Kadınlar ve Gözleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,795

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Suriye’nin kadın devlet bakanı Bouthaina, son konuşmasında kadınların bakışlarına değinmiş.
Kadın ve bakış denince de şunlar geliyor insanın aklına.

Alt tarafı bir çift organla bu kadar çok iş başarıldığı görülmemiştir.
Yeryüzündeki bütün canlıların gözleri sadece, bakıp görmeye yaradığı halde
Kadın kısmı, neredeyse bir tek ortalığı süpüremez gözleriyle…
Sever,sevişir,beğenir…
Döver,küser,barışır…
Nefret eder,hesap sorar,azarlar…
Kovar,bağırır,çağırır,alay eder…
Erkek de bir insanoğlu, oda yapar demeyin!
Erkekler her durumda öyle bön bön bakarlar.
Asla, ne demek istediklerini anlamazsın.
Gözlerini konuşturan sadece kadınlardır.
Çocukluğunuzu düşünün…
Annenizin bin türlü bakışı gelecektir aklınıza.
Misafirler gitsin, ben sana gösteririm bakışı…
Hadi artık odana git, yat bakışı…
Ağzını şapırdatma! Bakışı…
Kıçım tutulsaydı da seni doğurmasaydım, bakışı…
Aynı babası, bakışı…
Babanızdan bir bakış var mı, aklınızda?
Şimde de
Büyüklüğünüzü düşünün…
Hiç…
Peki kaç erkek bir bakış uğruna odu ocağı terk etmiştir?
Çookk…

Etiketler
Ynt: Kadınları Türban Değil, Gözündeki İfade Korur

Yer yer doğru, yer yer yanlış...
Babanın çocuk terbiyesi üzerinde hiç mi yeri yok. Tamam annenin yeri ayrı ama çocuğun gelişiminde sizin de bahsettiğiniz gibi babanın da yeri vardır... Ve bu küçümsenmemelidir.
"Kadınları Türban Değil, Gözündeki İfade Korur" doğru bi ifade bu gün gidin bakın Gülhane Parkına kapalı (!) bayanları görürsünüz kenarlarda...

Panzerci' Alıntı:
Yer yer doğru, yer yer yanlış...
Babanın çocuk terbiyesi üzerinde hiç mi yeri yok. Tamam annenin yeri ayrı ama çocuğun gelişiminde sizin de bahsettiğiniz gibi babanın da yeri vardır... Ve bu küçümsenmemelidir.
"Kadınları Türban Değil, Gözündeki İfade Korur" doğru bi ifade bu gün gidin bakın Gülhane Parkına kapalı (!) bayanları görürsünüz kenarlarda...

Kadınların bakışlarının önemi üzerinde durulmuş, babanın bakışlarının veya verdiği terbiyenin üzerinde değil. Elbette ki babaların yeri en az anneler kadar değerlidir insanın gözünde...

Yazının amacı kadınların bakışlarını anlatmak.
Terbiye meselesi değil ki amaç.
Okurken tamamını okuyalım. Tek bir cümleye saplanıp kalmayalım.

hatta o gözler ile konuşurken karşısındakinin yüzüne bakmayarak tesettürün en büyğüne girer..en güzel olayıda bu olmalı sanırım o kusursuz organın..

"Gözler kalbin aynasıdır". Olayı özetleyen en net cümle bu olsa gerek...

Sword arkadaş olayı en güzel biçimde özetlemiş.
Lütfen beni yanlış anlamayın yukarıdaki yazdıklarımda. Benim de anlatmak istediğim olay sadece baş kapatmakla olmuyor insanın içinde olacak biraz da...

açıkcası ben bu yazıya katılmıyorum sadece kadına özgü olduğunuda düşünmüyorum bu bakış konusunun mesela atatürkde bakışlarıyla insanı delip gecen gözleri vardı hatta erkeğinde sert bakışı ile yaptırdığı yada anlattığı cok şey vardır gözler kalbin aynasıdır denmiş ama bu herkes için gecerlidir kadın yada erkek olarak özel anlam taşımamalı bence bunu insan bakışı olarak değerlendirilmeliydi bence ahddini aşmış bunu söyleyen

ulusotomotiv' Alıntı:
açıkcası ben bu yazıya katılmıyorum sadece kadına özgü olduğunuda düşünmüyorum bu bakış konusunun mesela atatürkde bakışlarıyla insanı delip gecen gözleri vardı hatta erkeğinde sert bakışı ile yaptırdığı yada anlattığı cok şey vardır gözler kalbin aynasıdır denmiş ama bu herkes için gecerlidir kadın yada erkek olarak özel anlam taşımamalı bence bunu insan bakışı olarak değerlendirilmeliydi bence ahddini aşmış bunu söyleyen

Lütfen konunun başlığını ve içeriğini göz önünde bulundurarak yorum yapalım, sonra yanlış yerlere çekiliyor olaylar...

Size katılıyorum sn ulusotomativ
bakışlar kişiye özgüdür. Artı bunu örtü ile nasıl bağdaştırabiliyorlar. Bu olay nasıl örtüye gidiyor bunu da anlamış değilim. Örtülüler şöle böle die bir genelleme yapılamaz örtülü olmayanlara yapılamadığı gibi. Bıraksak artık şu milletin örtülüsünü, örtülü olmayanını. Başlık hiç uygun değil bence.
İnsan gözlerinden anlaşılır zaten kıyafetinden değil

Ynt: Kadınlar ve Gözleri

aslında birde şu gercek var bunu suriyeli bir kadın bakan söylemişki ben bunu senelerdir anlamadım her toplumun kendine göre düşünce ve yaşantı tarzı vardır mesela bir fransız yazar kitabını fransada yaşanan duruma yada oranın toplumuna göre kaleme alır işler ve inceler sonra kitap türkce olur onun hakkında yüzlerce fikir yorum olur halbuki yazar fransaya özgü yazmışdır bunu (hepsi için gecerli değil ;) aynı mantıkda suiyeli bir kadının dediğini genellememek gerek bence o sadece fikrini söylemiş demek lazım ve evet başlığın d eğişmesi bircok yanlış anlamayı ortadan kaldıracağına eminim

ünal abi söylediğin şeyler farklı..kitap bazı şeyler göz önünde tutularak yazılır..yazar istediği bulguyu ele alabilir..toplumun yaşam tarzını..kültürünü gibi..ama burda bahsi geçen şey göz ve göz insanın elinde olan birşey değil..yaradılışında var..konusu geçen olay burda kişiye bağlı toplumdan ziyade..evet kadın herşeyi gözleriyle anlatır ama isterse yada anlatmasını becerebiliyorsa diyelim..toplumsal değilde bireysel bir olay yani..

:smiley: en baştada anlatmak işu idi bunu kadın diye belirli bir alana hapsetmemek insan bakışı gözü olarak değerlendikmek idi kadına özgü bişey değil bu cünki insana özgü ....
yazıyı okuyunca sanki kadınlara has bir durum gibi algılanabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR