Kalıba Ayakkabı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ZuMu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,448

ZuMu

Yeni Üye
Öncelikle merhabalar ismim Murat Ankaradan aranıza yeni katıldım. Benim bir sorum olacaktı SALOMON COMET 3D GTX modeli ayakkabım sanki biraz uzun yürüyüşlerde ayağımı sıkıyor gibi baş parmak kısımlarından. Acaba diyorum ayakkabıyı kalıba koydursam zararımı olur faydasımı? Durduk yere ayakkabıdan olmak istemem.
Şimdiden teşekkür ederim ilgilenip cevap veren herkese.
Cümleten hayırlı akşamlar.

Etiketler
Mantık yürüterek bir cevap vereyim. Hatalı isem düzeltin.

Ayakkabı normalde ayağınızın yapısına göre biraz esner bu öngörülen birşeydir. Ama bu esneme size yetmediği için siz ayakkabıyı kalıpla daha da esneteceksiniz, bu esneme öngörülen esnemeden fazla olacağı için Gore-Tex astarın zayıflaması veya yeryer özelliğini yitirmesine sebep olacaktır.

Ben olsam böyle bir işlem yaptırmam. Ben Gore-Tex astarlı olan ne kullanırsam kullanayım bazı şeylere dikkat ediyorum;
Mesela asla ayak tırnağım biraz uzamışsa bot ayakkabı giymem,
Pantolon ile diz üstü durmam
Yine çok soğuk havalarda kapalı mekana girdiğimde ısı kaynaklarının yakınına gitmem. Kurutma işlemini uzaktan yaparım.
Ateş tutuşturma esnasında üstümde Gore-Tex mont varsa çıkarır öyle devam ederim, nitekim Polarlarımda çok küçükte olsa kıvılcım izleri var.

Pahalı bir malzeme hele bizim ülke de 4 kat daha pahalı o yüzden hassas olmak lazım.

Mantık yürüterek bir cevap vereyim. Hatalı isem düzeltin.

Ayakkabı normalde ayağınızın yapısına göre biraz esner bu öngörülen birşeydir. Ama bu esneme size yetmediği için siz ayakkabıyı kalıpla daha da esneteceksiniz, bu esneme öngörülen esnemeden fazla olacağı için Gore-Tex astarın zayıflaması veya yeryer özelliğini yitirmesine sebep olacaktır.

Ben olsam böyle bir işlem yaptırmam. Ben Gore-Tex astarlı olan ne kullanırsam kullanayım bazı şeylere dikkat ediyorum;
Mesela asla ayak tırnağım biraz uzamışsa bot ayakkabı giymem,
Pantolon ile diz üstü durmam
Yine çok soğuk havalarda kapalı mekana girdiğimde ısı kaynaklarının yakınına gitmem. Kurutma işlemini uzaktan yaparım.
Ateş tutuşturma esnasında üstümde Gore-Tex mont varsa çıkarır öyle devam ederim, nitekim Polarlarımda çok küçükte olsa kıvılcım izleri var.

Pahalı bir malzeme hele bizim ülke de 4 kat daha pahalı o yüzden hassas olmak lazım.
Haklısınız diyecek birşey bulamadım ve vazgeçtim kalın işinden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri