serhataydin
Yeni Üye
2000 model 1.6 jlx aracımda sıkıntı yaşıyorum bir türlü çezemedik yardım lütfen.Aracım 2-3 gün sıkıntısız çalışıyor, ya 3. ya 4. gün sabah zor alıyordu, motorda tekleme, devir normale gelince düzeliyor.Gittim ustaya benzin kötü dedi temizleyici katkı attık, benzinde bin biraz dedi, 2-3 gün lpg kullanmadım, Sabah çalıştırdım ava gittim normale döndü galiba dedim ve lpg açtım.Gideceğim yere gidince stop ettim.Avımızı yapıp geldik çalıştırdım yine aynı tekleme.Lpg regülatörü olabilir dendi ve bir hortumu çıkarılarak ağzı tıkandı ve dene dendi.yine 2-3 gün sorun yok sabah araba çalışmadı usta çağırdım, zorla çalıştırdık araçta tekleme var, conta yanmış olabilir dediler, araç burda kalsın soğuyunca deneyelim dediler, o gece aracım orda kaldı.Sabah çalıştırıyorlar hiç sorun yok, lpg tesisatını iptal ettiler böyle denemek için, 3 gündür kullanıyorum sıkıntı yok idi.Bu sabah az da olsa tekleme yaptı ve otomatik jikle devreye girerek normale döndü.Yanlız araç rölantide çalışırken arada bir silkeleme gibi bir durum oluşuyor.Nedir benim derdim anlamadım.Galiba sıkıntı lpg ile ilgili değil ama lpg de iken daha bariz kendini gösteriyor.Araçtan soğuyorum vallahi anlayan tamirci olmayınca.Benzer sıkıntı yaşayanlar varsa lütfen yardım edin.Birde sizin araçlarınızın ilk çalıştırmada 1500 seviyelerinde olan rölanti ne kadar zamanda normale dönüyor benimki sanki biraz geç düşüyor gibi.teşekkürler lütfen yardım.