Kamp Ocakları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gncr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,695
Ynt: Kamp Ocakları

uygulama ile ilgili kanunları bilmiyorum ama biraz mantık yürüteceğim.

benzin ya da kartuşlu ocak ile yangın çıkarmakta muhtemel ama tabii ki direk olarak zeminde ateş yakmaktan daha güvenli. benzin ocağının ön ısıtmasını yaparken çıkan alev ilke etapta tehlike oluştursa da sonrasında ciddi bir sorun oluşturmayacaktır. tabi bazı durumlarda benzin ocağı kaçak yapabilir ve akan benzin yine yangına sebep olabilir. ama bu da tamamen ihtimal dahilindedir. kartuşlu ocakta ise devrilmediği sürece sorun yoktur zaten evlerimizdeki ocaklar gibi çalışır.

demem odur ki; kamp yerinde odunla ateş yakmadığınız sürece çok sıkıntı olmaz gibi geliyor. en azından benim daha önceki tecrübelerime dayanarak söyleyebileceğim şey bu.

diğer yandan bir kaç sene önce bolu aladağ göletinde izci kampı sınırları içinde yaktığımız ateşi görüp gelen görevli kontrol edip gitmişti, herhangi birşey söylememişti. yani biraz da görevlinin insiyatifinde bu tip durumlar.

Etiketler

Bundan iki hafta önce Ilgaz Küçükhacet Kış faaliyetinde bende campingaz bütan propan ve twister 270 manyetolu başlığını götürdüm ocağımdan zaten memnun değildim bana güven vermiyordu nedense hava çok aşırı soğuk falanda değildi ama benim ocak full kapasitede yarım tencere suyu 15 dakikada zar zor kaynattı zirve için su kaynatmak falan hayal oldu onunla. öncesinden önlemleri almıştım aslında tüpü çadırda çantanın içine koydum tavayı altlık yaptım ama yinede fayda ettiremedim donmuş ton balığına talim ettik vesselam...Yanımızda ayrıca trangia alkollü ocak vardı 2 tanede yarımlık şaşal... sadece birtanesini sırf çadırın içinde ısınmaya yaktık tek yaradığı işte o oldu zaten ama hakkını yememek lazım ikişer bardak sıcak çay içebildik...sabah yine sıcak sıvı için ateşledik ama millet hazırlanıp çıkarken su yeni yeni kaynıyordu abarttığımı düşünebilirsiniz ama gerçekten durum bu...

Nedense jetboil konusuna hiç değinilmemiş ben onun methini çok duydum hatta yaz kampları için almayı düşünüyorum (Kış için MSR whisperlite international aldım ve artık kafam rahat herkese tavsiye edilir.) izleyenler varsa The North Face takımının GII ve Nanga Parbat kış ekspedisyonlarında çadırda titrerlerken Jetboil yakıyorlardı ondan başka ocak görmedim yanlış hatırlamıyorsam.

Evet evet jetboil süper ama fiyetları yüksek Gasherbrum II http://www.youtube.com/watch?v=frebysJuv3Y yani şu videoda 6:22'den itibaren ayakları jetboil ile ısıtıyor amcam 7000 metre üstü bir irtifada büyük ihtiamlle... Bi de jetboili TR'de satan var mı...

Evet türkiyede hemen hemen bütün outdoor firmalarında bulabilirsiniz.Sadece orjinal kartuşunu bulmakta sıkıntı çekersiniz ama vidalı isobütan-propan kartuşlar onlarla uyumlu

Kanunlarlar deyince ekmeklerin poşette satılması kanunu geldi aklıma... Kanunlara saygımız sonsuz. Ama bazen ne vardı ne yoktu hatırlamak bile problem olabiliyor.

Bu metal plakadan geçme ocak ile ilgili de şunu önerebilirim. Paslanmazcılardan uygun plaka kalınlıkları ve en boyu öğrenilir. Bir arkadaş bu kalınlığa uygun bir şekilde fotoğraftaki ürün gibi bir ürünün parçalarını çizer dxf dosyalarını falan üretir. Paslanmazcıdan parça satın alınır lazerciye teslim ettirilir. Lazercide o plakaya bir çok kişiye yetecek kadar soba için plakadaki yerleşim planlanır. Maliyet paylaşılır, ucuza gelir.

Ya da yukardaki süreçle en iyisi rüzgarlık yapmak. Ocaktan daha çok işe yarar.

Kanun herkese aynı kanun ama uygulamada herkes aynı hatayı yapar, hatayı sadece siz yapınca göze batar ve sorun çıkar.
O yüzden yola çıkmadan trafik kanununa, ormana çıkmadan orman kanununa göz atmak gerekir.

Ocağın çizimi zor değilde bir tane üretmek için tanıdık ve boşta değilse kimse uğraşmaz. Uğraşırsa da yüzü astarını geçebilir. Ama bu kadar basit bir parça içinde yabancılara bağımlı olmak ve para ödemek can sıkıcı. Özellikle kamp mutfağı pişirme(tencere çaydanlık) setlerini, teknik malzemeleri aynı ağırlıkta ve kalitede rahatlıkla üretebiliriz.

arkadaşlar kısmetse bu yaz iğneadada çadır kurup uzun bir süre kalacağım ama beni düşündüren yemek pişirme işi.buna göre küçük aygaz gibi tüple çalışan bir ocak tavsiye edermisiniz.üç kişiyim

the north face' Alıntı:
Evet evet jetboil süper ama fiyetları yüksek Gasherbrum II http://www.youtube.com/watch?v=frebysJuv3Y yani şu videoda 6:22'den itibaren ayakları jetboil ile ısıtıyor amcam 7000 metre üstü bir irtifada büyük ihtiamlle... Bi de jetboili TR'de satan var mı...

Jetboil'i türkiye'de neredeyse her outdoor mağazası satıyor. Distribütörü Marintek, kendi sitesinde bile bulabilirsiniz.

Ben kış kapmlarında çadır içini ısıtmak için jetboil kartuş ve primus'un lüks lambasını kullanıyorum. 110 gr'lık kartuş bana bir faaliyette fazlasıyla yetiyor, üstelik çay vb.'de yapıyorum. Jetboil'in entegre yemek pişiricisi tencereye göre çok daha efektif ama tabii ki içinde yapabileceğiniz şeyler kısıtlı. Su ısıtıp kahve, çorba vb. şeyler yapabilirsiniz. Kullanışlı bir ürün.

Yine de benzin ocağından şaşmamak gerekir. Suyu çabuk ısıtır, yemeği çabuk yakar, kullanabileceğiniz yakıt çeşitlidir.

Ülkemizde özellikle benim bulunduğum bölgede anız yakma çok fazla..İnanın okadar çok kızıyorum bu işe...Cahil vatandaş anızı yakarken kendi mahsülünün verimini etkileyecek mikroorganizmaları,hayvan yumurtalarını vs.de yaktığını bilmiyor...Yada umursamıyor...Ağır yaptırımları uygulanmıyor...Hal böyleyken doğa aşığı insanlar ateş yakmaktan aciz bırakılıyor.....Selamlar....

:D :D :D
selam
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=86526.new#new
bir inceleyin en büyüğü sorunsuz pürmüz ateşi ve basit hareketle ocak gibi yanıyor cok kaliteli ve cakmak gazıyla doluyor küçük işlerde mükemmel çözüm her acıda yanıyor yedek tüpü 1-2 tl hafif havaalanında yakalanmıyor
bilginize

bu cakmak puro cakmagı diyede geçiyor

iğneada için piknik tüpüne bile gerek yok ormanın kralı memleketim 5 dakikada kumpirlik köz olur ateş sorun diyorsan et-balık ihalesi sende kalsın ben ateşi közlerim :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri