Arkadaşlar tekrar başlık açmak istemedim. İlk defa kamp dünyasına giriyoruz. Birçok ekipmanı edindim. Ancak sıra geldi kamp ocağına. Tahmin edebiliyorum. Sanırım ocak kamp dünyası için çok önemli bir yer teşkil ediyor.
Sormak istediğim şu; biz öyle çok fazla et, tavuk yiyen bir aile değiliz. Onun için mangalda kullanabiliriz. Genelde menemen, mantar sote, makarna, çay, kahve gibi gıdaları pişirebileceğimiz, bizi mahçup etmeyecek bir ocak seçimi yapmak istiyorum. Sanırım bunun için güçlü ve rüzgardan etkilenmeyen bir ocağa ihtiyacımız var.
Ayrıca güvenlik konusunda hangi ocaklar daha iyi ? Taşıma depolama açılarından. Bu konuda tavsiyeniz nedir? Kamp ocağı diyince tek bir marka ne yazık ki çıkıyor TR' de. Nurgaz. Başka alternatif yok gibi. Var mı uzun yıllar kullanılabilecek önerebileceğiniz bir kamp ocağı? Kapladığı yer açısından problemimiz yok. Araçla gideceğiz kamplara. Bu anlamda bagaj problemim de yok.
Not: Yazdığım başlıkta ne derece tecrübeli arkadaşların olduğunun farkındayım. Biz sadece şehir hayatından sıkılmış ve doğaya ilk defa adım atacak, ama bu attığı adımlarda materyallerin eksiklikleri ile uğraşmayıp, doğanın güzellikleri ile ilgilenecek vakti arttırmaya çalışan aileyiz. Bu şekilde değerlendirirseniz sevinirim.