Kamp Alanı Enerji Tüketimi / Şarj Sorunu vb Çözüm Arayışları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Rem42 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,542

Rem42

Yeni Üye
Merhaba, Birkaç yıldır yaz aylarında doğa gezileri yapıyoruz bazen kamp alanlarında, bazen de müsait arazilerde konaklıyoruz.
Kamp alanlarında sunulan elektrikten faydalanabilirken, bunun dısında olduğumuz sürelerde geceleri çadır aydınlatma(malum heryerde ateş yakamıyorsunuz) ve özellikle de cep telefonu
şarjında; notebook şarj vb. ciddi sıkıntı çekiyoruz.

Güneş enerjili küçük şarj aletlerinin de pek işe yaradığı söylenemez çünkü hemen hemen hiçbiri düzgün çalışmıyor. Bu konuda tecrübeli olan doğasever arkadaşlara sormak isterim; siz bu sorunu nasıl hallediyorsunuz?

Bildiğiniz bir çözüm var mı? Tüm doğaseverlere selamlar

Etiketler
Ynt: Kamp Alanı Enerji Tüketimi / Şarj Sorunu vb Çözüm Arayışları

merhabalar bilmem hiç deneyimledinizmi ama bu kamp için her türlü elektronik aletinizi şarj edebileceğiniz güneş enerjili şarj aletleri var ben denemedim ama denemek lazım

selamlar, kampa kendi aracınızla gidiyorsanız eğer kısa süreli de olsa 220 volt (150w-300w) elektrik kullanmak içik araç çakmaklığına takılan konvertörler, tabi bunu kullanırken aracınızı çalıştırmanız gerekiyor

Çadır aydınlatması için yuvarlak, ledli çadır lambasından;

Dış mekanlarda gazlı minyatür lüks lambadan;

Cep Telefonu için (Araba varsa) aküden;

Cep Telefonu için (Araba yoksa) güneş panelinden;

Faydalanıyorum. Cep telefonu haricinde hiçbir teknolojik ekipmanı yanıma almıyorum. Ambiyans'a ters kalıyor. Ayrıca güneş panellerinden yapılan şarj aletleri, normal şarj aletleri gibi değil, ancak zorda kalındığında çok kısa konuşabilecek şekilde şarj yapıyor. O da güneşli havalarda ve güneşin dik geldiği saatlerde.

Atto' Alıntı:
Çadır aydınlatması için yuvarlak, ledli çadır lambasından;

bu ürünün kullanımı hakkında bir ip ucu: içi su dolu litrelik pet şişeye baş aşağı geçirin aydınlatmasındaki performansı görün.

gemiadami' Alıntı:
bu ürünün kullanımı hakkında bir ip ucu: içi su dolu litrelik pet şişeye baş aşağı geçirin aydınlatmasındaki performansı görün.

Güzel fikir :smiley: Su yansıtmayı arttırıyor değil mi ?

evet ışığı dağıtıyor, nereye koyayım, takayım, derdinden kurtuluyorsun ;)

gemiadami' Alıntı:

Mükemmel saptama. Zekice. İlk kampımda deniycem, teşekkürler :smiley:

Hocam biraz geç oldu ama genede yazayım eğer kamp canlarınız varsa -ki vardır yanınıza 2 tane kuru akü alın 12v 9 Ah iki aküyüde paralel bağlayın 12 v 18Ah eder sizi kapta 1 hafta kesintisiz elektrik sağlar zaten bu kuru aküler fazla yer kaplamaz ve ikisi 5 kg eder biraz ağır geliyor insana ama çandada hissetmessin bile saygılar

Uzun kamplarda yedek batarya mutlaka alınmalı.

Bu sorunu 2010 da çözdüm
Araçla gittiğimiz kamplar için (çanta için ağır biraz) 12 v 7A aküye bağlı bir sistem yaptım bu sistemde
12v veya 220 den şarj modülü
5v usb çıkış modülü (cep telefonu şarj kitleri ,kamera vb 5v çalışan cihaz vb. için)
12v jacklı çıkış karşısında 9lu 12v luk led grup
alarm acil durum (sistemi ses ve kuvvetli flash)
1 tanede çok fonksiyonlu adaptörlerdeki uc sistemi (12V ve 6 V olarak ayarlanabiliyor)
çadırda kullanılan led modulu (üzerinde çekmeli ipli düğme koydum)ve kamp alanındakı (açık alan aydınlatması )ağaç gibi yüksek yerlere bağlandığında kullanmak üzere RF kumanda modüllü led grubu
şimdilik hatırladığım fonksiyonları bunlar birde bunun pratik olanını yapacağım daha kolay taşınabilir olacak çünkü bu yaklaşık 4 kilo

Sanırım Çözüm yeterli gelmiştir :smiley:

Zihni sinir kardeşlerime bir ipucu,da benden metre ile satılan 12 volt ile çalışan dış mekanda kullanılan şerit led ,ler var istediğiniz kadar makas işareti olan kısımlardan kesip kullanabiliyorsunuz arkası yapışkanlı tasarım size kalmış yaratın birşeyler günlerce yaksanız aküyü bitirmiyor bu kadar tüyo yeter

Ynt: Kamp Alanı Enerji Tüketimi / Şarj Sorunu Vb Çözüm Arayışları

eski bir konu aslında ama google aramalarından gelen olursa diye yinede yazayım :smiley:

araç varsa hiç düşünmeye bile gerek yok 100liraya temin edeceğiniz bir 220 invertör tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.Cep telefpnuı şarjı,laptop şarjı,tasarruflu ampul çalıştırmak gibi çok küçük akım çeken cihazlar için aracınızı çalıştırmaya filanda gerek yok.Ben en son kampımda 25wattlık tasarruflu ampulu tam 14 saat açk bıraktım,aynı zamanda 4-5 saat laptop şarj ettim,şarjı bitmiş elfenerimi şarj ettim.sonrasında marşa bastığımda araç tık diye çalıştı :smiley: S-Link marka 750watt invertör kullanıyorum

Başka bir fikir isterseniz;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=99144.new#new

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR