Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,360

Etiketler

Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Ferhat Bey;
Verdiğiniz cevap ve yardımınız için teşekkür ederim. Sizde de bendeki aynı maceracı, gezgin ruhu görmek beni memnun etti. Yazılarınızı okumaya başladım. Gerçekten detaylı, o bölgeden geçecek insanlara kesinlikle yarayacak bilgiler vermişsiniz. Ben kendi adıma teşekkür ediyorum. Biran önce yazılarınızı okumak amacıyla kısa keserek emeğinize, ellerinize sağlık diyorum.

Ferhat bey hoş geldiniz. Diyarbakır Ulucami'nin bahçesinde bir de sanırım Selçuklu'lardan kalma güneş saati vardır. Belki fotoğrafını çekmişsinizdir.

Güneş saatini bir gezimizde Knidosta görmüştüm, inanılmaz bir şey. Gözümle görmesem inanmazdım.
O dönemlerde asfalt yol falan hak getire.Dolayısıyla da çok kalabalık olmuyordu.

Güneş saatlerini severim. Knidostakini de gördüm, ama Diyarbakır Ulu camidekini göremedim. Paravanlı bir bölüm vardı sanırım onun arkasında idi.
Diyarbakır Ulu cami bahçesi.
[attachment=1]

Bu da günümüzden bir güneş saati. Çanakkale 19 Mart üniversitesinin yaptığı bir güneş saati. Kontrol ettim oldukça dakik. ;)
[attachment=2]

IMG_8823.jpg

IMG_0786.jpg

İyiki güncellenmiş topiğiniz .Geçmiş olsun mesajlarından sonrası bu güzel foto ve gezi rotasını kaçıracakmışım.Yalnız 3000 kusur fotoğraflık pastadan hissemize düşen bumu?Anlıyorum ki gezmekten paylaşmaya zaman kalmıyor.

enverdede' Alıntı:
İyiki güncellenmiş topiğiniz .Geçmiş olsun mesajlarından sonrası bu güzel foto ve gezi rotasını kaçıracakmışım.Yalnız 3000 kusur fotoğraflık pastadan hissemize düşen bumu?Anlıyorum ki gezmekten paylaşmaya zaman kalmıyor.
;D ;D

Bu aralar akşamları harıl harıl güneydoğu notlarını yazıyorum. Epey de vaktimi alıyor. Yazının da sonlarına geldim. Tamamlayıp kontrol edip fotoğrafları da ekleyince toplu olarak yayınlamayı düşünüyorum. :smiley:

Merhaba,kendi adıma sizin ifadenizle'' büyük bir beklenti ''içerisinde değilim;ama onca süredir

gezip gördüğü yerleri bizimle paylaşan diğer dostlar gibi, sizin de yaptığınız hazırlıkların sonunda

bayağı güzel şeylerin ortaya çıkacağından, dahası şu kış günlerinde bize güzel görüntüler sunacağınızdan

eminim diyebilirim.

Selamlar, sevgiler.

Rahat olun Ferhat bey,siz normal paylaşımınızı yapın , sunum bölümündeki 13 fotoğraf gibi,biz hangi güzelliklerle karşılaşacağımızı tahmin edebiliyoruz az çok.sabırsızlığımız ondan.Aralık bitti nerede ise ocak-şubat sizin paylaşımın izlenmesi,mart ayı boyunca nasıl yaparız da buraları görürüz planları,nisan'da hazır böyle gezi broşürü elimizdeyken marş'a basabilirimiyiz beklentisi.görüyorsunuzya zaman daralıyor gittikçe :smiley: :D ;D

Eveeet arkadaşlar, "İki nehrin arasında güneydoğu gezisi" isimli gezi yazımıza aşağıdaki bağıntıdan ulaşabilirsiniz. Yine her zamanki gibi, pdf kitap olarak hazırlandı. boyutu 8.7MB.

http://www.mediafire.com/file/bvksc7jgg0dy1jf/Guneydogu2010Rn.pdf

Not yazı içindeki fotoğrafları %200 büyüterek inceleyebilirsiniz. İlave fotoğrafları ayrıca yayınlayacağım. :smiley:

Umarım beğenirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR