Ynt: Kamp Gezimiz; Gökova Orman Kampı - Akyaka - Marmaris
celen5' Alıntı:
Önceden rezervasyon yaptırıp mı gittiniz yoksa direkt ben geldim diyerek mi, Temizlik durumu nasıl ,sıcak soğuk duş , wc ler nasıl yeterlimi temiz mi ,Elektrik veriliyor mu, Dolap kiralanabiliyor mu , sinek durumu ,Tüplü mangal yakmaya izin veriliyor mu v.s genel konular hakkında izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Ayrıca Çadır içinde uyku tulumunu götürmeye gerek var mı, yıksa çarşaf pike yeterli olur mu ? şimdiden teşekkür ederim.
"Ben geldim" diyerek çat kapı gitmekte hiçbir sakınca yok, ben de öyle gittim.
Temizlik durumu her ne kadar "bal dök yala" kıvamında olmasa dahi her sabah tuvaletler güzelce temizleniyor, çöpler alınıyor, ayrıca insanlar da sorumluluk sahibi olduğu için ortalıkta çöp, pislik görmek mümkün değil. Tuvaletler ve lavabolar, umumi olması sebebiyle elbette ev rahatlığında kullanılamıyor fakat olabildiğince temiz.
Sıcak duş maalesef yok, duşların bulunduğu yerde güneş enerjisi panelleri var ama ben sıcak suya hiç denk gelmedim, varsa bile çabuk bitiyordur. Şunu da belirtmek isterim ki gerek deniz suyu ve gerekse duşlardan akan su çelik gibi soğuk. Kimileri böyle seviyor ama bana göre değil, konforum bozuldu
Duşlar yeterli, topu topu 3 erkek, 3 kadın bölümü var kapalı olarak, dışarıda da 2 tane açık duş var ama dolu olduğunu hiç görmedim (yoğun saatlerinde bile)
Elektrik veriliyor, yanınızda 10-15 metre uzattığınız bir çoklu priz ile gitmeniz yeterli olacaktır. Aralara serpiştirilmiş olan elektrik istasyonlarından elektriğinizi çekebilirsiniz. 30 TL'lik fiyata dahil.
Dolap kiralama hizmeti yok diyelim, yani en azından kamp yönetiminin böyle bir hizmeti yok ama ağaçlara asılmış ilanlar var "satılık dolap" ya da "kiralık dolap" diye. O telefonları arayarak kamp sakinlerinden ya da serbest girişimcilerden
dolap kiralayabilirsiniz. Biz bulamamıştık, "elimizde şu anda boşta dolap yok" dediler. Yan komşumuzdan rica edip kullandık vs...
Sinek yok, karınca ve diğer sevimli hayvanlar var. Zaman zaman gelen kara sinekler de rahatsız etmiyor. Yanımızda götürdüğümüz sinek kovucuyu galiba 1 kere kullandık gece film izlerken.
Tüplü ya da kömürlü olsun, her türlü mangal yasak. Sadece tüp kullanılabiliyor. Mangallık et alırsanız kampın girişindeki markette "etiniz pişirilir" yazıyor ama pek hoşlaşmadığım marketçi amcaya gidip de et pişirmesini ister misiniz bilmiyorum. Marketin yaklaşımı hoş değil, elinizin ona mahkum olduğu düşüncesiyle hareket eden açıkgöz esnaflardan olduğuna kanaat getirdim, kendisinden de sabahları 4 yumurta ve akşamları 2 soda almak dışında alışverişim olmadı.
Uyku tulumuna hiç ama hiç gerek yok, üstümüzde incecik pikeyle yattık, hava sıcaklığı o kadar ayarında oluyor ki ben evde o sıcaklığı ayarlayamıyorum uyumak için. Ne soğuk ne sıcak, tam olarak olması gerektiği gibi.
Kampla ilgili aklıma gelen bir konu olursa eklerim, soracaklarınıza da memnuniyetle cevap veririm.
Bunun haricinde tavsiyem, bir gün yat turuna çıkmanız, bir gün Akbük Koyu'na gitmeniz. Bir akşam da merkezde denize dik çıkan sokaklardan birinde yer alan sempatik köftecide işkembe çorbası içmeniz şeklinde.
Sorularınızı beklerim.