Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,388
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Bundan 10 sene önce gitmişimdir arkadaşlarla,parkta piknik yapıp atları seyretmiştik,çok keyif almıştık,atların varış anında ki uğultu okadar güzel ki,bence mutlaka oynayın oraya gittiğinizde 6 lı oynamasanızda ganyan basın o sırada koşacak atlara.

Etiketler

"toffy" ile birlikte, dün Emirgan parkındaki laleleri biraz sevdik. Onlar Emirgan'dan sonra Veliefendi'ye gideceklerdi. :smiley:
mayıstosböce' Alıntı:
Bundan 10 sene önce gitmişimdir arkadaşlarla,parkta piknik yapıp atları seyretmiştik,çok keyif almıştık,atların varış anında ki uğultu okadar güzel ki,bence mutlaka oynayın oraya gittiğinizde 6 lı oynamasanızda ganyan basın o sırada koşacak atlara.

''Yürübe olum,yürü hadi'' cümlesini bu kadar içten söyleyen bir insan yığını göremezsiniz,bende bağırmıştım,çok da keyif almıştım.Umarım Gökhan lar oynamıştır.

:smiley:

lale.JPG

veliefendi.JPG

buralpdi' Alıntı:
bütün resimler bu kadarmı :(
Lale istemediğin kadar mevcut ;D , lakin atlar çok hızlıydı gerçekten , bir tek o kareyi yakalayabildim. :smiley: Diyorum işte bir pazar toplu intikal yapalım Veliefendiye.

ÇINARDERE GEZİSİ

7 Nisan tarihinde havayı da güzel görünce baharı karşılamak için geziye çıktık. Aynı zamanda da hiç gitmediğimiz bir yere keşif
gezisi yapacağız. Hedefimiz İzmit yakınlarındaki Çınardere.
Yolda ilk olarak Dilovasındaki Mimar Sinan Köprüsünün yanına uğradık. Bu köprü altından sanayi sularını aktığı bir köprü haline
gelmiş ne yazık ki. Günümüzden 450-500 yıl kadar önce Kanuni Sultan Süleyman, Mimar Sinan'a yaptırtmış. [N40.7887;E29.5301].
Çevresindeki bu kadar olumsuz koşullara rağmen bir gelincik de bize gülümsüyordu.

IMG_3295.jpg

P4073154.jpg

P4073155.jpg

P4073160.jpg

Yola D100 (E5) üzerinden otoyola girmeden devam ediyoruz. Kirazlıyalı'ya gelince haydi burayı da bir keşfedelim dedik. Önce park
gördük ve Küheylanı parkın kenarına parkettik. [N40.7761;E29.7021]. Zaten daha ilerisine giden yolu kapatmışlar. Biz de yürüyerek [SIZE=small]kıyıya kadar geldik. Burası güzel bir sahil parkı. [N40.7752;E29.7027]. parkta biraz dolaştık çiçek böcek fotoğrafları çektik. [/SIZE]

P4073164_stitch.jpg

P4073172_stitch.jpg

P4073183.jpg

P4073188.jpg

P4073190.jpg

Kirazlıyalı'da evler villa tarzı, bahçelerinde hep ağaçlar var. Ağaçlar çiçek açmış. Bu ağaçların da fotoğraflarını çektim.

P4073193.jpg

P4073194.jpg

P4073202.jpg

P4073208.jpg

P4073210.jpg

Daha sonra biraz daha ilerisinde denize yakın bir bölge bulunca Küheylan'ı da oraya getirdim. [N40.7756;E29.6989]. Öğlen yemeğimizi
de hazırlayıp orada yedik.

P4073216.jpg

Çınardere girişi önceden taşıtlara açıkmış ama şansınıza artık yeni kapatılmış. Küheylan'ı mesire alanı girişine parkettim.
[N40.7907;E29.8560]. Bundan sonrasını yürüyeceğiz. Artık ancak kapısına kadar araçla gidilebiliyor. [N40.7931;E29.8561].
Koordinatları daha sonradan Gugıldan çıkarttım. Gezi sırasında kayıt yaptığımız notları bulamadım. Bu nedenle ufak tefek hatalar
olabilir.

IMG_3471.jpg

IMG_3502.jpg

P4073218.jpg

P4073222.jpg

P4073238.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR