Kampçılığa Yeni Başlarken

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PERLINGANIT Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,798

PERLINGANIT

Ana Kamp
Yer
BURDUR
[SIZE=small]selam dostlar siteye üye olalı 1 ay filan oldu ama daha ilk mesajım. daha öncesinde kamp deneyimimiz yok ve mayıs ayından ıtıbaren antalya cevresine yavaş yavaş inmeye başlayacagız eşimle beraber.forumdan takip edebildiğim kadarıyla ilk durağımız adrasan muhtemelen.birde gaza gelip aşagıdakileri aldım ama iyi mi yaptım bir fikir verebilirmisiniz?

husky çadır bird 4 mevsim 3 kişilik
teknik mat siyah 12 mm
easy camp comic chili pepper uyku tulumu
[/SIZE]

Etiketler
Slm hocam bu malzemeler yalnızca sizi barındırır.. yemek içmek için yemek kabları falanda almanız gerek.... antalya bölgesini bilmiyorum ama ıssız bir yere gidecekseniz yanınıza CB el telsizi yada PMR el telsizi almanızı öneririm birde pusula ve bölge haritası.... pusula kullanmayı ve koordinat hesaplamayıda öğrenmelisiniz bence el feneri ve yedek pillerde almalısınız ateş için magnezyum cubuk ve birde avcı bıçağı bulundurmalısınız.... tabi benim bu saydıklarım 5 6 gün boyunca ıssız ve en yakın yerleşim yerinden bile kilometlerce uzakta olabilen yerler için geçerli....

TEŞEKKURLER ÖNERİLER İÇİN.DAHA BAŞLANGIÇ OLDUGU İÇİN VE MAYISA KADAR SURE OLDUGUNDAN YAVAS YAVAS GELEN TAVSIYELER VE FORUMDAN ARASTIRARAK TAM EKIPMANLARI TOPLAMAYI DUSUNUYORUM ZATEN.İLK KAMP DENEYIMINE KAMPINGLERDE BASLAMAYI DUSUNUYORUM DAHA SONRA UZMANLAŞTIKÇA YABAN ARAZIYE CIKMAYI PLANLIYORUM.

Ynt: Kampçılığa Yeni Başlarken

Adrasan'daki malum kamp alanına gidiyorsanız bence aklınızda tutmanız gereken en önemli ayrıntı mevsim. Kış mevsiminde oralarda yağışlardan dolayı sahile yakın yerleri su basabiliyor. Kamp alanı derenin hemen denize kavuştuğu noktada olduğundan su basınca oraya gelebilir. Yazın ise böyle bir risk yok. Kış mevsiminde pansiyonlar ile iletişim halinde olmak süpriz yaşamamak açısından iyi olabilir.

Genciz, kanımız kaynar, hareket iyidir, müzik isterim vs. diyorsanız o zaman dümeni Olimpos'a kırmak gerek. Yok eğer yıl boyu kafam şişti, az bi huzur bulayım diyorsanız Adrasan çok iyi bir seçim. Gittiğiniz gibi de Ramazan kaptanı bulup bir günü de teknede geçirmeyi ayarlarsanız tadından yenmez.

ŞİMDİLİK ADRASAN KAMP ALANINI DÜŞÜNÜYORUZ AMA MAYIS AYI NASILDIR ORADA ISTE ONU BİLMİYORUM EN KOTUSU ARABADA YATARIZ ;) . OLIMPOS BIZE GORE DEGIL SENE BOYUNCA IŞ İCABI INSANLARLA FAZLA HAŞIR NEŞİR OLUYORUM ZATEN BİRAZ KAFA DİNLEYELİM. GUVENLİĞİ DERT ETMESEM DAHA SAKIN YERLERI DÜŞÜNÜYORUM AMA BİRAZ TECRÜBE LAZIM. TEKNE ISI HOS OLABILIR ONERI İÇİN TEŞEKKURLER

Kampçılığa Yeni Başlarken

adrasan ve olimpos arasindaki secimim kesinlikle olimpos olurdu .. ben Antalya da yaşiyorum ve iki yeri de iyi bilirim .. amaciniz sakin hava sessiz ortam istiyorsaniz bunu olimposta da bulmaniz mumkun ..
doğa , tarih , ambians , gizem, çeşitlilik , caniniz isterse çadirdan cikip gece farkli mekanlara gitmek .. vb .. bir suru acidan bence adrasan a fark atar .. ki zaten konum olarak eşine az rastlanir bir yer

BU BÖLGEYE HENÜZ YENİ GELDİĞİMİZ İÇİN ÇEVREYİ YENİ ÖGRENİYORUZ AMA ÖNERİLER DOĞRULTUSUNDA BURADA OLDUĞUMUZ SÜRE BOYUNCA HERYERİ GÖRMEYİ PLANLIYORUZ.OLİMPOSU ADANADA İKEN BİLE DUYMUŞTUK BU YÜZDEN MUTLAKA GÖRECEĞİM AMA KONAKLARMIYIM BİLMİYORUM. YAVAŞ YAVAŞ DİGER KAMP MALZEMELERİNİ DE TOPARLAMAYA BAŞLADIK ŞİMDİLİK SADECE ZAMAN IN GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ.

Adrasan sımar hariç hep bir kaç derece daha serin olur, eser. Olimpos'un denizi de Adrasan gibi güzel olur ama Adrasan'da hava esintili iken olimpos'ta kavrulursun. En iyisi ayakları dereciklerin soğuk suyuna sokacak gölge bir yer bulmak.

Malzeme listesi yapmanız çok iyi bir başlangıç ,bu malzemelerin isimleri aynı olsada kişilere göre kullanım amaçları ve yerlerinden olayı farklılıklar olabilir ama öncelikle kamp süresi ve otmabil mi van mı karavan mı bisikletmi yada sırt çantasıyla mı yapılacak bu da önemli.
Mesela benim aracım vagon bagaj,arkasında her zaman masa koltuk,yemek takımı temizlik malzemeleri,hırdavat takım çantası,mangal,baharatlar....aklına ne gelirse var ,diyeceksin ya bunları nereye nasıl sığdırdın ,yavaş yavaş her kampa pikniğe gittiğinizde ihtiyaçlarınız size nereye nasıl gideceğinizi bulacağınızı yol gösterecektir.
Antiparantez içinde söyliyeyim benim birde remorkum var ve içinde çadır mat vs. bütün kamping malzemeleride orda, yaza bol bol resim atarım

Herşeyde bir acemilik vardır önemli olan zamanla kendimizi geliştirmek. Profesyonel olduğumuzda daha güzel geliyor kampçılık.

sanırım öyle doğayla başbaşa kalana kadar neyin önemli neyin önemsiz olduğunu anlayamayacağız. havalar ısınsa da hemen başlasam diyorum.şimdilik ana malzemeler tamamlandı sayılır ama bana göre en önemlisi ayakkabılar için bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

SON KONULAR

Geri