Karavan nedir dedik merak ettik? Kiralayalım derken bir arkadaşımızın 2007 ducato karavanı ile 31 marrtta yola düştük.. Ya 35 senelik şoförüz hayatımızda minibüs kullanmamışız, çadır kamp vs bilmeyiz; anlayacağınız bindik bir alamete düştük yollara..
Bursa dan çıkış ilk hedef İzmir di.. İzmir Mordağan Karaburun Sarpıncık :Feneri vs derken ilk gün 9 saat kullanmışım ben MAVİŞ'i.. Fayy akideş dedim olcek bu iş galiba.. Sonra ne Fethiye kaldı ne Bodrum ne Datça ..
Acemiyiz ya hep kamp aramaca, ama ne kampı 31 Martta, hepsi kapalı nerdeyse. Kimini açtırdık kimin de zorla kaldık vs. Fırtınalar yağmurlar başlayınca 9 gece 10 gün 2300 km yapıp döndük.. ..
Sonra başladık araç aramaya.. Bursa da servisçi kardeşlerim var.. onların kulağına su kaçırdım, konsültasyon yapıldı.. yeni nesil yerine eski nesil 2006 model 313 CDİ sprinter de karar kılındı.. 4. gün araç alındı.. Hooop 17 gün kapatma geldi iyi mi? Bizde kaçtık avatarımdaki bağ evine. projeler çizildi, tartışıldı malzeme arayışlarına girişildi (telefon ve internet çektiği zamanlarda tabii ki)
Bu sabah heyecanla döndük..En önemli mesele su depolarıydı.. yattım 313 ün altına..YA akideş ne fena bi durum anlatılmaz yaşanır yeminle.. Stepneyi sök koy 110 lt siyah su deposu tamam.. Eee gri depoya yer yok..Aşağısı bildiğin savaş alanı gibi.. (Hala bulamadım yer) Temiz su sorun değil 2 tane teker üzeri 130 lt (yatak altında) çözülüyor. neyse illaki yapacaz bişeyler ..O karavan Mercedes yani
KAMER yapılacak..
Karavan malzemesi satan yere gidildi. Depo üreten , solar sistem satan, yalıtım malzemesi satan firmalarla görüşüldü. Tek kaliteli sol koltuk arandı.(bitirmiş karavancılar yok abi tek koltuk)
KAMER eski çırak yeni ustalardan Erkan a bırakıldı, bu gece ve yarın gece koltuk ve kaplama döşemeler sökülüp yalıtıma hazır hale getirilecek.
@janberkaydemir hocamın 12 sayfalık macerası titizlikle okundu.
Sonuç.. Bodoslama daldık mevzuya anlayacağınız.. Bakalım ne çıkaracağız meydana?
Yalıtım: isollat ısı yalıtımı üzerine ince elastomerik kauçuk ses yalıtımı..
Solar: Çekmeceli sistemli 4x150 watt Panelli 4adet Yuasa 90 a jel akülü 2 kva inverterli mppt vs
Depolar: 110 lt stepne yerine siyah su; 2x130 lt teker davlumbası üzerine temiz su.. Gri su meçhul???
te buda bizim KAMER..
Ekli dosyayı görüntüle 636425