Kamp Ateşi Isısını Çadırımıza Nasıl Taşırız ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cartop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,261
Ynt: Kamp Ateşi Isısını Çadırımıza Nasıl Taşırız ?

ateş altta, çadır yada ısıtıcı düzenek yukarda olduğu sürece pompaya ihtiyaç olmadan sirkülasyon devam edecektir.bu düzen diğer tencere sisteminin aynısı.:smiley:

Etiketler

Ömer beyin fikrine katılıyorum,tüplü ısıtıcılar çok tehlikeli ve farkına varmadan ölüme götürür. Dünyaca ünlü Coleman marka ısıtıcılar yüzünden bile onlarca insan öldü.Büyük tazminatlar ödemek zorunda kaldılar. Buradaki arayışımız karbonmonoksid gazından etkilenmeden çadırımızı nasıl ısıtabiliriz.
Kamp ateşinde ısıtılan bir nesnenin çadırımızı uzun zaman sıcak tutması düşünülemez.Ancak faydası olacaktır.

dopamin' Alıntı:
Ortamın oksijenini tüketip karbonmonoksit bırakan hiçbir ısıtıcı tavsiye etmem bu yüzden 2 aralık 2011 tarihinde arkadaşımızı aracında ölü bulduk aracında yaktığı lanet ocak yüzünden

Tencere sisteminin aynısı demek doğru olmaz bu sistem kombi Lerde olan sistem mantığında ve basınç tehlikesi yok
Sanırım tencere de basıncın gücü ile pompa ya enerji sağlanmak istenildi ama basınc bı faciaya sebep ola bilir hem sıcak hem basınc ile kamp yerinde karsı karsı kalmamak gerek
Sistem pompasizda çalışır fakat pompa ile daha çok verim sağlanır.
Ve pompa gidiş yönüne değilde geliş yönüne ters takılırsa daha düşük sicaklik da olan su ile karşılaşmış olur pompa. Dayanıklılık ve uzun ömür bakımında daha iyi olur

emrullah bey her iki sistemde kapalı devre basınçlı sistem değilmi? Aynılar yani.birinde fuzuli bir tencere var sadece.

yavuz bey
ikiside aynı degil
tencerede su ısınıyor ve sisteme dagılıyor ve sistemde buyuk bir basınc söz konusu ve dahası tencereden cıkan basınc hem gidiş hattından hem gelis hattından cıkmaya calısacaktır yanı arada hangi pompayı koysanızda sistem calısmıyacaktır.
digerinde su kapalı bir sistemde ve biz sitemi ısıtıyoruz sıstem ıcındekı suyu ısıtıyor.yani sistemdeki su kendi halinde hareketsiz duruyor
ısınan su yu devir daim ettiriyoruz
tencere sisteminde ise sistemdeki dolasan su ısınıyor.

ancak şu olabilir
tencereye giren iki tane boru var biri giden hat biri gelen hat bu iki uc birbirine baglanırsa ve bu baglantı rezistan gibi ısınan yuzeyı geniş tutacak bir parc aolursa tamam sistem calısır ve cıkan buhar ilede pompaya enerji saglanır teknik olarak
ama 12 v bir akü kullanmak yerine tencere ile basınc ile ugrasmaya degmez ve tehlike gercekten kucumsenecek bir tehlike degil.
evde bile kullanırken patlayan tencereler oluyor yaralananlar oluyor.

sözün kısası düdüklüden uzak durmalı..

mimarimiz' Alıntı:
yavuz bey
ikiside aynı degil
tencerede su ısınıyor ve sisteme dagılıyor ve sistemde buyuk bir basınc söz konusu ve dahası tencereden cıkan basınc hem gidiş hattından hem gelis hattından cıkmaya calısacaktır yanı arada hangi pompayı koysanızda sistem calısmıyacaktır.
digerinde su kapalı bir sistemde ve biz sitemi ısıtıyoruz sıstem ıcındekı suyu ısıtıyor.yani sistemdeki su kendi halinde hareketsiz duruyor
ısınan su yu devir daim ettiriyoruz
tencere sisteminde ise sistemdeki dolasan su ısınıyor.

ancak şu olabilir
tencereye giren iki tane boru var biri giden hat biri gelen hat bu iki uc birbirine baglanırsa ve bu baglantı rezistan gibi ısınan yuzeyı geniş tutacak bir parc aolursa tamam sistem calısır ve cıkan buhar ilede pompaya enerji saglanır teknik olarak
ama 12 v bir akü kullanmak yerine tencere ile basınc ile ugrasmaya degmez ve tehlike gercekten kucumsenecek bir tehlike degil.
evde bile kullanırken patlayan tencereler oluyor yaralananlar oluyor.

sözün kısası düdüklüden uzak durmalı..
Tencereli sistemde tencerenin içinde oluşan basınç sadece devridaim pompasının siskülasyonunu zorlaştıracaktır.Onun haricinde ikiside aynı.

dopamin' Alıntı:
Ortamın oksijenini tüketip karbonmonoksit bırakan hiçbir ısıtıcı tavsiye etmem bu yüzden 2 aralık 2011 tarihinde arkadaşımızı aracında ölü bulduk aracında yaktığı lanet ocak yüzünden

Allah rahmet eylesin. :'(

Aracı tam anlamadım. Acaba karavan içinde mi yaktı?

Karbon monoksit kış aylarında akşam haberlerinde çok geçen bir katil olmasına rağmen buna tedbir alan ülkemizde fazla değil. Buna karşılık bireysel havacılığın yaygın olduğu ABD'de CO uyarı etiketi gibi güvenlik tedbirleri uçaklarda kullanılıyor. Evlerde de sadece duman alarmı değil CO alarmı da yaygın. Bunların pilli olanlarını karavan gibi ateş yakılan araçlarda ve tabii ki evlerde kullanmak çok akıllıca.

Bu aletler aşırı pahalı da değiller.

dopamin' Alıntı:

Zaten hiç bir ısıtıcı karbonmonoksit bırakmaz ortama. Ortamda ne zaman oksijen tamamı ile biter o zaman ortamda ki CO2 , CO'e dönüşür.

Güzel havalandırması olmayan hiç bir ortamda ocak ve ısıtıcı yakılmamasını tavsiye ederim.

Karbonmonooksit alarmı konusuna gelince alarm çalsa da kişiyi kurtaracak 2. ve 3. kişi yoksa alarm da işe yaramayacaktır.
:(

yavuz bey dediginiz gibi olsun ikiside aynı olsun
fakat yinede biri teklikeli biri tehlikesiz..

kampçılık benim için ilkel şartlarda asgari gereksinmeleri en hafif, basit aygıtlarla sağlamak ve doğanın keyfini çıkarmak. Karmaşık, ağır, yer tutan düzeneklerle ev konforunu aramak bana doğru gelmiyor.
Eğer konu abartılırsa, kombi, 220 volt jeneratör, hortumlarla kombiye bağlanmış radyatör ve sanayi tipi lpg tüpü götürülerek de çadırda ev tipi ısıtma sağlanabilir.. :smiley: jeneratöre bağlanmış yağlı radyatör veya ufo ısıtıcı da çözüm..)

TezzMertek' Alıntı:
Zaten hiç bir ısıtıcı karbonmonoksit bırakmaz ortama. Ortamda ne zaman oksijen tamamı ile biter o zaman ortamda ki CO2 , CO'e dönüşür.

Güzel havalandırması olmayan hiç bir ortamda ocak ve ısıtıcı yakılmamasını tavsiye ederim.

Karbonmonooksit alarmı konusuna gelince alarm çalsa da kişiyi kurtaracak 2. ve 3. kişi yoksa alarm da işe yaramayacaktır.
Oratamda %21 olan CO2 miktarının 2 point düşmesi(%19 ) yaşamı tehlikeye sokmaya başlar diye biliyorum. Sadece katkı maksadı ile yazdim yanlış anlaşılamsın Sayın moderatörüm :smiley:))

mimar_ankara' Alıntı:
kampçılık benim için ilkel şartlarda asgari gereksinmeleri en hafif, basit aygıtlarla sağlamak ve doğanın keyfini çıkarmak. Karmaşık, ağır, yer tutan düzeneklerle ev konforunu aramak bana doğru gelmiyor.
Eğer konu abartılırsa, kombi, 220 volt jeneratör, hortumlarla kombiye bağlanmış radyatör ve sanayi tipi lpg tüpü götürülerek de çadırda ev tipi ısıtma sağlanabilir.. :smiley: jeneratöre bağlanmış yağlı radyatör veya ufo ısıtıcı da çözüm..)

Benim bakır teller ile projesini çizdiğim sırt ısıtıcımı hele bir bitireyim.
;D

deserteagle' Alıntı:
Allah rahmet eylesin. :'(

Aracı tam anlamadım. Acaba karavan içinde mi yaktı?

Karbon monoksit kış aylarında akşam haberlerinde çok geçen bir katil olmasına rağmen buna tedbir alan ülkemizde fazla değil. Buna karşılık bireysel havacılığın yaygın olduğu ABD'de CO uyarı etiketi gibi güvenlik tedbirleri uçaklarda kullanılıyor. Evlerde de sadece duman alarmı değil CO alarmı da yaygın. Bunların pilli olanlarını karavan gibi ateş yakılan araçlarda ve tabii ki evlerde kullanmak çok akıllıca.

Bu aletler aşırı pahalı da değiller.

Fiat doblo aracı vardı onun arka koltuğuna koyduğu tahtaların üzerinde yakmış

382685_269227406458397_100001134196554_801309_1259988927_n.jpg

TezzMertek' Alıntı:
...

Kendi lafımdan gaza geldiğimden CO + yangın alarmı araştırmasına başladım eve almak için o nedenle niyetlenmiş olmama rağmen geç yanıtlayabiliyorum. Araştırıp gördüğüm kadarıyla bu aletlerin eşik seviyeleri insanların etkileneceği seviyenin altında seçiliyor. Böylece alarm çalınca kapıyı pencereyi açacak, tedbir alacak şekilde kendinizde oluyorsunuz. Yüksek seviyelere hızlı reaksiyon verdiği gibi düşük seviyeli ancak uzun süreli CO varlığına da alarm veriyorlar. Yani benim gözüme kestirdiğim model böyle.

Eğer sistem insanlar kendinden geçtikten sonra uyanacaksa alarm sesi yerine doğrudan sela okusa da olur. :eek:

Dopamin, ben dedektör falan diye kelam ediyorum ama yanlış anlamayın, genel amaçlı bir muhabbet benimkisi. Arkadaşınızın vakası için konuşmak, şöyle olsaydı böyle yapılsaydı diye konuşmak nafile. Keşke hiç yaşanmasaymış, evine dönebilseymiş. Keşke birimizin ettiği farazi bir kelam üzerine şöyle yapmalı böyle yapmalı deseydik de geçip gitseydi her şey.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR