Haldun Agabey'in curuklerinden olmamak icin elimden geleni yaparim. Profil bilgilerimi guncelliyorum.

ben ankaradyım ama selimden geleni yaparım

Konuyu değerlendirip katılım gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bir hususa daha değinmek istiyorum.

Bu mesajı yazdığım zamana göre konuyu 132 kişi okumuş. Bunun % 25 si ziyaretçi ve diğer bölümlerden olsa geriye kalan 100 üye arkadaşımızdan yalnız 9 kişi cevap yazarak katılmış. Geriye kalan arkadaşlarımızın tamamının çalışmamız hakkında olumsuz düşünerek katılmadığını zannetmiyorum.

Bizim bu işe soyunurken kimlerden ne kadar destek aldığımızı bilmemiz ve bu gücü hissetmemiz lazım. Önerilerden bir ya da birkaçını destekliyor ama "Güzel bir çalışma.Gerçekleşirse bende katıılırım" diyen arkadaşlarımızdan ricam konumuza mesaj atarak hazırladığımız katılımcı listesine adlarını yazmalarıdır. Mesaj atarak katılan 9 arkadaşımın isimlerini hoşgörülerine sığınarak ben yazıyorum.Destekliyorsanız sizde kendinizinkini ekleyiniz.

KATILIMCILAR (Yanıtlama sırasına göre)

1- Ahmet Oral yasiko
2- Yusuf Aybek yaybek
3- Özden ..... ozdener
4- ...... ....... orbay74
5- Haldun Uluengin hiç
6- ...... ........ kyaz75
7- ....... ......... şado
8- ....... ........ kenan akca
9- Oğuz Sevim teos
10- ..... ....... mebus
11-
12-

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri