Kafayı Yiyecem Vitaracılar Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serhataydin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,995

serhataydin

Yeni Üye
2000 model 1.6 jlx aracımda sıkıntı yaşıyorum bir türlü çezemedik yardım lütfen.Aracım 2-3 gün sıkıntısız çalışıyor, ya 3. ya 4. gün sabah zor alıyordu, motorda tekleme, devir normale gelince düzeliyor.Gittim ustaya benzin kötü dedi temizleyici katkı attık, benzinde bin biraz dedi, 2-3 gün lpg kullanmadım, Sabah çalıştırdım ava gittim normale döndü galiba dedim ve lpg açtım.Gideceğim yere gidince stop ettim.Avımızı yapıp geldik çalıştırdım yine aynı tekleme.Lpg regülatörü olabilir dendi ve bir hortumu çıkarılarak ağzı tıkandı ve dene dendi.yine 2-3 gün sorun yok sabah araba çalışmadı usta çağırdım, zorla çalıştırdık araçta tekleme var, conta yanmış olabilir dediler, araç burda kalsın soğuyunca deneyelim dediler, o gece aracım orda kaldı.Sabah çalıştırıyorlar hiç sorun yok, lpg tesisatını iptal ettiler böyle denemek için, 3 gündür kullanıyorum sıkıntı yok idi.Bu sabah az da olsa tekleme yaptı ve otomatik jikle devreye girerek normale döndü.Yanlız araç rölantide çalışırken arada bir silkeleme gibi bir durum oluşuyor.Nedir benim derdim anlamadım.Galiba sıkıntı lpg ile ilgili değil ama lpg de iken daha bariz kendini gösteriyor.Araçtan soğuyorum vallahi anlayan tamirci olmayınca.Benzer sıkıntı yaşayanlar varsa lütfen yardım edin.Birde sizin araçlarınızın ilk çalıştırmada 1500 seviyelerinde olan rölanti ne kadar zamanda normale dönüyor benimki sanki biraz geç düşüyor gibi.teşekkürler lütfen yardım.

Etiketler
Ynt: Kafayı Yiyecem Vitaracılar Yardım Lütfen

Kelebek boğazı, hava akışmetre, rolanti sensörü ve potansiyometreye baktırın.
Temizletin.

Bence sorun lpg nin aracin yakit haritasini karistirmasi gibi gorunuyor lpg sistemini iptal edip arabayi en az uc dort gun benzinde kullanmak gerekir tabi bu arada araci bilgisayara baglayip herhangi bir ariza vermediginden ve butun parametrelerin limitler dahilinde oldugundan emin olmak gerekir.bu arada lpgnin markasini soylerseniz daha net cevaplar verme sansim olabilir

GT-S5300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Slm aracıma conta yanık ta dediler ama belirti bulundu desem yalan olur şimdi contayı değiştirecem sorun devam ederse canım daha çok sıkılacak.Dediğiniz parçaları temizlettireyim bakalım.Korkuyorum conta yanıksa fazlasına sebep olacam

Telaşa gerek yok

Vitara siz üzmez muhtemel çok basit bir arızadır
Sanırım yeni aldınız
Satınaldığınız vatandaşa bir sorun bakalım
O ne diyecek

Forumda yazdıklarınıza göre conta yanığı görünmüyor.
Yazmayı unuttuğunuz, ustanızın size söylemediği bir belirti varmıdır/olabilir mi?

Evet yeni aldım ve beni korkuttu açıkçası.Durum ben aldıktan sonra oldu.Radyatörde su eksilmesi görüldü yarım litre kadar.Tamamladım yaklaşık 5 gündür ekslme yok.Dediğim gibi lpg varken daha bariz idi.Şu an 3 gündür benzinde kullanıyorum.Bu sabah yine az tekleme yaptı ama çalıştı.Lpg varken çok zor çalışıyordu.Benzinde çalışırkende arada bir tekleme gibi bir sarsıntı yapıyor.Yağ kapağını açtım üzerinde bir şey gözükmüyor.Radyatörden su eksildiğinde de bidonda su eksilmesi yoktu, bunlar birbirine bağlı değilmiki acaba.

Aracımda conta yanıkmış hallettik düzeldi.teşekkürler.

Serhat bey anlattıklarınıza göre conta yanığına benzemiyordu. Tesbitini nasıl yaptılar acaba.

Aracımda conta yanıkmış hallettik düzeldi.teşekkürler.

Merak ettiğim bir konu var. Bu araç sebepsiz yere conta yakmadığına göre, asıl sebebi ortadan kaldırmadan sadece contayı değiştirmek problemi çözmüyor gibi geldi bana... sizin usta bu konuda birşey yaptı mı?

Valla arkadaşlar conta yanık sökecez dediler söktüler 3. göz kaçırıyormuş stone marka conta aldım ve takıldı.Araç 3 yerden su kaçırıyormuş onlar yapıldı.Bu sebeple sanırım araç susuz kalmış.Hararet yaptımı bilmiyorum çünkü ben hararet ibresinin kalktığını görmedim.Yapıldıktan sonra herhangi bir sıkıntı yok. Sadece rolanti sorunu yaşıyorum, araç ilk çalıştığında rolanti yüksek çalışıyor doğal olarak ama sanki bu süre bana uzun geliyor, sonra 1 in hizasına iniyor, bazen 6.00 seviyelerine iniyor ve direksiyonu çevirirken aracı stop ettiriyorum.Bugün kelebeği temizlenmesi söyledim ustaya yarın bakacam ne olacak.

ücüncü göz evet jlx lerde görülüyor iki piston arasında kacak baslar ve calısma düzeni ve cekiş bozulur eyer conta yanıksa arac calıstırılır rolantide iken radyatör kapagı acılıp bakılır kabarcıklanma varsa kesin conta gecmiş olsun... suzukilerde hararet ibresi güven ilmezdir. ibre yükseldyinde zaten iş işten gecmiştir size tavsiyem cıvalı bir gösterge baglamanız herzaman daha garanti ölcer:smiley:

Sayın camouflage. Bu rölanti ile ilgili yazdığım sorun neden kaynaklanıyor acaba?

Yüksek derken ne kadar yüksek? Yeni teknoloji araçlara kıyasla mı yüksek yoksa kesinlikle anormal sayılabilecek derecede mi yüksek? (biraz garip bir soru oldu ama umarım ifade edebilmişimdir).

Ben olsam rölantiden ziyade öncelikle "bu motor bir kez bu duruma geldiyse aynısını tekrar yapabilir sebebini bulmak lazım" mantığı ile hareket ederdim. Bu mantıkla da radyatör ve su pompası kontrol edilecek parçaların başında geliyor.. radyatör kireçlenmiş, tıkanmış olabilir, su pompasının pervaneleri aşırı korozyondan doğru dürüst iş görmez hale gelmiş olabilir (genelde araç aşırı ihmal edilmemişse olmaz ama bakmakta fayda var). vs

Bu arada o rölanti konusunu araştırırken araç olduğu yerde duruyorken fazla devirli çalıştırmayın. sebebi burda: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=101882.msg1314048#msg1314048 belki suzuki ile ilgisi yoktur ama ne olur ne olmaz..

serhataydin' Alıntı:
Sayın camouflage. Bu rölanti ile ilgili yazdığım sorun neden kaynaklanıyor acaba?
Yazdığım çözüm önerileri rolanti ile ilgiliydi zaten.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR