Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-af

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan geziyoM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,659
Ynt: Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-afyon-esk.

Sabah 11 gibi Karahayıt'tan ayrıldık ve gözümüze ilişen bir tabelayı takip edip KAKLIK mağarasında ulaştık,
İlginç oluşumların gözlenebildiği güzel bir yer.

KAKLIK-Harita.jpg

25-10-12-40-DenizlikaklikMagaraKukurtluAlan.JPG

25-10-12-41-DenizlikaklikMagaraAlani.JPG

25-10-12-42-DenizlikaklikMagaraTabela.JPG

25-10-12-43-DenizliKaklikMagaraGiris.JPG

Etiketler
Ynt: Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-afyon-esk.

Kaklık mağarasında manzara süper, bazen pamukkalenin minyatürünü izliyormuşsunuz izlenimine kapılıyorsunuz,

Ayrıca güzel bir tesis mevcut, kafetarya, havuz, giyinme odaları, duş ve wc.

Havuz suyu da mağaradaki kükürtlü sudan.

25-10-12-43-DenizliKaklikMagarasiSelale.JPG

25-10-12-51-DenizliKaklikMagarasi.JPG

25-10-13-00-DenizliKaklikMagarasi.JPG

25-10-13-10-DenizliKaklikTesis.JPG

25-10-13-15-DenizliKaklikMagarasi.JPG

Yolumuzun üzerindeki Bozkurt'ta pazar olduğunu görünce gezmeden geçemedik :smiley:

Çardak'taki kendi haline terk edilmiş kervansarayı görünce üzüldük,

Henüz tam olarak harap olmamış, sadece bahçesindeki yapılar yok olmuş ama ana bina ayakta.

Kim ne planlıyor bilinmiyor ama böyle bir eserin restore edilip kullanıma açılması çok mu zor acaba :mad:

m-Karahayit-Kaklik-Bozkurt-Cardak-Dazkiri-Dinar-Hudai.jpg

25-10-14-05-AfyonBozkurtPazar.JPG

25-10-14-46-AfyonCardakKervansarayGenel.JPG

25-10-14-47-AfyonCardakKervansaray.JPG

25-10-14-48-AfyonCardakKervansarayIc.JPG

37.828402,29.666200

Kervansaray'ın içinden çatıya çıkılan merdiveni kullanarak çatısına çıktık, çatısı da sağlam.

Kocaman ahşap kapısı çok kolay açılıp kapanabiliyor, yani bina sapasağlam duruyor ve besbelli koruma altında olduğu için birilerinin burayı yakıp yıkması bekleniyor :(

25-10-14-50-AfyonCardakKervansarayIc1.JPG

25-10-14-51-AfyonCardakKervansarayMerdiven.JPG

25-10-14-52-AfyonCardakKervansarayBahce.JPG

25-10-14-54-AfyonCardakKervansarayKapi.JPG

25-10-14-55-AfyonCardakKervansaray.JPG

Dinar'da biraz turladık, Sandıklı'ya doğru devam edeceğiz

25-10-15-12-Acigol2.JPG

25-10-16-18-AfyonDinarBombaci.JPG

25-10-16-19-AfyonDinarUcagi.JPG

25-10-16-19-AfyonDinarUcagiBilgi.JPG

Sandıklı merkezini biraz dolaştıktan sonra yolda tabelasını gördüğümüz Hüdai kaplıcasına gitmeye karar verdik,

birer tane normal kaplıca, birer tane kükürtlü kaplıca olmak üzere 2 tane kadınlar için, 2 tane erkekler için 4 tane umumi hamam,

ayrıca özel ,saatlik aile banyoları da mevcut.

25-10-19-50-AfyonHudaiKaplica1.JPG

25-10-19-53-AfyonHudaiKaplica2.JPG

25-10-19-53-AfyonHudaiKaplica3.JPG

26-10-11-30-AfyonHudaiKaplica4.JPG

Kaplıca bölgesi gayet güzel düzenlenmiş, küçük bir tepede piknik alanı var,

bir çok market, kafe vb bulunuyor, hamamlar ve özel banyolar çok temiz,

hem geldiğimiz akşam hem de ertesi gün faydalanma imkanımız oldu, insanı dinlendiriyor.

Ayrıca açık alanda bulunan çeşmelerden akan suyun analiz raporuna göre böbrek hastalığı gibi bazı hastalıkları tedavi özelliği de varmış.

26-10-11-35-AfyonHudaiKaplica5.JPG

26-10-11-40-AfyonHudaiKaplica7.JPG

26-10-11-41-AfyonHudaiKaplica8.JPG

26-10-11-57-AfyonHudai.JPG

Artık dönüş yolunda son molamızı veriyoruz, Çifteler yakınındaki Sakaryabaşı (Sakarbaşı da denilir) , Sakarya nehrinin doğduğu yer,

çok güzel bir ortam, yemeğimizi yiyip, çayımızı da bu güzel ortamda içtikten sonra ver eline Eskişehir.

Ve nasıl geçtiğini anlamadığımız bir gezi bitmiş oluyor.

26-10-16-03-Esk-Sakaryabasi1.JPG

26-10-16-03-Esk-Skaryabasi2.JPG

26-10-16-04-EskisehirSakaryabasi4.JPG

26-10-16-04-Esk-Sakaryabasi3.JPG

Bu gezimizde 1500 poz civarı fotograf çekilmiş, içlerinden bazılarını yazılarda paylaştık ve
bir kaç tane de ortaya karışık olsun dedik :smiley:

Evet evimize döndük ama "evim evim, güzel evim" modunda değil, evde olmak bizi hasta ediyor :smiley:)

Hep gezsek, tam gezsek diyoruz da her zaman olmuyor işte, neyse buna da şükürler olsun.

Hepinizin gönlüne göre olsun inşallah, selamlar, sevgiler.

Kalın sağlıcakla.

Sevinç - Mehmet

EgelilerKaravanSvncMhmt.jpg

InliceSvncMhmt.jpg

SAM_1953.JPG

SAM_2693.JPG

SAM_3280.JPG

Güzel anları ve anılarınızı bizlerle paylaştığınız için, emeğiniz için teşekkürler Sevinç&Mehmet dostlarımız.

Saygı ve Selamlar

Ellerinize sağlık daha nice geziler temennisi ile
Tunay & Tugay

Keyifle izledik. Sağolun.
Daha niceleri kısmet olsun inşallah.
Hem size, hem bize... ;)

Selamlar...

güngör' Alıntı:
Güzel anları ve anılarınızı bizlerle paylaştığınız için, emeğiniz için teşekkürler Sevinç&Mehmet dostlarımız.

Saygı ve Selamlar

Levent Bey, ilginize çok teşekkür ederiz,
Selamlar,sevgiler.

berkcantp' Alıntı:
Emeğinize sağlık, paylaşım için, teşekkürler
İlhan bey, teşekkürler,
Görüşmek dileği ile selamlar.

TUGAY58' Alıntı:
Ellerinize sağlık daha nice geziler temennisi ile
Tunay & Tugay

Tunay & Tugay çiftine çok teşekkür ediyoruz.
Kayseri'ye selamlar olsun.

Gültekin' Alıntı:
Keyifle izledik. Sağolun.
Daha niceleri kısmet olsun inşallah.
Hem size, hem bize... ;)

Selamlar...

Sevgili Gültekin kardeşimiz,
Çok teşekkürler, inşallah bir sonraki gezimizi sizin karavanınızı takip ederek gerçekleştiririz.
Selamlar, sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR